Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6HDI P0193 - Auto nestartuje/chcipa za jazdy


Stanley008

Recommended Posts

Ahoj,

tento pribeh zacal tim, ze sa auto za jazdy ako keby pohupovalo... pridal sa jemne plyn 1/10max, ale auto zrychlovalo ako keby sa pridal plyn aspon na 3/4, ale nechciplo...  jedno rano neslo vobec ale vobec nastartovat, clovek mohol tocit a tocit motor a proste nechytil. Nasledne clovek pomykal s kablami s cidlami a auto nastartovalo, chciplo, nastartoval opet a uz islo dalsich 200km, medzicasom vymeneny palivovy filter, pohupovanie zmizlo(povodny filter mal cca 35tis km za sebou, odporucana vymena po 60tis km podla servisu). Avsak po cca dalsich bezproblemovych 150km, auto chciplo... na dialnici. Clovek hned nastartoval, ale akonahle sa jemne rozbehol opetovne chciplo. Clovek skusal pridavat plyn na volnobeh, obcas OK, obcas ked to prisliapol tak to chciplo. Nechalo sa asi 10min odstat + opetovne sa pomykalo s kablami cidiel na raily a na cerpadle a opetovne sa auto tvari OK.

 

Diagnostika ukazuje P0193 - vadne cidlo na raily? Alebo ako zistim vadnu kabelaz, co by sa malo kde namerat? Pripadne nejaka rada naco sa pozriet? Osobne mi to pride proste ako kabelaz... aspon na prvy pohlad... alebo moze toto cidlo raz ist raz blbnut, ako sa mu zachce? Dik za info. 

 

Pripadne nebude lepsie rovno objednat toto lacne cidlo a pri kontrole kabelazi ho rovno vymenit? Pripadne aj konektor? Ale kde zozeniem novy konektor? Pripadne su nato aj nejake klieste? 

 

Inac pristup k cidlu je fakt uzasny, volnym okom ho nie je ani vidno, nastastie by vraj malo byt vidiet a dat sa aj demontovat, po demontovani EGR podla workshop manualu. Ako keby som EGR neriesil pred 20000km.... a nedemontoval ho aj 3x, pretoze original servis ho nedokazal spravne nastavit. :D 

Uprava: Teplota nato vplyv nemala, ci bolo vonku +30 alebo +15st. C

Upraveno uživatelem Stanley008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...