Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Změna Produkt kód u W10

Recommended Posts

Guest minimaxa
Odesláno

Máme starý počítač který měl jít původně do šrotu. Byl na něm W10 a kód který k nim patřil jsme použili na novém PC na nové W10.

Teď jsme se rozhodli staré PC nevyhazovat a použít. Po instalaci W10 se na kód neptají a rovnou se aktivují. Koupil jsem nový kód pro W10 ale počítač odmítá kód změnit. Netušíte jak z počítače, resp.BIOSu odstranit původní kód W10? Zkoušel jsem postup s cmd.exe přes příkazy, kód to úspěšně smaže ale po restartu PC je zpátky a W10 opět aktivované. Zlatý xpéčka.

Odesláno

O jaký kod se jedná? Není to třeba OEM ? Ten je pevně vázaný na HW. A umírá s ním.

Ale spíš bych to viděl na situaci, která teď panuje na aktivacích MS. Cokoliv je aktivované. Nikdo nic neřeší a s tím jak končila podpora Win7 toto nastalo a vše se bere jako legální pokud k tomu máš správně koupenou licenci. Takže pokud jsi koupil a máš doklad, že jsi koupil správnou (ne OEM) licenci tak nic neřeš.

Odesláno

Licence je koupená správně, ale je digitální. Původní a přenesená na nové PC je Home, nová je Pro. Prostým zapsáním do kolonky pro změnu key ho nevezme. Ale validátor píše, že licence je OK. Já mám teorii, že změně brání key, který je uložený v UEFI Biosu. Ale jak ho z toho Biosu dostat? Bios jsem už taky resetoval.

Odesláno

Nejvíc mě irituje, že při instalaci Win10 se mě to vůbec neptá na verzi, kterou chci nainstalovat a hned to plácne ty Home. Asi tam narvu W8.1 Pro a pak zkusím upgrade :D

Odesláno
před 6 hodinami, Péťa napsal:

Licence je koupená správně, ale je digitální. Původní a přenesená na nové PC je Home, nová je Pro. Prostým zapsáním do kolonky pro změnu key ho nevezme. Ale validátor píše, že licence je OK. Já mám teorii, že změně brání key, který je uložený v UEFI Biosu. Ale jak ho z toho Biosu dostat? Bios jsem už taky resetoval.

Tohle jsem jednou řešil u notebooku Asus, licence na Win10 Home byla v UEFI Biosu a já tam potřeboval nacpat verzi Pro. Chovalo se to úplně stejně, rovnou to řeklo při instalaci, že je to verze Home a nazdar. Tenkrát jsem se s tím drbal celkem dlouho a nakonec se mi to povedlo podle nějakého návodu z netu, myslím, že jsem přepsal kod v Biosu. Ale odkaz už nemám.

Odesláno
před 18 hodinami, Péťa napsal:

Nejvíc mě irituje, že při instalaci Win10 se mě to vůbec neptá na verzi, kterou chci nainstalovat a hned to plácne ty Home. Asi tam narvu W8.1 Pro a pak zkusím upgrade :D

On tam automaticky dává to s čím to bylo koupené. Podle mě už vznikla chyba při použití této původní licence na jiný pc. Pokud to byla oem licence tak to bylo špatně licencované, pro tom převodu na jiný stroj. A zde měl být použit upgrade z home na pro

A nikoliv čistá instalace. 

Odesláno

Asi je opravdu problém v key těch Win 10 Pro. Zkusil jsem jiný klíč a systém je aktivovaný (jenže ten jiný nemá na tomto PC co dělat, rád bych tam ten koupený). Aby se instalace ptala na verzi Windows jsem vyřešil podle návodu:

obrazek.png

Ovšem

Guest minimaxa
Odesláno
před 2 hodinami, MotoMoto napsal:

Podle mě už vznikla chyba při použití této původní licence na jiný pc.

Ono se původně to staré PC mělo vyhodit. A úplně původně tam byla verze W8.1 a upgrade na W10. Ta licence se použila na nový stroj. No poučení pro příště, koupit nový key za 50,- a dát ho na nový stroj 👍

A já moc děkuji @Péťa za pomoc s instalací ;)

Odesláno

jestli na to prijdes, jak to dostat z BIOSu, tak se tu pak poděl.

Já koupil stejně na PC s HOME z výroby PRO key a přímo prodávající mě instruoval, že nejdřív musím zadat nějaký mezikód a až pak ten zakoupený PRO kód.... Oba mi poslal prodejce... A opravdu to šlo na první dobrou... Ale pokud někdy přeinstaluju, tak jsem v kelu :D...

Odesláno

To že něco funguje neznamená, že to je licenčně správné a podle ČR zákonů. Nemá čas číst podrobně uvedený rozsudek uvedeného soudního dvora, ale pochybuji, že se dá přenést univerzálně mimo Oracle. Je to věc každého z nás jak k tomu přistupujeme. Zda chceme něco obejít a nebo zda to má být rovné. A hlavně pokud nikdo nebude za SW platit řádně, tak je nikdo nebude vyrábět. To platí i mimo takových gigantů jako je MS. 

Guest minimaxa
Odesláno

Máš pravdu. Za vše se má zaplatit. Právě mi přišel za 80,- key na MS Office 👍

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...