Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Chybové kódy diagnostiky


Guest zdendys1x

Recommended Posts

Guest zdendys1x

Ahoj lidičky,jsem tady nový a v úvodu bych chtěl říci,že club je supr a člověk se zde dozví velmi užitečné informace.

Omlouvám se jestli jsem založil špatně nové téma-to víte,učím se. Ale nyní k mému problému.U mé 807  2,2 hdi r.2003 mi svítí oranžová kontrolka závady motoru.Diagnostika vyhodnotila tyto kody a chyby.

Poradíte co a kde hledat?Sice to asi skončí v servisu,ale když se nezeptám tak nic nebudu vědět.

 

PeuGeot - Stratil.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, v podstatě si všechno můžeš dohledat podle kódu závad Pxxxx přes google. To tě navede, ale máš to v podstatě i napsaný ve výpisu závad po čem jít.

Zvrchu dolů:

-může být špatný kontakt na konektroru pedálu

-vyčistit egr a váhu vzduchu

-seklý natáčecí regulace turba nebo podobně

-víčko nádrže, špatnej mikrospínač nebo mechanický doraz

-špatný čidlo měření teploty výfuku nebo vypojený

-souvisí se zaseklou regulací turba nebo podobně

Neber to doslova, bez přitomnosti auta a vlastního měření je to z praxe vycházející odhad se špetkou věštecké koule.

Tvůj nástroj k řešení je google a samostudium, zkoušení a laborování od levnějších věcí (začíná na hodnotě zdarma) až po drahé prvky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest zdendys1x

Děkuji za odpověď.Zkusím hledat.Jen ještě-víčko nádrže je myšleno normálně nádrž na naftu nebo ta nádrž na aditiva?A čidlo teploty výfuku najdu prosím kde?Jo a konektor pedálu je kde?Jen bych kouknul na kabely .

Upraveno uživatelem Péťa
Odstraněna zbytečná citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest zdendys1x

To je jako špatná diagnostika??Nevím,jen se ptám proč to brát s rezervou.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona něco ukáže, něco špatně a něco vůbec :) ve výsledku budeš něco řešit a nakonec to bude uplně něčím jinym, protože například nevidíš live data, které by jsi k odhalení problému potřeboval :) Nicméně v tuhle chvíli ti dle tvého výpisu neprobíhá regenerace, protože nefunguje teplotní čidlo před FAPem.. proč nefunguje je otázkou.. upálené, ulomené, obalené prachem z katu, přeseklý kabel, zaoxidovaný konektor atd.. a teď právě k tomu by jsi potřeboval origo diag aby jsi mohl řádně zkontrolovat co čidlo ukazuje :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Ahoj, nechci zakldat nové téma, tak píšu sem. Na mém autě vyskočila závada P2A00, chápu to teda dobře, že s nejvěšípravděpodobností je špatná lambda sonda? Popřípadě není někdo v Praze a okolí ochotnej to auto napíchnout nějakou lepší diagnostikou? Dělal jsem to jen přes bluetooth OBD a nějakou free aplikaci z Google Play. 13.10. navíc musím na první STK po čtyřech letech, tak bych to potřeboval mít vyřešený :) Jen pro upřesnění - kontrolka motoru mi nesvítí, jen jsem to načtl na té diagnostice, tak je tay možné, že to byla stará chyba která už neplatí?

 

Possible causes for this engine code include:
 
A failed O2 sensor
Burnt, broken, or disconnected wiring and/or connectors
Engine misfires
Vacuum leaks
Bad mass air flow or manifold absolute pressure sensor
Engine exhaust leaks

 
Upraveno uživatelem Cromoly
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene, Není, je to 2016 Traveller/Spacetourer. Jen mi tohle téma přišlo nejbližší, tak jsem enchtěl zbytečně zakládat další. Chtěl bych to mít vyřešené, ale údajně lambda na můj model může stát až 8000 tak potřebuju vyloučit nahodilou chybu co je jen někde uložená ale neaktivní anebo potvrdit tuhle chybu, než zaplatím osmičku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš můžu to zkusit Delphinou napíchnout ale myslím si že nejlíp by bylo to nechat píchnout na originální diagnostiku. Zkus napsat  @ChouLu ten by mohl i z tohoto vydedukovat co by to mohlo být resp. bude vědět jestli to je chyba která se objevuje a řeší se nebo se to nemusí řešit protože to třeba občas zazlobí a před STK je dobré ji vymazat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest zdendys1x

Ahoj lidi,tak jsem zase po čase zde.Založil jsem toto téma ohledně svítící kontrolky motoru a výsledků diagnostiky.Řekl jsem si že si pořídím svoji diagnostiku abych mohl zkontrolovat když něco udělám,jestli závada zmizí.Mezitím jsem hledal různě kabely a pátral po tom čidle na víčku nádrže.Objevil jsem ho na hrdle nádrže a víceméně ze zvědavosti jsem ho vysunul z držáčku,abych aspoň viděl jak přesně vypadá a kam vede od něj kabel.A abych ho nevracel na místo tak jak byl špinavej a od bláta tak jsem ho hezky očistil a vrátil na místo.Potom mi přišla diagnostika-sice DELPHI ,ale lepší něco nežli nic,že.Jenže nastal problém- diagnostika se mi s autem vůbec nespojila.Tak jsem ji zkusil na manželčině Renaultu Kangoo a tam fungovala normálně.Tak si říkám,že by závada mohla být v zásuvce a tak jsem požádal toho kolegu co mi to napíchnul minule,aby to zkusil s tou jeho diag. abych věděl,jestli je zásuvka v pořádku.Diag.se spojila hned.takže zásuvka je v pořádku.A kolega mi jen řekl,že mi smaže ty závady aspoň když už to má napíchnutý.Tak je smazal a odjel.Já jsem nastartoval a koukám kontrolka motoru zhasla!Už je to asi 14 dní a kontrolka po nastartování zhasne tak jak má.Tak si říkám,jestli to fakt nebylo jen tím špinavým zabláceným čidlem u nádrže.Předtím mi to i na display psalo závada FAP a ted prostě nic.Co myslíte,mohlo to zablácený čidlo dělat takovou neplechu???Protože to blátíčko bylo vlastně mezi čidlem a hrdlem nádrže.Jo ještě nakonec:diagnostikujsem poslal zpět,pánovi vysvětlil že s mou 807 prostě nemluví.Neprotestoval a hned at to pošlu,že mohl být vadný kus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...