Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Koupit nebo nechat být? Peugeot 407


Smoke_66

Recommended Posts

před 9 hodinami, Smoke_66 napsal:

Když jsem si promluvil s mechanikem, který mi dělá auta, že chci jet do Davocar pro vozidlo, tak mi řekl ať  na to rovnou zapomenu. Dělal tam jeho kamarád. 😄😄

Já Davocar pamatuju ještě když byli na Argentinské,  úplně první bazar v té špici. Vozil jsem jim auta na prodej a vše bylo v pohodě. Ale za 20 let se toho určitě hodně změnilo. 

Nicméně bych neočekával, že si s autem za 40t budou dělat nějaké násilí a něco maskovat atd. Navíc věřím,  že na jednu past,která má pak internetový příběh sepsaný vychcánkem, který na spálenou žárovku nedostal 20t slevu, existuje aspoň 10 aut, která jsou bez problémů. Prostě bych se na to kouknul, buď to je dobré nebo není. S tímhle stářím to vždycky bude o důkladné prohlídce než o tom co deklaruje bazar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Cenovou relaci předpokládám 30 až 35 t koupě a 15 až 20 t prvotní opravy.

Pro mladou rodinu přichází v této cenové relaci do úvahy i 307, případně u starších modelů (stáří srovnatelné s 406) i 806 nebo Expert, pokud by se našel kus v dobrém stavu. Uvedená auta mají jednoduchou zadní nápravu, na rozdíl od 406 nebo 407.

Zachovalá auta existují, ale musí se čekat, číhat, kupovat když se auto vyskytne a ne když si zmyslím. Tato zachovalá auta se kupují po známosti, do inzerátu ani do bazaru se nedostanou.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám 407, 2.2, r.v. 2004, manuál, spotřebu mám dlouhodobou kolem 8 litrů, mám najeto 170 tis. a motor vklidu -trochu žere olej ale to je normální u tohoto motoru, auto spolehlivé ale trpí na čepy - měním každé 2 roky, a celkově se stářím vozu odcházejí silentbloky - já sem nedávno nechal udělat repas celé  př. nápravy cca 15 tis. Auto mě nikde nikdy nenechalo stát.

Každopádně mám sedan a taky už budeme 4 takže řeším něco většího, pokud máš pro děti protisměrné autosedačky tak se v předu budeš tísnit - vlastní zkušenost. Prostor u zadních sedadel je na tak velké auto malý. Já půjdu do fordu mondeo(mk4).

 

Upraveno uživatelem Tymros
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď používáme vajíčko pro holku. Ale za chvíli už přijde na řadu normální sedačka, takže bych v tom problém nehledal. Vim že 407 je proste vzadu menší. Ale vzhledem k tomu, že s ženou měříme oba 168. Tak si za sebe v pohodě sednu. Ano větší lidi by měli problém. Ale když je to hlavně myšleno pro 1-2 deti tak mi místo vzadu nevadí. Než pořádně vyrostou, stejně to auto bude dřív ve šrotu. 😄 u 206 sw je právě obrovský problém v tom, že kdyz dam vajíčko ať dopředu nebo dozadu, nikdo si kvůli protisměru vajíčka už nesedne. Maximálně za řidiče. Takže je to v podstatě třimístné vozidlo. A právě proto jsem usoudil, že bude proste potřeba do budoucna auto větší. U 407 sw je všechno 2x tak větší, než u 206 sw. A to nám stačí, i když je to na svoji třídu podprůměr. Už to řeším delší dobu. To neni o tom že jsem se teď zbláznil a potrebuju honem teď auto. Jen nerad řeším jednu danou věc moc dlouho. 407sw mi hlavně uhranula vzhledem, komfortem, cenou ojetin a taky velkými benzinovými motoru. Tak jsem se právě začal zajímat zde na fóru jak je to se spolehlivostí auta jako celku. Bohužel zjištuji, že co peugeot býval v 90 letech, už v novém tisíciletí tak úplně neplatí ( asi )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto si kup jaké se ti líbí. Takovému autu budeš fandit a ono bude dobře sloužit.

Je fakt, že před 407 mě mechanici výslovně varovali, má složitější přední i zadní nápravu, jak píše i Tymros. Mě se už líbí vyšší auta.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 minutami, P607Olda napsal:

Auto si kup jaké se ti líbí. Takovému autu budeš fandit a ono bude dobře sloužit.

Pod to se podepisuji :super Máme v garáži jedno takové, které tam prostě přistálo. Dostane o co si řekne (tzn. porucha ===> oprava) a to je vše. I ten olej se mění jen před STK. Ale spouží dobře, to zase jo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Smoke_66 napsal:

Jen nerad řeším jednu danou věc moc dlouho

no podívej--řešíš to auto už 3 stránky, o autě jsme ti napsali asi vše, co tak nějak víme, možná by ses už mohl rozhodnout, když teda nerad řešíš věci moc dlouho..., nee že by mi to vadilo, vypisuj si tu do alelujá, ale nic nového se těžko dozvíš :myslim

jako sorry--nejsem diplomat, co v srdci, to v hubě :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vagi: Zatím nic nevím. Složil jsem zálohu a čekám na dovozovou STK. Je to nakonec ten 2.2 benzín v automatu. 😄 všechno se zatím tváří funkčně. Ale je tam par blbosti jako že chybí plato v kufru, nějak krycí plas brzdového světla, a taky budou chtít přeleštit světla. Po technický to přihlásím, trochu se projeddu a pak sup rozvody náplně filtry atd. Jinak po 1 majiteli. 160000 km, serviska vedena do 142 000km v roce 2016. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Smoke_66blbosti se dají za levno pořešit, hlavně aby motor nebyl průtokáč oleje a aby byl automat v pohodě. Brzdovka, chladička, olej v převodovce, olej v motoru, filtry, svíce a to by bylo, aby to nejezdilo :D

Máš v servisce vedeny výměny oleje v motoru? Já když auto koupil, tak jsem musel udělat pár proplachů...jelikož LL intervaly. Teď už v pohodě a olej ubývá naštěstí minimálně.

@Almanilnevím, jak u 406, ale u 407 se dá jezdit s 2.2 za míň, ale i za daleko víc :aut

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@radim.1008 důvod automatu je, že momentálně 2.2 sw s manuálem nikde co jsem objel valná nebyla, naopak hrůza. Poslední byl tenhle a vzhledem k tomu, že jsem jel okolo a mam to vlastne 15km od domu, tak jsem tam zkusil na čumendu vzít mechanika. Co řekne na stav. No a dle stavu to auto vypadalo po všech stránkách nejlépe jak vzhledem, tak technicky. Ale taky jsem nad tím automatem váhal. Pak jsem zavolal známému co má 407 hdi a světe div se. Právě tento 4st automat a řekl, že dodneška (230 tisíc km dle tachometru ) krom výměnu olejů bez problému. Tak jsem si řekl, proč vlastně ne? Před třemi lety jsem v dobré víře toho, abych utratil co nejméně za servis koupili 206sw s co nejjednodušší technikou aby na tom v podstate nešlo co zkazit. A světe div se. Je to naprostá tragédie. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tzn auto je už v ČR, když jsi ho projel.

Tak gratuluju, sloužit bude dobře, a na spotřebu si zvykneš.

A až si příště koupíš HDi, zjistíš, že se dá jezdit za polovic. To si každý musí zažít sám.

Nenapsal jsi cenu?

Tak přeju, aby všechny uvedené skutečnosti byly pravdivé...

Případně dej odkaz na inzerát.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...