Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Po startu vynechává plyn


Klephifa69

Recommended Posts

Ahoj klubáci, mám problém a budu rád za každý názor nebo tip! 
Když nastartuji a motor je studený, tak otáčky jsou v normálu a všechno je tak jak má, ale jakmile sešlápnu plyn, abych se třeba rozjel nebo i na neutrál, tak se mírně zvednou otáčky a najednou začne vynechávat a musím ho sešlápnout více, aby se něco dělo. Dělá to přibližně minutu a pak je vše zase v normálu a jede bez problémů. A pak když je auto jen trochu ohřáté, tak nastartuji a můžu jet. Dělá to opravdu jen za studena.
Nevíte, čím by to mohlo být? 
Peugeot 206 1.4i 55KW 2004 

Upraveno uživatelem Klephifa69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ChouLu Ještě nebyl, chystám se tam, ale nevím kdy. Myslíš, že se to na diag. ukáže i když bude motor ohřátý, přesto, že to dělá asi jen 30 sekund za studena? Hlavně mě přijde divný, že volnoběh v pohodě a všechno funguje naprosto v pořádku, jakmile se trošku ohřeje a pak pedál reaguje úplně normálně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych pravdu řekl, zatím jsem to neřešil.... Zafira sice utrpěla v červnu emise i technickou kontrolu bez ztráty kytičky, ale jelikož za dva roky končí nádrž LPG, tak půjde asi do šrotu.... Takže ráno nastartuju, otevřu bránu, usadím se za volantem, nasadím brýle a zapnu pás.... Motor mezitím překoná nestabilní časověteplotní pásmo a já mohu ruče vyraziti....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 8 měsíců později...
  • O 2 týdny později...
V 1. 7. 2021 at 21:14, trdlo napsal:

Manželce to dělá taky. Za studena po nastartování auto na volnoběh a pod lehkým plyn zdechne. Po ohřátí bez problému. Byl jsem s tím v origo servisu, tam vyměnili svíčky zapalování. Ale to nepomohlo. Přišli jste někdo na něco? Díky

Zdravím. Vyřešili jste to nějak? Koupili jsme staršího Peugeota 206 1,4i 55 kw motor KFW ,rok 2006 a dělá to dle tvého popisu. Diagnostika čistá, škrtící klapka vyčištěná , map senzor vyčištěný a pak nový,čidlo chladící kapaliny ukazuje přesně co píše diagnostika ,svíčky nové. Neví nikdo poradit? Jako jezdit se s tím dá ale je to otravný. Děkuji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@faboj Hele řešil jsem to asi 4 měsíce a jediný logický vysvětlení se mi dostalo tohle, že to dělá palivový čerpadlo, kdy hned po nastartování tlačí do motoru hodně paliva a proto to dělá, co to dělá a že to nemá cenu řešit, že stačí pár sekund počkat a ono se to srovná. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...