Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bezdrátové Android Auto


Mayki

Recommended Posts

Nemáte někdo zájem o nákup zařízení, které vám v autě zprovozní bezdrátové android auto? Já už tento projekt sleduji delší dobu, kdy první pokusy byly s telefonem nebo TVstickem připojeným neustále k usb v autě a poté se k tomu váš hlavní telefon připojoval bezdrátově pomocí wifi. Teď začali vyrábět kompletně vlastní hardware a rozjíždějí akci na INDIEGOGO. Myslím že by byla škoda tohle minout. Já osobně už mám objednáno.

Tady nějaké info na XDA fóru: GateWay for Android Auto

Tady je odkaz na INDIEGOGO AAWireless

Upraveno uživatelem Mayki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Ten AAWireless koncept vyzerá sľubne. Finálna verzia má byť dokonca menšia, keďže vraj nebude mať ethernetovú a USB zásuvku. Ktovie aká bude cena. Ale jeho prevádzka zablokuje jediný USB port, ktorým sa dá pripájať, u mňa, k RCC jednotke, čo však nemusí byť až taký problém, keďže videá, obrázky, atď by mohli ísť bezdrátovo z mobilu.

Môj Samsung A71 by mal dostať aktualizáciu na Android 11 v apríli 2021. Android 11 už umožňuje bezdrôtovú komunikáciu s Android Auto. Teda pokiaľ autorádio bude mat hardware a software na wifi prepojenie (najlepšie wifi direct). Vie niekto, ktoré rádia montované v pežotoch už túto možnosť majú?

@MaykiAké sú tvoje skúsenosti s tým AAWireless, teda ak si ho už kúpil?

Upraveno uživatelem Akoc
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Mám to taky v plánu. Je to super věcička. Někde měli uvedenou kompatibilitu s auty a už to nemůžu najít. 5008 tam ale byla tak snad to posviští i s 508

Jediné mínus je prý slabý signál wifi tak snad to nebude tak hrozné protože slovo Slabý je velmi relativní. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Tak AAWireless už je doma, zatím velká spokojenost. Telefon se sám připojí cca do 30 sekund a spustí Android Auto. A to vše samozřejmě bezdrátově a bez jakéhokoliv zásahu uživatele. Telefon můžu mít klidně v kapse. Konečně mi tím pádem funguje vytáčení kontaktů českým hlasovým povelem a zadávání pokynů do navigace taky. (I když samozřejmě jen do té v AA). Taky můžu nadiktovat SMS zprávu a podobné vychytávky. Škoda, že auto za takové peníze toto neumí v ČR automaticky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podľa správy od výrobcu sa momentálne vyrába 2. generácia kľúča, do ktorej boli donútení kvôli nedostatku pôvodných CPU. Preto sa montuje dostupný, ale drahší čip, musela byť prerobená elektronika, čo viedlo k zvýšeniu ceny z pôvodných 65 na 75 €.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bezdrát nabíjení v autě je dnes základ. 5 tisíc je a není hodně. Když se podívám kolik stojí nějaké značkové Qi nabíječky tak to je úlet za kus plastu a cívky. 5 tis je fest ale je to přímo v autě a není to nějaký čínský dodoš. 

@Mayki Spíš mě zajímá, lze mít připojen mobil k AA wireless a k autu zároveň? Přes WiFi? Jedno je totiž 2,4Ghz a druhé 5Ghz. Navi chci používat z auta + TomTom online služby (připojení přes 2,4 GHz) a přes Android Auto chci Tidal (5 GHz) Díky 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...