Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Aplikace pro Android Autorádio


jarris

Recommended Posts

Zdravím všechny kolegy!
Rozhodl jsem se, i když s obavami, vyměnit mé staré rádio RD4 za univerzální Android rádio. Na určité věci jsem byl morálně připraven. Ale co mne dorazilo, je úroveň aplikace rádio. Hledal jsem na Google Play a zjistil, že ani zde není slušná aplikace, která by byla pro Android 9.0 a měla alespoň trochu úroveň. Nevíte někdo o nějaké slušné apce? Samozřejmě i placené. V tom problém není. Problém je v tom, že kde nic není, ani smrt nebere. Také by mně zajímal i nějaký slušný equalizer. 5 pásem je fakt na h...o! Já jsem sice dinosaurus, který chce věci, které se používali, když lidé ještě slyšeli, ale že si nabiju hubu zrovna na tomto, tak to fakt nechápu. Spoléhal jsem na to, že když je to vlastně tablet, tak si to vymazlím. A nebo lidem za ty nesmyslné peníze v těch luxusních autech fakt ten hnůj stačí? Uveďte mě do reality.
Děkuji všem odvážným za odpovědi.
Zdraví jarris

 

Upraveno uživatelem Péťa
Odstraněno formátování
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

No... Předně bych asi začal tím, že v žádném autě se asi nenachází android systém jak je znám z telefonů atd. Tudíž včetně obchodu Play, Chrome a dalších Google Apps. Každý výrobce si to upravuje takže i když je to třeba postaveno na androidu tak se to tak netváří. Má tudíž svou nástavbu v které je vše o čem mluvíš. Rádio, ekvalizér, ovládání palubních systémů apod. Napiš nám cos koupil. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji Vám oběma za odpověď.

Jen bych prosil pánové, a nechci vás urazit, pokud reagujete, tak věcně, fundovaně a k tématu. Proč se tím mají potenciální zájemci o téma prokousávat. :o(

Takže Lukáši, zvuk jako takový mám vyřešen, mám tam aparaturu JBL, ale řeším navigaci, HF, a prostě jedním slovem hledám kvalitní APLIKACE!!!, pro které mně ten číňan bohatě stačí. A hlavně si nemyslete, že vy tam máte něco jiného. Třeba navigace mám za ta léta zmáklé. Ale, že existují slovy dvě aplikace FM offline radia na celém hnojišti Google Play, tak to mě prostě dorazilo.

A Hanysy, máš pravdu, ale jen částečně. Všechna tato zařízení jsou "obyčejné" počítače. Takže všechny potřebují základní operační systém, v tomto případě Android 9.1. A do každého operačního systému se dá doinstalovávat vše, co tento systém podporuje. Jak se k tomu postaví výrobce a co vše uživateli dovolí je pak věc druhá. Pokud jsi lama, která si koupí "značkové" rádio, ve kterém je uživateli vše striktně zakázané, a funguje jen ta povolená nadstavba, tak pak můžeš v dalším kole zakoupit od některých firem "balíčky" třeba za 14.000,-Kč, jak jsem také objevil , a nechat si to dát do "mormálního" modu s dalšími apkami. Ale pokud někomu vyhovuje se nechat škubat českými překupníky, proč ne.

Já jsem šel cestou číňana, protože HW je stejný a se softwarem si tam opravdu nikdo život nekomplikuje. Takže je to prostě normální Android 9.1 se vším, co k tomu patří. Tzn. včetně Chrome, GooglePlay, Youtube a dalších vopičáren. (Polovina šla hned pryč)  A pokud si zadáš účet, můžeš normálně doinstalovávat vše co potřebuješ. Teda pokud to existuje. Samozřejmě nechybí zmíněná nadstavba, která určuje užití tohoto počítače. Její kvalita právě odpovídá té ceně. A proto hledám jinou, mému srdci a oku lépe lahodící.

