Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Deaktivacia stlmenia podsvietenia


Edisko

Recommended Posts

Ahojte, zaujimalo by ma ci sa da nejako deaktivovat alebo vypnut funkcia stlmenia osvetlenia palubneho pocitaca a panela klimy pri rozsvieteni stretavacich (aj parkovacich) svetiel? Podsvietenie mam uplne na najsilnejsie ale ked packou rozsvietim stretavacky tak podsvietenie sa stlmi o polovicu. Chapem ze je to urobene aby ma v noci PP neoslepoval ale ked svetla musime mat rozsvietene aj cez den tak bolo by dobre keby panel svietil naplno. 

IMG_20200711_184031.jpg

IMG_20200711_184036.jpg

IMG_20200711_184157.jpg

IMG_20200711_184201.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak si to nastav v menu i na palubce knoflíkem při rozsvícených světlech.

Jsou to vlastně dvě nastavení ktere si pamatuje, jedno při zhasnutých světlech a druhe při rosvicených. Nastavení v menu a knoflikem u budíků se kombinuje, musiš si to poladit jak potřebuješ, je to na sobě zavislý

Ted teda ale nevim jestli nemaš starší model kde to bylo jen tlačítkem u budíků, ale je nutne to nastavovat při rozsvícených světlech.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skusal som to pri rozsvietenych svetlach tym cudlikom pri budikoch a podsvietenie sa menilo len na budikoch, PP a ovladanie klimy ostalo bez zmeny. Je to r.v.10/2003 a palubny pocitac (ten ktory je pri celnom okne v strede palubovky) je len na zobrazenie otvorenych dveri, teploty, casu a datumu. Rychlost a km mi nezobrazuje, na packe stieracov nemam cudlik.

Upraveno uživatelem Edisko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš asi vymenené za blbé páčky, pochybujem že by verzia s automatickou klímou bola bez ovládania PP (ten tam aj tak je, len je potrebné to tlačítko na ovládanie, a ak nie je aktivované, tak aj aktivovať pomocou diagnostiky. No a keď už budeš mať pripojenú tú diagnostiku, tak si rovno aktivuj automatické svietenie (keď beží motor) a potom ti to bude pri automatickom naštartovaní svietiť v dennom režime, teda maximálne, a keď manuálne otočíš vypínačom na stretávacie svetlá, tak sa budíky a displeje stlmia ako pri jazde za tmy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to dost mozne ze packy boli menene. Auto mam len asi 2 mesiace. Truba na nom nefungovala asi bol zle zalozeny airbag. Menil som ten biely kolicek na packe smeroviek lebo padala dole, nasadil airbag a truba uz funguje. Ked pises ze PP by mal ist po nahodeni paciek aj s tym cudlikom na konci normalne a ukazovat aj spotrebu a km tak mi napadlo preco pri nastavovani PP nemam volbu aj medzi km a milami? Kolko kablikov by do PP malo ist?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tomhle displeji nastavíš míle/km pomocí těch dvou tlačítek na displeji... Tuším dlouho držet levé pro vstup do nastavení a pohyb, pravé pro změnu hodnot. Ale defacto tam nastavíš jen čas, datum, km/míle a to je vše :)  (a u té změny kilometrů/mil si nejsem jist, zda není třeba u tohoto základního modelu dia)

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 minutami, VojtouNerCZ napsal:

Ano nastavuje sa to tym lavym tlacitkom ale nemam tam moznost nastavit medzi km a milami. Toto je foto konektora do mojho PP. Nema tam byt viac kablikov aby to dokazalo zobrazovat aj km a spotrebu?

 

IMG_20200703_132415.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že nemáš na páce tlačítko... Je možné, že je někdo měnil, ale nevím.  Jinak kabeláž by měla být OK, tohle je univerzál... Pak to bylo jen o povolení PP v dia (pokud ho auto opravdu nemá od výroby) a ve tvém případě doplnění tlačítka na páčce... nech si tady vyjet výbavu podle VIN ať jsme chytřejší. Jarokare je zrovna online, tak ti to třeba pošle během chvilky :) 

 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já koukal před chvílí na své auto a i když PP mám od výroby, míle/km tam možnost nemám :) (to se u těchto prvních B typů dalo snad jen pomocí dia).

Jinak info o tom jaké nastavení na displeji tazatel vidí když ho projede těma tlačítkama na displeji ještě nedodal.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ani ten senzor nepotrebuje, stačí prepnúť manuálne. Jediné čo potrebuje je ten čudlík na ovládanie PP na páčke stieračov, buďto zohnať z rozbitého modulu a dorobiť, alebo vymeniť celý modul páčiek (COM2000), ale aj to iba v prípade ak chce zobrazovať údaje PP. Na problém s podsvietením stačí aktivovať automatické rozsvietenie stretávacích svetiel po naštartovaní, (tzv. denné svietenie) pomocou diagnostiky.

 

Upraveno uživatelem 307rg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, já pochopil že myslí automatické svícení pomocí senzoru :) Jinak byl jsem teď ještě zkoušet v autě převodník a ano, v PP mám možnost km/míle. Jinak podle výbavy PP nemáš :) Takže povolit v dia a dodělat tlačítko (lze i bez výměny páčky), někde je tu na to dokonce návod.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To som si najprv myslel tiež, ale to by mu asi neuberalo osvetlenie prístrojovky počas svietenia cez deň, keď to stlmí v noci tak mu to asi nevadí. Aspoň dúfam že som to pochopil správne. Pokiaľ nie je aktivované denné svietenie a nie je tam senzor šera, tak to ten počítač stlmí aj počas dňa, keď manuálne zapnem stretávačky. A to už niekomu vadiť môže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...