Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Výměna oleje


mylys

Recommended Posts

Davej si jenom bacha, ten plastovej sroub je uz vypousteci. Myslely jsme si, ze je ton jenom krytka vypousteciho sroubu. Pokud nemas nic pripraveny a zacnes vyoustet zahraty motor, muze to byt dost neprijemny. 

Upraveno uživatelem caraxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chystám se ten olej odsávat přes víčko vrchem. Řeším taky jak vyměnit olejový filtr, nevíte někdo jestli je přístupný seshora nebo pouze zespodu po odšroubování krytu motoru?

To by mi potom zhatilo můj plán na jednoduchou a rychlou výměnu oleje vč. filtru, zvedák nemám a na nájezdech v leže to dělat nehodlám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aspoň jednou bys ses ohnout mohl 😉, zjistil bys pak, jestli jsou ve spodním deklu otvory pro vypuštění oleje a výměnu filtru..., pokud je auto tvoje a nee firemní, doporučuju olej vypustit tradičním způsobem a to povolením šroubu na vaně motoru, vyplaví se tak více nečistot než odsátím přes měrku :myslim, ale je to tvoje rozhodnutí... :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konkrétně u Travellera je výměna oleje ten nejjednodušší úkon, jaký existuje a dokonce k tomu není potřeba ani žádný vercajk, kromě klíče na filtr. Teda pokud člověk nedisponuje dostatkem síly povolit olejový filtr rukou. Jiná věc je, pokud má auto vybavené šusplechem pod motorem, ale i ten jsem viděl vyřešený tak, že se kvůli výměně oleje vůbec nemusel sundat. Jinak co se týká intervalu výměny, tak na tohle téma už tady jedna diskuze je a jen zopakuji, že vzhledem k tomu, že mám svoje auto opravdu rád, tak jim na těch předepsaných 50tis.km zvysoka kašlu. Mám najeto 28tis.km a už mám třetí olej. První v 5tis.km, druhý ve 20ti (první dvě výměny jsem si dělal sám) a třetí výměna byla součástí servisní prohlídky, která mi vyšla v 26tis.km. No a protože jsem měl prohlídku v rámci Optiway zdarma, tak bych byl blázen, kdybych jim v té výměně oleje bránil. No a další výměny budou následovat co 15tis.km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

zaznamenal jste někdo problémy v souvislosti s plastovou olejovou vanou? Četl jsem teď o Mondeu s 2,0 naftou o potížích s těsností a podle fotky mi přišla stejná jako u nás a taky myslím, že ford využívá nebo využíval motory od PSA. Že se prý dělá nějaká úprava proti přehřívání

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...