martinecondrej 65 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 jel jsem do servisu na kladno ke Smažíkovi s (kromě jiného) rachotícími dveřmi i byl slyšet vítr jako když je pootevřené okno. Dle servisu vše v pořádku, ale to je na jiné povídání. Tak jsem se do toho pustil sám. První 4 fotky tudy cesta nevede. Tedy pro normálního člověka z ulice. Karosář asi umí, ale hýbat s tím nejde. Má to pevnou pozici Bronnsky 1 Quote Link to post Share on other sites
martinecondrej 65 Posted November 12, 2020 Author Share Posted November 12, 2020 Štelovat ve všech směrech jde s trnem (dorazem) na dveřích Bronnsky 1 Quote Link to post Share on other sites
martinecondrej 65 Posted November 12, 2020 Author Share Posted November 12, 2020 U obou dveřích to mám trochu jinak, ale nejlepší poloha je aby trn šel do díry ve sloupku níže a tím dveře lehce přizvedne. Chce to trochu trpělivosti, horší silnici a hvězdičku sebou a seřídí každý. Návštěva servisu není třeba Bronnsky 1 Quote Link to post Share on other sites
Bronnsky 24 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Tak konkrétně ze šoupaček mě už asi drbne. Cca dvakrát ročně urgováno seřízení v servisu, vždy provedeno ke spokojenosti. V tom problém není. Problém je v tom, že to aby ty vrata nemlátily, vydrží tak zhruba 1.500km a začne to nanovo. Právě včera jsem si říkal, že se do toho pustím sám a pořádně, čímž děkuju za podrobný popis, jak na to. Quote Link to post Share on other sites
martinecondrej 65 Posted November 12, 2020 Author Share Posted November 12, 2020 njn v servisu buď neví nebo nemají zájem - trpělivost. Zatím mám najeto cca 12000km a levé perfektní, pravé ladím. Je to alchymie ale jde to. Už to ladím asi po desáté a myslím že už hotovo. Quote Link to post Share on other sites
Pietrfield 7 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 JA mam elektricke...ja by som skor potreboval dvete nadvihnut cca 3-4 milimetre bo mi nelicuju. Quote Link to post Share on other sites
martinecondrej 65 Posted November 12, 2020 Author Share Posted November 12, 2020 No přesně tímhle se i zvednou. Quote Link to post Share on other sites
Bronnsky 24 Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Tak jsem se do toho o víkendu pustil a je to otázka snad dvou minut. Asi jsem pochopil proč mi to po chvíli od seřízení v servisu, zase vždycky mlátilo. Ty torxy byly totiž utažené neutažené. Pokud to servis utahuje dle stanoveného utahovacího momentu, tak ho zřejmě soudruzi v PSA dost podhodnotili, ale spíše se přikláním k tomu, že momentový klíč mechanik do ruky ani nevzal a jenom to utáhnul ledabyle. Navíc se mekánik hned ze startu evidentně seknul ve velikosti torx bitu, protože jeden z těch šroubů má tu vnitřní hvězdičku ošmatlanou jak prase. Quote Link to post Share on other sites
martinecondrej 65 Posted December 16, 2020 Author Share Posted December 16, 2020 (edited) ještě jsem nebyl spokojen s pazvuky od těsnění (jako když něco rachotí ve dveřních kapsách), zkoušel jsem různé přípravky, vždy pomohlo na pár dní, pak těsnění jakoby mokrý a pazvuky zpět. Teď jsem vyzkoušel přípravek na ruce z lékárny Infadolan a výborný. Stačí trochu, během pár dní jsem přebytek ještě utíral hadrem a pazvuky 0. Namazáno vše kromě spodků, aby se nelepil bordel od bot. Zatím cca tři týdny a skoro 2000km. Myslím že to bude ok Edited December 16, 2020 by martinecondrej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts