Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zahadne problemy s ridicovymi dvermi na 207cc


CallMeFoxie

Recommended Posts

Ahoj :)

obcas mam zahadny problem na ridicovych dverich (207cc s ESP). Resp dva.

1. problem je, ze kdyz vezmu za kliku v momente, kdy je auto zamceno (klasika, kdy po zamceni se chcete ujistit, ze se vse opravdu zamknulo) a pak dvere odemknu, tak jako kdyby nefungoval spinac dveri a obcas musim zatahnout 2x - 3x, obcas klidne i nekonecnekrat, aby se otevrely. Zevnitr jde otevrit vse v pohode. Pokud ale za kliku *nevezmu* kdyz jsou dvere zamcene, tak jde vse v poradku na prvni zatahnuti po odemceni.

2. problem je s ovladanim stahovani oken a zrcatek od ridicova panelu. Jedine, co muzu udelat, je ovladat ridicovo zrcatko, spolujezdcovo nejde. A ovladani skel taky ne. Evidentne se ve dverich uz nekdo hrabal, ten ovladaci panel byl prolity asi cocacolou (neco hnedeho lepiveho). No, podle vseho by to mel byt dil 6554QA (nikoliv QC, ktery je beznejsi), pricemz podle trasovani mi nejde ani pin k podsviceni samotneho stahovani oken. Podsviceni zrcatek je ale v poradku... (jsou to separatni 2 piny na +12V, co jsem vymerila). Novy QA mam na ceste, nebot puvodni je stejne uz olamany, ale to ten problem nevyresi samo od sebe (zadny zkrat jsem nikde nenasla). 

Podle vseho se QA a QC lisi v pinech, kdy QA ma 2x9 pinu jehlickovitych, kdezto QC ma 2x8 s krajnima dlouhyma. Je mozne, ze to uz nekdo nekde vymenil vc. kabelaze, ale popravde nevim.  Hodilo by se kompletni elektricke schema, ale nepodarilo se mi ho nikde najit. A v Haynesu maji tenhle ovladaci panel spatne :(. Za jakykoliv tip diky :)

 

PS: U pojistek mam jeste nejaky minipanel s 2 pojistkami, ktery netusim, k cemu je (ESP? ale ten by mel byt mezi hlavnima pojistkama). V manualech nikde neni :D. Je primo pod OBD2, nad hlavnim pojistkovym panelem. A u pojistkoveho panelu je "plonkovy" kabel, ktery viditelne nikam nevede, ale je zase zaslepeny. Tak nevim, jestli nema byt nekam zapojeny a nezpusobuje problem c.2. Jestli se mi nekdy postesti, ze nebude prset a nebude tma, tak to i pripadne vyfotim.

 

Ashley

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po chvilce premysleni ve 2 v noci, co muze chtit 30A, me doslo, ze to bude to vyhrivani sedadel, co tam evidentne nekdo dobastlil (a vubec ne spatne, je to schovane vedle radici paky a nedoslo me, ze to neni original) :P Dik moc!

 

Ted jeste vyresit ty samotne problemy a budu jeste stastnejsi ;).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hah asi mam zdroj problemu :) po sundani asi 3 plastovych krytu jsem nasla odpojeny kabel... ale nepodarilo se mi najit, kam patri... jediny modry na panelu s pojistkama zapojeny je, tenhle loom (s modrym konektorem) vede nekam za pojistky (do BSI?) a jiny konektor jsem nenasla... nejaky tip? :) at nemusim rozebirat cely dashboard u ridice :D . V me dostupnych schematech zadny 16pin konektor pod volantem neni... tak nevim :). Loom co vede ze dveri vede nekam dolu a pak se rozdeluje cast dolu za kolo a cast dozadu.

IMG_20200819_191837.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...