Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 SW, 2.2i 116kw, 4st automat


Smoke_66

Recommended Posts

Tak dnes po delší době zase vyskočila kontrolka motoru. To tu dlouho nebylo. 😄 tak asi zkusím zase diagnostiku. 😄

Neustále na mě při zabrždění pípá prasklá žárovka (levá brzdovka) 

Proboha proč, když svítí? 😄

pak mi to dělá i levý blinkr. 

Proboha proč? když všechny blinkry blikají? 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dnes jenom vyndal světlo, přihnul v konektoru kostru, prostříkal nějakým prostředkem a zatím to vypadá že to funguje. Nikde nic vypáleného není. Jen vodič kostry v konetoru byl takový zašlý, tak jsem to ještě vyškrábal šroubovákem. Tak uvidíme. Autům zdar.

20201204_103030.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po dvou a měsících a najetých cca 1200 km je potřeba to auto trošku rozebrat. 

Předně je potřeba říct, že je to neskutečnej koráb, a zejména ježděním po úzkých městských a sídlištních ulicích si připadám jak kapitán Titaniku. 😄

Musím vyzdvihnout posilovač řízení, tak lehce se mi neovládala ani 206ka. A když řídím 406ku, přijdu si jak kdyz posilovač nemám. To auto se ovládá s naprostou lehkostí a je to paráda. 

Krásně se v tom autě sedí, a i když moje nejdelší absolvováná trasa byla 70km, s takovou lehkostí a svěžestí se mi z jiného auta nevystupovalo. 

Pochvala patří i topení, jeho náběh předčil moje očekávání a topí po studeném startu opravdu rychle. 

Jízda i po opravdu rozbité silnici komfortní a rázy od kol nejsou nic hrozného. Odhlučnění kabiny od hluku zvenku famózní. 

Byl jsem hodně zvědav, jak si zvyknu na automat. No. Kdybych si ho měl kupovat znovu, volil bych radši 6st. Není to vůbec špatný, ale občas je fakt znát, že ty 4 stupně jsou málo a někdy sám neví co tam má hodit. Na druhou stranu neřadit jsem si zvykl hodně rychle, a fakt nevím, jestli se budu někdy chtít k manuálu vrátit. 

Spotřeba se ustálila na 11litrech. Je tam asi 35%delších tras a 65% krátkých jízd do 10km. Tak nevim jestli je spotřeba adekvatní nebo ne? 

Ale abych to to auto jenom nechválil. 

Co nepřekousnu, je ta náhrada zadniho tlumiče od polmostrow. Chtel jsem si zvyknout, ale nejde to. Ale už je snad konečně na cestě originální tlumic v docela dobrém stavu, tak to snad bude už dobrý. 😄

Další věc je docela umění nasednout do auta, aniž bych si neotřel nohu o práh. Vždycky jsem si myslel, že to je jen tereňáků, a ejhle. Je to i u klasického kombíka. 😄

Kufr je docela vysoko, a něco do něj dávat, je taky o bouchnutí noh do nárazníku. Ano. Je pravda že jsem skrček takže může být problém i v moji výšce. 😄

je docela sranda, kdyz si chci ostřikovačem umýt zadní okno. Motorek sepne na tak dlouho, že vám nejenom omyje okno, ale pobleje kompletně celé zadní vrata a steče to až na nárazník. a to nemluvím o tom když ostřikuju predek. Když sepnu páčku, motorek ostřikovače sepne asi s 5ti vteřinovou prodlevou. 

S čím mě ale peugeot 407 hodně zklamal, je otevírání kapoty. Jak já miluju 406tku a její pístnice. Tohle mě malinko mrzí. 

Nicméně jsou to ve finále prkotiny (krom toho výfuku) a jinak jsem s tímto korábem zatím spokojený a vždy se těším na každou jízdu. 

Pokud jste dočetli až sem, klobouk dolů. 😄

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Smoke_66 napsal:

Pochvala patří i topení, jeho náběh předčil moje očekávání a topí po studeném startu opravdu rychle. 

Topení je fakt rychlé...taky jsem koukal, po jak malé době začíná topit.

před 5 minutami, Smoke_66 napsal:

Co nepřekousnu, je ta náhrada zadniho tlumiče od polmostrow. Chtel jsem si zvyknout, ale nejde to. Ale už je snad konečně na cestě originální tlumic v docela dobrém stavu, tak to snad bude už dobrý.

Takže jsi koupil nakonec nějaký origo starší? Já si na polmostrow zvykl...holt zesílím rádio...a při vyšších otáčkách zase má slušný, sportovnější zvouček :D

 

A díky za postřehy po nějaké době :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, Smoke_66 napsal:

S čím mě ale peugeot 407 hodně zklamal, je otevírání kapoty. Jak já miluju 406tku a její pístnice. Tohle mě malinko mrzí. 

 

 

 

Tohle jsem třeba taky osobně nepochopil, proč udělali frantíci takový krok zpátky. Na 406 perfektní, a 407 to nemá. Otázka jeslti to má nějaký význam, nebo jen šetření při výrobě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...