Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

208 GTi - 53 tis km a jedeme dál


ChouLu

Recommended Posts

Ahoj všem,

Mnozí už to vědí, někteří tuší a někdo nic neví :D Ale jak již podle nadpisu soudíte, ChouLák si v tomhle roce samých zákazů, podrazů, podvodů a jiných né zrovna příjemných záležitostí rozhodl, že si pořídí nějakou tu novou káru :) 

Takže nějaké základní info.

208čka v socce s chromovejma zrcátkama, lemy kolem blatníků , emblemy GTi a 1.2kou s 82 koňma, kde jich je většina už mrtvejch.. :D 

 

OK, takže znovu a lépe :) 

Čistokrevné GTi s 200HP pod kapotou, 1.6 THP a nějakou tou výbavou navíc typu větší brzdy, navi, chromový paket, lemy atd.

Po GTi se již ohlížím od června, kdy se mi trochu otočil život naruby a potřeboval jsem udělat nějakou radost v né zrovna ideální chvíli. Nějaké jsem byl projet v Německu, bohužel většinou bouračky, né zrovna kvalitně opravené, nebo naopak auto po kuřákovi, kde nebylo skoro nic pod popelem a bordelem vidět a největší extrém byla 208, která šla asi tak 5x přes boudu :(  Pak už jsem to i vzdal a chtěl to nechat na jaro, když mi takle v pátek večer přišel od kamaráda typ na Renault v Karlovejch Varech, kde zrovna jedno GTi stálo za docela slušné peníze (o proti Německu se stejným nájezdem cca 80 tis levnější).

Email hned večer, volání v sobotu dopoledne. Bohužel bez reakce... v pondělí hned po otevíračce mi to zvedla paní s tím, že je už zamluvené.. sakra.. co se dá dělat, poděkoval jsem a lehce naštvaný jsem ukončil hovor. Po obědě se rozezněl telefon, volal tentokrát přímo pan bazarník s tím, že na GTi je sice rezervace, ale že ten člověk neví kdy přijede a zda vůbec. Pokud tedy budu rychlejší, můžeme se domluvit. Nechal jsem si obratem poslat VIN, provedl kontrolu a za 30 minut pánovi potvrzoval, že sedám v Praze do auta a jsem u něj do 2 hodin. Zrovna to odpoledne začalo hrozně pršet, takže super počasí na projetí malé motokáry :( Nicméně pán hrozně příjemný, auto prolezeno origo diag, testerem laku a pár přípravky na kontrolu stavu vozu :) 

Suma sumárům... vadný termostat (na svolávačku se dělalo nové teplotní čidlo, které po čase odešlo), vadná FM/GPS anténa, chybějící deka pod kapotou a lehce bourané na pravý bok.. lakován byl blatník a dveře s tím, že byl venku stropní pytel  u spolujezdce.. ok.. furt je to jedno z nejlepším stavu co jsem za svoje hledání viděl, ačkoliv jsem původně černé nechtěl, tak mi přirostlo na místě k srdci... 

 

Projížka v dešti, celoročky na GTi... vražebná kombinace, takže z jízdy moc nebylo, ale vše fungovalo jak mělo :) Telefonát majiteli (byla to komise) a požadavek na slevu z důvodu vad uvedených výše... klaplo to.. ačkoliv se kroutil, výsledek byl takový, že jsem koupil GTi o cca 100 tis levněji než se podobné s podobnými km prodávají v DE.

Nechána záloha na přepis, vystavena faktura na cenu vozu a spokojeně odjíždím domů s tím, že si jej v pátek vyzvednu. Ty 3 dny byly dost dlouhé, ale už tu byl pátek a tak jsme s @Schreek vyrazili pro GTi. 

Jirka si alespoň vyzkoušel novou 2008 co "nejede" a já byl rád, že mě odvezl :) 

1.jpg

 

Pak bylo potřeba udělat pár fotek :D

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

 

Pak už se začalo i servisovat :aut 

První co do auta příšlo, byly LEDky do čoček, které svítí podstatně lépe, než původní H7 žárovky. Dle regloskopu i čočka správně ořezává, takže nedochází k oslňování :)  Zároveň na pumpapokecu si moje LEDky vyzkoušel i @brixtr

6.jpg

 

A pak již základní servis :) Motorý olej, samozřejmě Total Ineo First 0W30 dle specifikace výrobce, olejový filtr, vzduchový filtr, pylák, nové svíčky a především přetěsnění víka ventilů, které je častou bolestí THP motorů a rosí kolem něj olej :( 

7.jpg

 

Následně, až se Francouz rozhodl najít ve skladu pomocný svazek k nové komoře termostatu jsem provedl výměnu a už konečně i topíme, nehlásíme chybu teploty a především je výkon kde má být :) Jenom ta výměna je trochu oser.. 

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Nakonec šlo ven i vysokotlaké čerpadlo, aby tam vůbec byl nějaký přístup :( Za tohle umístění Francouze nesnáším :D

A to je aktuálně k servisům vše :) Za měsíc a půl co ho mám jsme ale spolu už stihli docela dost srandy a akcí :) 

Například se GTi ukázalo jako organizátorský vůz na sraze 110R Coupe klubu :) 

11.jpg

12.jpg

 

Nebo stihlo už i letošní podzimní dovolenou na Vranovské přehradě :) 

13.jpg

Nebo nějaký ten noční pražský pumpapokec :) 

IMG_20200910_231433.jpg

 

A taky jsem musel trochu "potunit" :) 

Osvětlení SPZ LED, podsvícení nohou LED

14.jpg

 

A také se samozřejmě jako správný klubák přihlásit ke klubu :aut mimochodem, tyto nové samolepky jsou nyní v eshopu k prodeji :) 

15.jpg

 

A jedna aktuální momentka z dnešního výletu do Hřenska :) 

16.jpg

 

Upraveno uživatelem ChouLu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím, že jsem s olejema už trapnej, ale nedá mi to. Nezasloužila by si tahle raketa něco echtovnějšího, než bežnou konfekci? Vysoký litrový výkon, teplotní namáhání oleje...

Yacco Galaxie, Ravenol SSL, nebo třeba i ten Mobil1? :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vagi v autorizáku máme bohaté zkušenosti s 2x 308GTi a 1x 208GTi, kde jedeme vyloženě pouze Total a zcela bez problému :) ono zrovna u THP motorů není ideální experimentovat :) a při pravidelné výměně po max 5-7 tis km je Total ideální řešení :) 

@MJSytic nene :) ty to mají jiné :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím

dalšího "blázna" co si pořídil THP 200. Já jsem si kdysi pořídil nenápadný vůz 206 SW ve verzi GTI a letos jsem koupil také nenápadnou  DS4 1.6 THP 200. Tvá 208ka o výkonu dává vědět už od pohledu. Přeji Ti bezproblémové užívání.    

DS 4_2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem možnost v tom autě jet. A musím uznat že to jezdí nádherně!

Na můj vkus je to malý, ale než se stačím rozkoukat tak je Lukáš v prd... 😂

Snad to vydrží co nejdéle bez nějakých problémů :)

Tohle jsem vyfotit musel když si to pořídil a přijel na kafe 

 

received_265582264859855.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...