A nyní závěrečná pointa. Jsem typ člověka, který si nikdy nekoupí počítač v Alze a office 365, protože rád ví, co kupuje a za kolik. Proto jsem si načetl info o tomto HW a byl smířen s tím, že si tento počítač nainstaluji tak, aby mi maximálně vyhovoval, i za cenu dalších investic. Aplikacím jsem věnoval spoustu času, takže něco mám zmáklé, ale prostě jsem zde poprosil o pomoc, abych nemusel objevovat objevené. (I čas jsou peníze)

TAKŽE JEŠTĚ JEDNOU, RÁD BYCH ZDE ŘEŠIL APLIKACE PRO ANDROID !! A TO HLAVNĚ TŘETÍCH STRAN A PLACENÉ !  S VYUŽITÍM V AUTĚ !! 

Vzhledem k tomu, že nakonec zde informace poskytuji já, tak za váš čas a že jste dočetli až sem přidám jedno doporučení na apku, která mě fakt nadchla.

AGAMA CAR LAUNCHER plná verze 2.6.0 - podívejte se na to, za ty prachy mě to dostalo. A pokud víte o lepší, můžete rozvinout toto vlákno. Protože to naplňuje téma aplikace a jejich kvalita!   Děkuji a těším se na další konstruktivní debatu! 😉 jarris

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem aku odpoveď očakavaš.
Par ľudi tu na fore ma vymenene orig radio za android radio a to je všetko.
70 % ludi staci to čo maju, 20% chcu mat lepši zvuk oko original, a 10% su "objavitelia" co stale niečo vylepšuju, prerabaju, upravuju. no a potom auto predaju.
Pochybujem že niekto niečo prerabal od zakladu aplikacie, sem tam mali problem s pripojenim netu ci navi, ale o radii nikto nic nevravel, proste to zapli na antenu a hralo to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je zajímavý úhel pohledu a asi je to realita. Doba je prostě taková. Ale za sebe mohu říci, že je zde mezi členy i pár opravdu šikovných lidí. A předpokládám, že tyto komunity vznikají právě proto, aby jsme si pomáhali vylepšovat ty naše piksly. :o))) Já prostě pamatuji dobu, kdy nic nebylo a když jsme něco měli, tak jsme se z toho snažili vyrazit maximum. Nakonec i dnes se všechen HW dělá stejný, a podle toho, jak moc zákazník zaplatí, tak tolik se mu povolí. Tak proč to nezkusit rozchodit  i sám. Upřímně, ono nakonec v tom rádiu stejně nic není. Ale třeba dopravní info se občas hodí. No a když to rádio neumí, tak je vlastně na nic. :o(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Zásadní problém je software. To je to, s čím se všichni potýkají. Software a podpora do budoucna je dnes to nejdražší a ne hw který chrlí mašina jeden za druhým (samozřejmě vývoj stojí dost). Dnes všichni řeší hlavně sw spolehlivost, ne hw. Nechci ti kazit radost ale u tohoto typu přístroje budeš pořád něco řešit. Je to prostě takové to dodělej si sám, přitom s tím budou vždy jen nějaká úskalí. Pokud jsi ale hračička a zvolil sis to dobrovolně, v pořádku. Stačí si přečíst recenze na ten Agama Launcher co uvádíš. Lidé tam píšou, že neukazuje správně rychlost apod. To jsou dle mého dost zásadní věci. Další věcí co je na androidu problém a na mobilu to zkousnu ale na tomto bych ne je konzistence prostředí. Každá aplikace vypadá jinak. Aplikacím jsi dost času nevěnoval protože až teď jsi překvapen, že nejsou appky pro rádia apod. Ne vše lze vyřešit. To že si někdo koupí značkové rádio jak ty píšeš neznamená, že je Lama. To znamená že chce něco funkčního, ověřeného, spolehlivého a s nějakou podporou. Ne každý má chuť se rozčilovat s rádiem. Já byl kdysi velký nadšenec těchto věcí ještě v dobách ce4you jestli ti to něco říká a věř, že zařízení jsem se naflashoval kvanta. Něco o tom tudíž vím. Tyhle věci mne však přešly a nyní chci klid a funkčnost. A s tím, že je veškerý hw stejný nemáš pravdu už vůbec ale tohle řešit nebudu. Nebudu ti to tady plevelit a přeji ti hodně zdaru. Myšleno upřímně. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S rádiem bude problém ten, že 99% telefonů už nemá FM modul, takže aplikace nikdo nevyvíjí 😉 Leda čistě apk soubor z nějakého zařízení na kterém aplikace na rádio vyhovuje. Nicméně na xda je komunita lidí která vyvíjí svůj soft na tyhle obyč Číňany, zkus tam mrknout (jelikož jsem se nedočetl jaké rádio vůbec máš a jaké auto, víc neporadím) 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ja ma standardní  FM radio  na tom PX5 Android radiu s CHINY....a stačí....graficky pořad lepší než standardní PEUGEOT Monocromatické radio....

