Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nastavení sklopení svetel


Zdeněk 82

Recommended Posts

Asi tak, položil jsi otázku která dává smysl aby se případný rádce mohl zorientovat jsi přidal VIN. Takže odpovědi věř. Protože v autech jsou různé taje ve kterých se vyzná jen málokdo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Zdeněk 82 vím , že to vypadá jako blbost , ale ten obvod štelování světel je napájenej přímo BSI zároveň se žárovkou popelníku , která tam funguje jako zátěž . Když ta žárovka praskne , tak je ten obvod nedostatečně zatíženej a BSI to napájení vypne . Takhle to bohužel vymyslel francouzskej konstruktér a my s tím nic nenaděláme . Chyba může být samozřejmě i jinde , ale začínáme od těch jednodušších věcí ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebolo by predsa len jednoduchšie niečo tak jednoduché, čo ti zaberie asi tak minútu, najprv si overiť, a potom pochybovať? Veď za to nič nedáš, narozdiel od autoelektrikára, ktorý ak pozná toto auto urobí ako prvé presne to isté, a až potom bude pokračovať poistkami atď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsem fakt netušil ze to takhle funguje. Zírám. 

Máš pravdu to pidi svetylko nesvítí. Jen nevim jak ho vyměnit. To budu muset odsroubovat ty dva šrouby a odendat půlku stredaku nebo stačí jen uloupnout tu červenou malinkou plosku a pod tím najdu tu zarovku? A jen pro jistotu. Tam asi patri w5w. Nebo tam je neco jineho? Dokonce ksem si vsiml ze mi ani nesviti to stelovaci kolecko na svetla. Ale nejsem si jistej jestli mi někdy svítilo 🤣

Jediný co jsem si na aute udělal a na netu nastudoval byla oprava klapky topeni, samo ze si vymenim olej a filtry a cobpro me byla maturita tak výměna zadnich brzdových trmenu. 

Za kazdou radu do budoucna jsem a budu velice rad. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, tuším u facelift 307 když ti klekne žárovička osvětlení SPZ, tak na stejné straně chcípne i celý světlomet :) (nebo aspoň u CC jsem to s kámošem řešil). Jinak musíš vyndat rádio (nebo kastlík pod ním, záleží, co tam máš), tam jsou 2x torx tuším 20, vycvaknout manžetu řadící páky, vyndat popelníček (opět 2x ten samý torx). A vyjmeš celý spodní plast. Žárovička je tam v patici zvlášť. Typ ti teď přesně nepovím, ale má tuším 1.2W... Vzal jsem ji prostě na benzinku a asi na druhé ji měli.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...