Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna chladící kapaliny


nemilak

Recommended Posts

Ahojte, mám dotaz zdá má někdo zkušenost s výměnou chladící kapaliny u Peugeot 207 - 1,4 16V, 70 kW VTI. Měnil jsem vodní pumpu. Nejspíše jsem při výměněn pumpy zavydušnil chladící okruh bo po i po delší trase je horní hadice u chladiče horká a dolní studená.  Po 10ti letech bude třeba vyměnit i samotnou chladicí kapalinu. Je třeba odpojit obě hadice jak od vodní pumpy neo jen od hladiče? .Stačí sundat pouze spodní hadici pod chladičem, aby vše vyteklo?Jak je to s odvzdušněním? Kde a kolik je odvydušňovacích ventilů. Díky  za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud je motor ted vypustenej kvuli vymene vodni pumpy, tak zbytek vypust spodni hadici chladice a je to. Odvzdusnovaky jsou 2- na termostatu imbus sroub hlava a na hadici topeni ventilek, kde vstupuje z motoru do kabiny, pod celnim sklem. A pak uz davas kapalinu jakou chces. Muzes dat pak kapalinu jakou chces, ale pak dodrzovat a nemichat s nicim jinym. Original je G33 a muzes dat i G12 nebo G48/G11.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vypusť vodu spodní hadicí a pokud máš možnost proplachuj chladící systém i chladič a expanzku vodou (částečně to vyčistíš), pak to slož zpátky a nalívej chladící směs jakou si vybereš  (počítej s tím, že cca 2 litry vody v motoru zůstanou) , pak nastartuj a odvzdušni jak píše kolega nade mnou, napiš si cos tam nalil, abys v budoucnu netápal, čím dolívat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...