Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Matrace do postele


Charlie 1

Recommended Posts

Ahoj potřeboval bych poradit ohledně matrací do postele, potřebujem vyměnit....dokažete nasměrovat kde umí poradit ne jen prodat draze nekvalitní matraci?popřípadě na čem spíte a s čím jste spokojený, co nebrat ,jaký materiál je dobrý apod....

matrace je 200x80cm a bude ležet na lamelovém roštu...

na internetu toho je mraky, ale vyznat se v nich to je oříšek...

 

díky všem za postřehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hele, zrovna sem to řešil. Měli sme roky "systém Valty". Byli sme spokojení. Je to systém lamel na pěnovejch podélnících. Na něm je matrace (naše tloušťky 10cm). Systém se nastavuje podle váhy, na mě (mám přes metrák) to působí dost měkce, jakoby tam zapadneš. Znám dost lidí s tímhle spokojenejch. Je to špička. (říká kdo...říkaj oni :D..... ne fakt je to považovaný za jeden z nejlepších systémů..)

ortopedicky-rost-s-matraci-Valty-KS10.jpg.2153017099de60f95d9bb7d78e59d9da.jpg

Minulý měsíc sme se rozhodli, že to změníme. V podstatě downgradujem na klasickou matraci. Vybíral sem na netu podle několika kritérií. Nakonec sem našel tohle. Upřímně, nechci dělat reklamu a v podstatě sem z těch stránek nakoupil jenom jednou, takže ode mě bez záruky (to předesílám). Vše ale proběhlo v pořádku, sou to slováci. Internet je plnej akcí 1+1 a cenová relace je široká. Já si vybral matraci "KING"

 

171129-king-matrac-dvojitej-tuhosti-2ks.jpg.86da6beacf4f30a009b4cc1af3e78804.jpg

mají dvojí tuhost - ten hnědej proužek to je kokosový vlákno, který dělá matraci tužší a to jako fakt. Spíme na tom ? 2 tejdny a já sem fakt spokojenej úplně nejvíc.

Co sem si ale uvědomil je, že

  • každýmu vyhovuje fakt ale fakt úplně něco jinýho
  • ne vždy je super systém nejvhodnější
  • lehnutím na matraci poznám h*vno
  • dá se matrace vybrat fakt na míru, já chtěl tuhou, abych se netopil, aby pěna neměla paměť, protože pak se obracim "do kopce"m jak ležim v tom ďůlku.
  • tyhle sou super, protože jsou oboustranný (páč moje milá žena neváží ani půlku toho co já)
  • zásadní je rošt a matrace s ním nemusí fungovat. Jenom změnou roštu sem cejtil, jak se mění chování matrace (protože ty díry v roštu měněj tuhost, deska je kompaktnější)

 

Takže tak, no, myslim, že se pokus si co nejlíp vydefinovat, co od matrace chceš (třeba fakt ta paměťová pěna ano/ne) a zamysli se nad roštem.

Pak dej vědět, cos pořídil

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele já spal 15 let na pružinový od Blanáře.....na pružinový se perfekt obrací jak pruží,ale chce to vybrat tvrdší....fakt vydržela 15 let. Mám 105kg. Pak jsem minulý rok vzal od Blanáře na radu Ivana plus uložená na roštu a po roce a půl je na výměnu....mám jí tak z 50% proleženou...dnes už nic nevydrží....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kupujeme matrace v ceně cca 5000 Kč za jednu a po 5-6 letech je vyměníme, kdysi jsme koupili za 9300 kus, záruka na ni 20 let 😯😮, po pěti letech byla proleželá jak ta za 5000, obchod naštěstí furt existoval (dnes už tam není), takže reklamace, mno, neustále jsme si posílali doporučené dopisy a pak jsem to vzdal :grr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

značku ti neřeknu, prostě jdeme do obchodu, já mám radši tvrdší, manželka měkčí, matrace aby měla jednu stranu léto, druhou zimu, potah sundatelný na zip..., takže si tam poležím, vyzkouším tvrdost , jak se mi leží a hotovo 🙂

prodavači stejnak furt melou o počtu vrstev, jakosti materiálu a bůhvíco, já dám na to, jak se mi leží

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je, že je to trošku loterie. V obchodě se ti leží dobře ale celá noc, to je jiné kafe. Myslím že v IKEA máš záruku spokojenosti a můžeš vrátit po 90ti dnech. Koupili jsme tam matrace děckam a super. Dokonce v PL IKEA byly ty samé mnohem levnější než u nás. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak na co. Něco stejně, něco o malilinko dražší ale matrace byly o dost levnější. Výhoda je, že vše najdeš na netu včetně skladové dostupnosti, porovnáš ceny s CZ a jedeš najisto. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vagi Tak to je na pytel a ještě po pomalých cestách (pokud bydlíš jak Radim). Koukám že @radim.1008 Kunvald. To bych se na to taky vytento. Já jsem tam do hodinky hravě když se dost hlídám. 

No, dost off topic. Promiň @Charlie 1 IKEA ale zvaž, je to velká firma a nedělá caviky s vrácením / výměnou 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...