Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nosič kol - na zadní kufr nebo na střechu?


aitos

Recommended Posts

Rád bych pořídil na krátkou 207 nosič kol. A zdá se mi praktický ten za zadní dveře. V ulici jsem viděl něco na tento způsob https://nosice-kol.heureka.cz/thule-clipon-high-9106/ Jenže bych raději nějaký lacinější, co poradíte? 

Jeví se mi to lepší, že tam zezadu dosáhne na rozdíl od střešního i zbytek rodiny. Nejlépe takový, aby pak šli otevírat 5. dveře. Kouli zatím nemám a nechci kvůli tomu zřizovat.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Choď do predajne a odskúšaj si ho na aute.  Ani bez bicykla neotvoríš zadné dvere bez pomoci z nosičom. Len dva bicykle majú cca 30 Kg a viac a tlmiče zadných dverí to neudržia otvorené. (ani váhu nosiča) Mám nosič na ťažnom a bez problému motorovú kolobežku ,alebo dva elektrobicykle, 

Upraveno uživatelem valenta.ivan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Tak jsem shlédnul nějaké srovnávací videa. Na střechu se tězko vyzvedávají kola, ovšem myslím že to dám přes bazar sháním od Thuele ty jednoramenné-snažší uchycení kola. Právě jsem koulil na bazoši orig. zahrádku na 207 za 1000,-). Na zadní 5.dv. mě taky láká, možná koupím jako doplněk /když by na kola jela celá rodina/. Nevýhoda, že pak nejde otevírat kufr a prý zhoršuje dost výhled zrcátky, což by mi vadilo více.? Tak nevím. A na kouli nejsnažší zacházení, jenže problém dokupu koule a jsou ty nosiče taky drahé. Což k mé četnosti použití by se nevyplatilo investovat...  A pak zhoršené parkování s tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ťažné a nosič bicyklov najlepšie riešenie ako mne vyhovuje. Nosič na dva elektrobicykel značky Hakr . A na parkovanie si zvykneš alebo kamera ukáže. Rýchle naloženie bicyklov ,nie je problém otvoriť  5 dvere a naložiť a zobrať veci pri sklopení nosiča z bicyklom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj,

nevím jestli moje odpověď je žádaná, ale...

dodělání koule něco stojí ale nosič na kouli je už na všecky další auta co si pořídíš. Nejméně to ničí auto. nevýhoda u menšího auta o dost jiné jízdní vlastnosti když naložíš plnej zadní nosič.

- nosič na 5.dveře je na xxx nevidím žádné pozitivum, dojebeš si auto, kola jsou na sobě naházený takže dojebeš i kola.

- nosič na střechu bych nezatracoval, pokud nemáš elektro (to jedině na kouli) u malého auta to nevidím černě a třeba to stupínek (schůdeček) z IKEA vyřeší.

a po tomto přemýšlení jsem se vždy vrátil k nosiči na tažný, koupil ho a nazdar. já jsem koupil Thule z druhé ruky (nikdy nepoužité) - malý zázrak. ale jinak jsem měl vyhlédnutý wjenzek přijdou mi dobře zpracované a slušný poměr výkon cena

... moje zkušenost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na 406ce i 306ce jsem kola vozil na střeše - měřím ale 185 a tak to umístění nebyl tak hroznej problém (držáky THULE). 

Na současné MPV jsem kola ani nezkoušel, ale rovnou jsem pořídil nosič na tažné zařízení (auto už kouli mělo, když jsem ho koupil). Chápu, že pokud kola vozíš jen občas, tak se Ti nechce investovat desítky tisíc korun - u 207y bez koule bych asi šel cestou kol na střechu. Ten nosič, co se věší na páté dveře ale jednoznačně NEDOPOBRUČUJU - pokud nechceš mít zadní dveře po pár jízdách zničený. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vozil jsem kola na střeše a bylo to dost na prd. Na dveře bych to nedal ani za nic - dojebeš to celý a ty dveře na to nejsou stavěný. I když jen velmi příležitostně, používám nosič na kouli. Úplně super. Mám 307SW nosič Thule na 2+1 kola a vůbec nevím, že něco vezu. I ta koule je sundavací a zas-tam-dací, lepší řešení neznám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozumím tomu, že se dotyčnému fakt nechce investovat nějakých 15 - 20 tisíc, pokud na kola jede třeba 1x do měsíce. Vozit kola na střeše zase není takovej opruz - jen bacha na podzemní garáže (kámoš si takhle urval hagusy z Mondea = auto na odpis = to fakt nechceš) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ho použiji tak 3x do roka a taky jsem si koupil. Ne za 15 až 20, ale za podstatně míň. Jen na přidělání potřebuji klíč. Ale to mi právě u té frekvence používání vůbec nevadí. Kdybych ho měl používat častěji, určitě bych chtěl nějaký beznářaďový. Vozím na něm 3 dospělácká kola (z toho dvě 19") a jedno elektrokolo:

obrazek.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...