Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Skusenosti s 2008


UpperP

Recommended Posts

Ahojte,

nájde sa tu nejaký hrdý vlastník Peugeot 2008?  

Hľadám nejaké referencie a skúsenosti s týmto autom kedže uvažujem, že si ho kúpim. Pozrel som si nejaké recenzie (napr: https://petrolhat.net/video/9016) ale dúfal som v nejaké realne skúsenosti ako:

- spoľahlivosť

- jazdné vlastnosti

- praktickost

 

Budem vďacný za akýkoľvek feedback

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme 1.2 /130hp ,najeto 8000km a zatím spokojenost,závady žádné jen jednou asi na 10 minut přestal jít displej navigace. Spotřeba je 5,8l/100km,doléval jsem asi 0,3 l oleje.

Výhody za mě jsou vzhled, jízdní vlastnosti, spotřeba,interiér a kvalita materiálů  v něm.

Nevýhody jsou posaz za volantem,kvalita zadní kamery a malý volant který nemusí každému sednout,mě osobně vyhovuje. Další nevýhodou je přímovstřik který potřebuje kvalitní benzín,pokud uvažuješ o dieslu tak tato nevýhoda odpadá.

Upraveno uživatelem Mirek D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka za recenzi, jazdis skor kratke trasy alebo dlhsie dialnicne presuny? (ja hlavne dialnice preto chcem vediet ako sa to auto sprava napr pri 130-140 km/h)
V pripade benzinu predpokladam ze tankujes 98 oktanovi z nejakej znamejsej znacky cerpacej stanice (OMV, Benzina, MOL..)
Ako sa vyriesil problem s displejem? Pomohol restart alebo  sa to fixlo proste samo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto jsem vypl počkal 5 minut a displej normálně naskočil.

Benzín bereme většinou u OMV 100 nebo u Benzíny vervu, jinde netankujeme pokud dávám 95 Tak přidávám aditiva VIF.

Auto jezdí většinou trasu 15 km do práce Pokud jsme jeli na dlouhé trasy spotřeba se dá dostat k 5 litrům při normální jízdě. Dálniční rychlostech je ticho a auto se chová klidně jízdní vlastnosti jsou fakt dobré to nemusíš mít strach. Šestka je tam hodně dlouhá takže se řadí až někdy kolem 90- 100 km/h. 

Ale nejlepší je zajet někam do prodejny a auto si přímo zkusit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám GT-line, 1.2 benzín, 96 kW, manuálna prevodovka. Najazdených zatiaľ len 5 000 km. Doteraz bez problémov, okrem „samorozkladu“ predného head-up displeja (píšem o tom v inej téme na tomto fóre). Predtým som vlastnil tri Peugeoty (205, 206, 207). Na rozdiel od všeobecného názoru, že francúzske autá patria medzi menej spoľahlivé, všetko to boli veľmi spoľahlivé autá – nestalo sa mi, že by som mal závažnejšiu poruchu. Zmienim sa iba o, z môjho pohľadu, istých nevýhodách novej 2008-ky.

Pretože benzínový motor má priame vstrekovanie a turbodúchadlo, je vraj vhodné tankovať prémiové benzíny. Nie som presvedčený, že to musia byť 98 – 100 oktánové, ale mali by obsahovať kvalitné aditíva a neodporúčam nejaké čerpacie stanice na roľníckom družstve a podobne. Ja tankujem väčšinou u OMV a Shell. Tiež je veľmi dôležité nezanedbať výmenu predpísaného menej viskózneho značkového oleja (0W30) najneskôr po 15 000 km (pri krátkych jazdách skôr) alebo po roku, a to najmä kvôli mazaniu turba. Kvôli turbu je treba, po dlhšej jazde pri vyšších otáčkach, keď je turbo rozpálené, nechať bežať motor aspoň pol minúty na voľnobežných otáčkach, aby sa o čosi ochladilo a olej sa v turbe nespekal. Ako sa píše predtým, priamovstrekom neprospievajú, krátke jazdy (menej ako 10 km) vzhľadom na zvýšenú tvorbu karbónu na ventiloch, piestoch, atď. Aspoň tak to píšu odborníci. Ale to sú všeobecné nevýhody, ktoré majú všetky preplňované priamovstrekové motory.

Z dôvodu špecifického volantu je trochu zdĺhavejšie vzájomné nastavenie sedadla a volantu, čo bude problém, ak to isté auto používajú šoféri rozdielneho vzrastu. Čím vyššie nastavenie sedadla, tým horší výhľad dopredu kvôli pomerne mohutnému výbežku (kamera, anténa) do predného skla.

