Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Finanční rezervy podnikatelů, Heidi, Špinarka a další plky odtržené z vlákna o srazu.


pavelu96

Recommended Posts

Odtrženo z pokecu k vánočnímu srazu 2020, tento příspěvek reaguje na:

 

@Vena garážmistr to jako že ta hospoda průměrné vydělala 1,25 mega měsíčně ? 😂

A v TV všichni bulej, že nemají peníze...:myslim

Sorry za :xvul

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jako když je to v centru Prahy na dohled od přestupní stanice metra tramvaj zastavuje přede dveřma. Tak je to dost dobrá lokalita kde se potkávají lidi z různejch koutů města protože sockou je to v pohodě se dostat na kteroukoliv stranu města. Navíc obklopeno kancelářskejma barákama takže spousty obědů. No ale teď ty jejich tržby zaplatí tak možná suroviny a energie ale aby to zaplatilo 5 člennou posádku  o tom nemůže být ani řeč. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak si hospoda mela tvorit rezervy, to je, teda pro mne spis bylo normalni. Ted v dobe covidu kazdej kvici jak nic nema, ale porsche nebo audinku neprodaj. To radsi budou zadat po statu prachy, na ktery se jim zase slozime my ovcane.....

Nejlip je to videt u tech prizdi*neumím psát slušně*u jako je pohlreich a podobny smejdi....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Obávám se že tvořit rezervu takovou, aby zaplatili zaměstnance, odvody, nájmy, leasingy ( třeba i vybavení restaurace lze mít na leasing) nebude úplně jednoduché. 
Tipuji že taková nic moc obrovská restaurace bude mít 6 až 8 zaměstnanců a to už je nějaká částka měsíčně k placení. 
Navíc nikdo neví jak dlouho tohle bude trvat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale já ju taky beru furt jako ostravačku, ale když píše takové chujoviny, že bude muset do pokladny, nebo prodat barák, tak mě to nazvedne no..., já bydlel zas ve vedlejším vchodě Pavlíka, když žil se Špinarkou, tehdá měl Ford Taunus...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak já píšu o cca 1968--tehdy bydlel Pavlík se Špinarkou na Gajdošově ulici v Ostravě 1 (u bývalého Fiat servisu), bydleli v domě, kde dole byly potraviny (říkalo se tam ,,u Maliny'') :)

a pak Špinarka bydlela v Přívoze v paneláku (kousek od Rottrové), ale to už měla alkoholové období, jednou mi v tramvajce č. 2 nadala do cypů, proč na ni furt čumím (díval jsem se na ni a nemohl poznat, jestli je to fakt ona) :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, kirkiz napsal:

Obávám se že tvořit rezervu takovou, aby zaplatili zaměstnance, odvody, nájmy, leasingy ( třeba i vybavení restaurace lze mít na leasing) nebude úplně jednoduché. 
Tipuji že taková nic moc obrovská restaurace bude mít 6 až 8 zaměstnanců a to už je nějaká částka měsíčně k placení. 
Navíc nikdo neví jak dlouho tohle bude trvat. 

nejakou dobu jsem ten obor studoval a nejakou dobu v nem i pracoval. A obecne v nem mam dost spoluzaku. Odesel jsem z nej, protoze se tam delal podvod na podvod, ojebaval se zakaznik, stat i zamestnanci ma manazeri mezi sebou. Mel jsem tu cest byt v hiltonu, continentalu, a ruznych premiovych restauraci (jedna byla na staromaku a misto inzerovane plzne se tam hostum cepoval gambac za 70 :D ), kafe Lavazza taky zrovna nebyla Lavazza apod........ takze vim, jake jsou napr. naklady na vybaveni kuchyne, a dalsi. Ale taky znam kalkulace, cenotvorbu jidelnich listku, ta se jim trosku dosrala diky EET, takze uz majitele musi byt i na zamestnance primejsi a uz existuji i pracovni smlouvy......  Problemy maj obycejne hospody, hlavne ty venkovske. Ted jsem byl v chlumu u trebone a na veceri jedine do trebone, protoze tam je vse zavrene. Ale aby kvicela prazska restaurace, ktera je zavedena 12 let, kde se obecne plati 800 za osobu, a za piti tam clovek za osobu umi taky nechat v klidu 1000, a mela x let narvano, ze jsi tam mohl jen na rezervacku, tak to sorry....... Klasicky priklad Srub u zastavky - dreveny srub kam chodime, teda chodili jsme na obedy. Obsluha spise neprijemna, cena hl. jidla 130-145 Kc., majitel s majitelkou oba dva mají eSkové Mercedesy, jeden v AMG. Jo, ať je mají, když jim na ně ta hospoda vydělala, ale když ta hospoda umí takhle pěkně vydělávat, tak se určitě dají tvořit rezervy. Ale ono je pak jednodušší natáhnout ruku. S opatřeními které restaurace aktuálně spíše likvidují, nesouhlasím, ale taky si myslím, že situace je vcelku kritická. A kecy o svobodě si nechte do USA, to byl krasny priklad svobody a mrtvol v nakladakach pred nemocnicema.......................

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já jsem tak napůl cesty názorů mezi @Scratch a proti názorem.  Vzhledem k tomu , že se tak trochu pohybuji v obchodní sféře (na vizitce mám ještě pořád obchodní manažer) i když už jsem spíše kalkulant / technolog , tak se mi také některé podpůrné kroky moc nelíbí. Nás Covid také celkem ovlivnil , ale protože nevaříme apod. tak nám stát nijak nepomůže. A proč jako ? Jsem snad o něco horší člověk než servírka ???  A hlavně souhlasím s tím, že to neplatí stát, ale my všichni co do té práce chodíme. Ano , plně souhlasím s podporou Klokánků a jim podobných institucí , které si neprodukují přímý výdělek , ale aby fungovali je potřeba. Ale na druhou stranu jsem otrávený z toho , když vidím jak já ( a hromada dalších ) se ženeme do práce zatímco jiní jsou doma z mých daní a vlastně jim nic nechybí, protože přiznejme si to , že pokud jsou na domácnost dva pracující tak 2x cca 60% platu na chod domácnosti stačí. Platí když nikam nedojíždíš a k večeři nebude stejk z Argentiny.

Úplně typická ukázka / situace je na našm RC letišti.  V týdnu , 10 hodin a na ploše jsou 2 důchodci , 1 co má odpolední a 3 co jsou doma protože je Covid zavíračka - takže vlastně pohoda.

Ale vlastně na závěr jen souhlas : Kuchař brečí , že je v hajzlu protože se mu jeho 12letá Fabia rozpadla a on je doma zadarmo ,  pak brečí jeho šéf , že je chudák má zavřeno , RR potřebuje přezout aby mohl vyrazit do Alp. Ale přitom zaměstnancům nic neplatí , ti jsou doma zadarmo, barák je jeho takže žádný nájem , a ta trocha energie na mrazáky ho asi nezabije.  Ale jo, pojďme ho politovat . . .

Jasně je spousta lidí co žijou z ruky do huby , ale to bývají většinou zaměstnanci , ne zaměstnavatelé . . .

Aneb co člověk to postoj a názor.                

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...