Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Doporučte pákový kávovar


Radek Hurvajz

Recommended Posts

Čéče s tímhle rozpočtem je asi jedno co koupíš. Obecně jsou asi dobrý Delonghi. A tipuju že nezbyde na elektrický mlýnek. Melu doma taky ručně. 
Důležitý je tlak 15 barů. Takový ty opičárny jako trysku k našlehání mlíka a na páru mají taky skoro všechny kávovary.

Vyšší a tedy i dražší stroje mají třeba automatický odvápnění, ale to je 12 a víc tisíc.

Máme tenhle

A mlýnek

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mlejnek s kameny je vcelku ok od Krups, cca 1300-1600, ale treba ve srovnani s mlynkem od Gaggia to stejne neni 100% ono, ma vetsi rozptyl velikosti umletych zrn. Neveril bych, kdybych nevyzkousel osobne, ale kafe z jednoho baliku, stejnej kavovar a z jednoho a druheho mlynku chut pokazde jina. Kolik kafe tak za mesic spotrebujes? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, kolik kafe je otazka do pranice. Vahově to nevim, doma pijeme ted rozpustny, ale co se tyce poctu tak cca 4 až 6 denne by se nejspis dělalo minimalně. Kafe by asi Radka brala v cukrarnè, ma tam Vero café, dost dobry, co s tim udela ten kavovar doma a jina voda toť otazka. Ale snad to nebude velkej rozdil.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono s tím kafem za den. Já vypiju jedno ráno a jedno odpoledne když přijdu z práce. Ovšem soused co má vedle firmu koupil mašinu drahou. A říkal že od tý doby chlastá kafe jak zjednanej i všichni ostatní u nich. Protože - ten stroj je napojenej na vodu a sám mele přesně to co potřebuje. To znamená, že kdykoliv jde okolo, tak jen zmáčkne knoflík a do pár vteřin má kafe.

Doma u těchto levnějších se tě to nebude týkat. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čéče ještě že tyhle starosti nemám😃 kafe pil někdy před vojnou naposled a tehdy se pil jen turek.  Naši dostali asi dva nebo tři roky zpátky nějakej ten aparát na ty kapsle a jsou spokojený. Z těch kapslí ten logr vysejpám do plechový krabičky a suším to na kotli aby to bylo sypký a pak to rozhazuju po zahradě kde nechci aby s.ali kočky a docela to funguje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele v praci mame tuhle kombinaci Delonghi Eco311.R a Krups GVX242 a kafe z toho se pit da, ale neni takovy, jako mam doma z mlynku Gaggia MDF a kavovaru Gaggia Classic, oboje kupovane z druhe ruky ( ten kavovar jsem kupoval i moji mamce, na inzerat, Salda mi ho vyzvedaval v Brne, mlynek jsem ji k tomu poridil ten Krups, taktez z inzeratu, byl jak nepouzitej, vyslo to dokupy asi na 5,5 myslim)

IMG_20201204_111503.jpg

Upraveno uživatelem Ferry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasny, no, je to na zvazeni. Ja mel vzdycky stesti, ze to bylo jak novy. Maximalne par zaschlych kapek od vody v nadrzce, kdyz jsem to oplachnul octovou vodou a prelestil, mati furt nechtela verit, ze je z druhy ruky za 4000 a myslela, ze jsem ho koupil novej za 11 :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš malý , tak koukni na De Longhi EC680 nebo EC 685

Já mám 680 ale nevím v čem se 685 liší.

Je širokej jen cca 15 cm a nezabírá moc místa . Mám cca 4 roky a spokojenost , Bez problémů . Cca po 6 měsících se rozsvítí kontrolka že chce odvápnit , naleju roztok , zapnu , odvápní se a jede se dál. Samozřejmě záleží na vodě a množství dělané kávy ( u mě tak 4-6 denně ).

Jen koukám že cena šla nepatrně nahoru za ty čtyři roky .

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, na ten jsem koukal a celkem se mi líbí už právě kvůli tomu místu. A další věc, Že má tlačítkové ovládání a dá se nastavit množství vody a intenzita chutí, aspoň teda co jsem četl teda jestli to není blbost. A přemýšlím jak se tam vejdou dva hrnečky

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě tři úrovně teploty vody se nastavují. Takže já mám na max.

Já dělám kafe do klasickýho 250ccm hrnku ( ale ne full ) , takže ty se dva nevejdou , a jal je vyšší tak mám vyndanou i tu podložku . Ale otec ho má taky a ten dělá zase do těch normálních šálků a dělá dvě najednou . 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bych se vyprd na pákovku a koupil rovnou automata https://www.mall.cz/automaticka-espressa/delonghi-esam-3200 na staršim  modelu už jedu šestej rok a bude mít za sebou určitě 10000 kafí bez jakékoliv závady. Pákovku jsem dřív měl, ale člověka přestane bavit mít všude rozsypaný kafe :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...