 

JInak ta AGAMA CAR LAUNCHER plná verze 2.6.0 ja fakt  graficky super...samo ma taky sve chyby......

Jinak muj tip na používání android radia:

 - mít telefon s automatickým ( např. rutina Bixby od Samsung)  spoštěním hotspot po anutomatickém bluetooth spojení telefonu a android radiem ( pro telefonovaní hendsfree)

- tím automitocky po staru auta/radia máš v Android radiu internet

- takže pak ti kdykoliv funguje "ok google" ,  ostatní hlasově vyhledávání v jiných android aplikacích, meteoradar, online trafic např. v goolge mapy  apod. , mail klikenti apod

- ekavalize je opravdu jen 5 pasmový.....pokud chceš lepší zvuk, vytlum si dveře a pořir lepší repro např. dle ahifi.cz

 

Mej se... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím srdečně Oto!

Heureka, konečně trochu konstruktivní odpověďi. 

Netvrdím, že original china radio je nepoužitelné. Rozhodně citlivost tuneru je velmi dobrá, a bylo by asi fakt smutné, kdyby to bylo horší, než originál 10 a více let staré rádio. Jen mě to prostě překvapilo, že možnost vylepšení moc není. VojtouNer to asi trefil. Tomu ale odpovím níže.

Nějaké velké brikule ale rozhodně nechci dělat. Párování mobilu přes blutko mám jen pro telefonování a to mi stačí. Nechci být toho otrokem. Chci prostě cestu nejmenšího odporu. Ale rozumím ti a děkuji za myšlenku.

Přidal jsem si jiný přehrávač, který má integrovaný 10 pásem EQ. To už je zajímavější. K tomu nějaké virtualizace. Tady celkem výběr je, ale ten čas na zkoušení nějak chybí. Jinak tam mám JBL. To mi hraje dost slušně.

Jsem rád, že se ti líbí ta Agama. Hanys trochu nepochopil, o co jde. Také mu odpovím extra. Jsem rád, že ti je jasné, že jde jen o grafické rozhraní. Zatím mi tam chodí úplně všechno, jen bohužel tlačítka plus a minus (popř. kruhový ovladač) pro hlasitost se mi nepodařilo rozchodit. Mám ale na straně to samé originál dotykové, tak mi to tak moc nevadí. On bude asi problém v tom, že mám extra aparaturu. Také citlivost té hlasitosti bych si představoval více lineární. Uvidím, jak bude chodit ovladač pod volantem. To je ale fakt jediná chyba, co jsem objevil.

Díky - jarris

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím srdečně VojtouNer!

Určitě jsi na to kápl. Když není železo, nejsou apky. Samozřejmě vytáhnout nějakou apku z mobilu jsem zkusil. Sony mělo pěkná rádia. Problém je ale v tom, že v mobilu bez sluchátek rádio nespustíš. Proto se asi také přestaly dělat. Prostě bez antény to nehraje. A proto se mi to asi nepodařilo spustit. Nemám teď moc času se s tím trápit. 

Děkuji ale za typ na XDA určitě tam kouknu. Jinak já to nechci úplně specifikovat, aby toto vlákno pomohlo a dalším. Upřímně, ani jsem žádný typ na tom rádiu nenašel.  Prostě jsem vzal univerzál, který se mi líbil a teď si hraju. Rád bych to měl vychytané, až změním třeba auto, tak aby to bylo stále použitelné. Investovat čas do jednorázových akcí se moc nevyplatí.

