Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Trouba ve sporáku


Vena garážmistr

Recommended Posts

Protože vím že je zde spousta znalců různých oborů tak se zeptám. Naši mají sporák tuším že zn. Mora sklokeramiku a trouba je horkovzdušná, sporák je asi 4+ roky starý. Poslední dobou si máti stěžuje že prý ta trouba peče hůř než pekla. Teda že to peče pomaleji protože ví jak dlouho co peče a teď když to vyndá po té době co má vyzkoušeno tak to ještě není upečené a chce to třeba ještě 15-20 minut aby to bylo tak jak je zvyklá.  Já mám teorii že je " natažený " termostat po obědě jsem provedl velmi neodborné měření teploměrem co se má zapichovat do flákoty jsem změřil teplotu v troubě samozřejmě že při otevřených dvířkách ale naměřil jsem něco okolo 110°C když na troubě bylo nastaveno 160°C a kontrolka ohřevu byla zhaslá tudíž termostat si pořád myslel že teplota je tam správná když jsem tím knoflíkem točil aby se rozsvítila kontrolka tak jsem se dostal na hodnotu cca 130°C.  Je možné že by tem termostat měl takový rozptyl ?  Jo a horkovzdušná funkce umřela přesně dva měsíce po záruce ale máti to neřešila protože jí ta funkce nevyhovovala. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto riešim aj ja ale na Siemens sporaku, tiez rura dlho hreje a slabota, spiraly vidiet ze hreju, ale teplota je mimo.
Ale riesim to cez poistku, lebo bola burka a odisiel aj kondenzacny kotol,
Bolo mi povedane, ze moze byt ovladač zly, resp spiraly, ale tie su "urcite dobre", a termostat, lenze musi to spravit servis ofiko, pre poistovnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som podobný problém - odišla spodná špirála, horná hriala ďalej. Rúra dosiahla takmer stanovenú teplotu (kontrola cez vnútorný teplomer) ale to trvalo nepomerne dlhšie a aj tak to nebolo upečené ako malo. Termostat môže vypínať skôr ako by mal najmä keď meria v hornej časti rúry kde je teplejšie. Zapni studenú rúru a rukou sleduj či hreje hore aj dole. Termostat skontroluj tak, že zapni vnútorný ventilátor aby vzduch cirkuloval a sleduj vnútornú teplotu. či to vypína ako má.

Upraveno uživatelem AnotherOne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...