Mne osobne prekáža aj vysoký prah dverí – najmä pri vystupovaní treba vyššie dvíhať ľavú nohu (spolujazdec pravú) a dávať pozor, aby sa topánkou nezašpinil prah, reproduktor a čalúnenie dverí. Pre mladšie ročníky s ohybnejšími kĺbmi, toto nemusí byť problém.

Treba si dávať pozor aj na horší výhľad vodiča doprava šikmo dozadu. Prekáža tam široký stredový stĺpik a pomerne mohutná opierka hlavy pre spolujazdca.

Škoda, že nie je USB zásuvka aj pri vnútornom spätnom zrkadle, podobne ako to majú napr. niektoré škodovky. Zjednodušilo by to inštaláciu kamery. Tiež nie je 12V zásuvka v batožinovom priestore. Ja som tam musel kvôli napájaniu chladničky dotiahnuť kábel spredu od zásuvky pre zapaľovač.

Hoci vypínanie start-stop nemá osobitné tlačidlo, na vypnutie cez obrazovku stačia max. dva dotyky. Treba povedať, že motor sa vypína až po dlhšej jazde, keď sú dosiahnuté prevádzkové parametre, pri dostatočnom napätí batérie, nie príliš vysokej alebo nízkej vonkajšej teplote, ... Keď start-stop začne byť aktívny, zhasne oranžová ikonka na prístrojovej doske.

Čo sa týka jazdných vlastností, stotožňujem sa s testom na videu. Môj subjektívny pocit je, že u nás časté nerovnosti na vozovke dosť cítiť vo vozidle, čiže podvozok je nastavený tvrdšie. S 18-palcovými pneu u GT verzie, je to vraj ešte horšie. Zatáčkami však auto prechádza veľmi bezpečne. Tento pocit umocňuje aj malý volant.

Vo videu je výhrada voči manuálnej prevodovke. V mojom aute v tom skutočne nevidím problém. Radenie je veľmi plynulé. Dlho som pred kúpou zvažoval či manuál alebo automat. Nakoniec asi rozhodol rozdiel v cene (v SR je to 1 800 €) a pocit, že si sám môžem rozhodovať, ktorý stupeň tam zaradím, napr. pri brzdení motorom (často podradím z 5 na 3), resp. pri vytáčaní motora do vyšších otáčok (vraj to tiež pomáha pri dekarbonizácii motora). Veľmi sa neriadim infom na kokpite, ktorý stupeň zaradiť, pretože sa smerom nahor snažím preraďovať pri vyšších otáčkach, než mi kokpit navrhuje.

Nekúpil som navigáciu, ale využívam navigáciu v mobile, ktorým sa pripájam k infotainmentu auta. Žiaľ Samsung pred časom skončil s podporou MirrorLinku vo svojich mobiloch, takže moja obľúbená navigácia Sygic momentálne nefunguje cez obrazovku auta. Vraj ale čoskoro bude možné Sygic prepojiť s autom aj cez službu Android Auto. Zatiaľ sa dá používať Waze alebo Google Maps, čo pre mňa to nie je pravé orechové.

Čo sa týka spotreby, tak mám priemer okolo 5,6 L/100 km (cca 30% mesto, 50% mimo mesto, 20% diaľnice väčšinou pri 120 km/h). Na diaľnici prakticky stále používam tempomat. Predvídateľné spomalenia a zrýchlenia ovládam cez tlačidlá tempomatu. Treba si na polohu páčky tempomatu zvyknúť, keďže je schovaná za volantom. Kým som si zvykol, sa mi stávalo, že som pri jej hľadaní jemne brnkol do páčky smeroviek, čo sa prejaví tým, že smerovka 3-krát zabliká. V reakcii brnknete do páčky v opačnom smere, aby ste to vypli a 3-krát to zabliká opačným smerom, čo iným vodičom musí pripadať, že auto riadi nejaký zmätkár.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

to si spíš říkám, neznáte někoho kdo si koupil tu elektro verzi E-Allure 2008? Za 850k Kč, a baterií o kapacitě jen 50kWh, nevím nevím jestli bych do toho šel. Navíc Peugeot nemá s výrobou elektroautomobilů příliš dlouhou zkušenost. Když to porovnám třeba s Teslou 3, která je v základu za nějakých 45tis.$ asi bych musel být opravdovej fanda značky Peugeot, abych sáhl zrovna po tomto elektromobilu. Zajímalo by mne, jak to po nějaké době obstojí v provozu. Pokud jste někdo majitelem E-Allure, tak pls napište své zkušenosti s tímto vozem..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...