Díky - jarris

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj HanysR!

Děkuji za poslední odpověď. Ano, přesně jsi na to kápnul. Jsem hračička a vím, že se dá leccos vymazlit. Proto jsem to zde poslal do všeobecné roviny aby z toho měli užitek pokud možno všichni. Je ale několik věcí, kde s tebou nesouhlasím. To železo by mělo jít ruku v ruce s tím softem. Proto prostě něco chodí a něco ne. Co je těžší vyrobit, jestli HW nebo SW je také asi na akademickou debatu. Já bych to řekl takto: "Když se to umí, je to brnkačka." :o)) Co jsi mě ale nejvíce zklamal, je to, že ti uniklo, že ta Agama je pouze grafické rozhraní. Předpokládám, že ty recenze, co uvádíš, psal nějaký čech. A nebo jinak. Mne jste zde sepsuli, že chci za pár korun muziku za 30 tisíc a pak zde argumentuješ recenzí nějakého debila, který chce po rádiu profesionální tachometr. Jednak by mne zajímalo, co v tom autě má, že toto řeší, a pak je třeba si uvědomit, že Agama zobrazuje jen údaje, která jí něco posílá. V tomto případě bych řekl, že jsou to údaje z GPS navigace. Takže se fakt vraťme na zem. Řešit tachometr je o ničem. V čem se ale musím s tebou absolutně ztotožnit, je právě to grafické prostředí. Jenomže, když si uvědomíme, že třeba vidle 10 jsou graficky splácané z 3 operačních systémů, a platíme za to celkem slušné peníze, co pak můžeme chtít na androidu za pár korun a nebo ještě hůře zadarmo. Tohle fakt asi nevyřešíme. A proto hledám apky, které by mně byly alespoň trochu sympatické.

P.S. O kvalitě toho HW tady fakt nechci psát. Stojím si za tím, že je to všechno stejné a dělají z nás jen blbce. Třeba rozdíl mezi PC a MAC je dneska už jen BIOS. Ale to je fakt jiná debata. A pokud máš dobré zkušenosti s technickou podporou, tak ti mohu jen tiše závidět. Pro mne je to denní chleba a fakt není o co stát. Jestli se někdy sejdeme na srazu, můžeme popovídat. Sem to ale nepatří.

Měj se - jarris

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Některé FM aplikace (myslím, že zrovna na xiaomi redmi note 3 pro) měla možnost přehrávání rádia bez antény. Vyhrabu ten mobil a mrknu. Na dosavadním sony už ani fm tuner nemám. Jenže zase to bude závislé na HW. Ten telefon k tomu používal vnitřní anténu. Rádio ji asi mít nebude a jak bude detekovat anténu externí, toť otázka. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj VojtouNer!

To by bylo super. Já tu teď vhodný mobil nemám. Měl jsem naposledy Sony Z3+ a byl to poslední mobil, který jsem si od Sony koupil. Už mi tahle značka nesmí do baráku. Každopádně, pokud ta apka nebude kontrolovat sluchátka, tak si myslím, že pak už je jí anténa fuk a mělo by si s tím to rádio poradit. Mám to zatím hozené doma na stole, tak mohu laborovat. Případné výsledky budu publikovat.

Díky! 🐵

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám v telefonu tohle https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motorola.fmplayer , není to žádná sláva, ale hraje to i bez sluchátek (jako bez antény).

úplně bych se do těch dotykáčů nehrnul, stejně je nakonec zakážou, jak to teď bude v německu, zákaz používání dotykových obrazovek za jízdy (včetně navigací). Asi už je sr*lo řešit výmluvy řidičů, že nepoužíval telefon za jízdy a podobně... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj Pacho!

Děkuji za odpověď a snahu. Ale trochu jsi mě vyděsil s tím zákazem. Myslím, že to neprojde. Lidé už dnes bez navigace jezdit neumí. A s mapou na klíně by to bylo ještě horší. :o)) Nakonec, za ty prachy to klidně hodím do koše. :o))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...