Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mapy.cz - cyklistika


Pe.Tr

Recommended Posts

Chtel jsem se už dávno zeptat těch co bičují na horském kole okolí svých bydlišť . Jak moc věříte průjezdnosti vyobrazených polňaček a lesňaček na mapách.cz? Myslím tím když hledáte new trasy.

Poslední dobou co si naplánuju ,to neprojedu.

Ale je to taky o tom ,že si zadám odkud kam chci a plus si přidám body kudy ma bych chtěl jet, mapy cz to samo přepočítají a pak v realu zjistím , že buď tam taková cesta vůbec není nebo že se to projet tudy vůbec nedá 🙈😁

Screenshot_20200821_085956_cz.seznam.mapy.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele naposledy, když jsem použil mapy, tak jsme jeli na kole na Praděd a nedojeli... Táhl jsem za kolem ještě vozík se psem a byli před náma kameny, které šli obtížně i přejít natož přejet :D

Od té doby koukám jen po cyklostezkách ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tedy pokud to není v mapě značené jako cyklostezka, asi bych tam nejel. Já jsem třeba narazil na zákaz pro cyklisty (cesta se pak změnila v úzkou pěšinu, kde chodili lidi oběma směry a byl problém se vyhnout i když jsem kolo vedl) nebo cesta procházela místem, kde se zrovna těžilo. Radši jsme se vrátili a objeli to, protože ač byl víkend a stroje stály, protlačit kolo bylo nereálné, natož to projet. Raději volíme silnici nebo značenou cyklostezku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás to celkem funguje, ale je fakt, že nejezdím na horským kole, ale v módu pro horské kolo na enduru a to má lehce větší prostupnost, hlavně teda zarostlým terénem... 

Naposled jsem zkoušel trasu od HK na Pelhřimov a pak na Týn nad Vltavou...

Upraveno uživatelem sitler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 21. 8. 2020 at 21:12, Laďa napsal:

Vyzkoušejte aplikaci Šlappeto.

dneska mi nasla novou trasu z prace Zápy do na fotbalek Praha čakovice , tak si rikam ze ok, mam zadane horske kolo a nastavene radeji zpevneny povrch, a ze  kopce nevadi .

tvl ten usek Dřečice po tu 1 , to bylo v pocelou dobu lesni uzska cesta ve srazu v kopci , porad nahoru a dolu , same kere ,koprivy ,ostruzini nebo co to bylo, husty les jak svin a to bylo tak na celo pero a ne muj pevnej 29" kolos jeste s spd pedalama 😂😂😂 mazec , podruhe uz tudy nejedu .

Screenshot_20200825_214001_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mapy.cz používám na plánování tras na kolo i motorku hodně dlouho - člověk pak získá určitou představu. Vždy trasu kontroluji přes letecké snímky a panoramu kde jde  + přes letecké snímky na google maps - mají jiné snímky. Plánování je nsadné tka to používám i na cesty v cizině, mapy.cz používají OSM podklady z celého světa takže jako základ je to použitelné i když se tam samozřejmě vyskytuje víc chyb.

úspěšnost mám tak 95% - ale často už předem vím, že to může být problémový úsek a mám připravenou alternativu ev. si ji během chvilky v mapách najdu. Jak bylo zmíněno výše je třeba sledovat i styl čárkování stezky - pokud se člověk drží nezpevněných lesních cest je to v pohodě, pokud zabloudí na průseky a pěšiny tak už to chce trochu odhodlání - jezdím ne celoodpruženém elektrokole takže toho projedu dost nahoru i dolů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...