Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Partner 1.6Hdi chcipne a nejde nastartovat


sas.kubalak

Recommended Posts

Mám  problém,  Peugot partner 1.6Hdi VF3GC9HXC96231138. Auto už mám ve 3. servisu..Auto nastartuji, motor jde bez  problému, popojedu někdy +0 někdy 30, 200km a najednou vše vypne.Někdy jde znovu nastartovat po 5, 10min nebo po několika hodinách.Rozsvítí se oranžové světlo motoru a šlus. Pak , když naskočí svítí ještě 10, někdy 40 km, pak zhasne. A zase od znova vše vypne, nenastartuji....Po připojení na diagnostiku hlasí egr. Postupně vyměněno čidlo, egr, váha,žhavení .. Auto si odvezu a zustanu někde stát..Neví někdo co ještě zkusit. Jsem na foru poprvé, tak se omlouvám za laické vyjadřování a asi i za špatné umístění dotazu.Někdy před tím padne rafička tachometru na nulu a klesne rapidně výkon, pak se chytne a rychloměr také, někdy to trvá pár set metrů, někdy 10 km..

Moc děkuji, za každý nápad

 Sasa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne kdysi takhle na C4GP vymenili konektor od cidla tlaku na railu. Delalo to presne to same, ale mel jsem v deniku zavad chybu P0192 nebo P0193. Fakt nevim presne, jestli jedno nebo druhe. Proste tlak v rampe a myslim, ze mensi nez pozadovany. Ten konektor byl pod EGR ventilem. Pokud bys mel stejnou chybu, asi bych to nechal zkontrolovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

děkuji za odpověd, ráno ho bohužel vezu nebo táhnu zpět do servisu, po týdnu ježdění cca800km bez závady zase odtah , po 2h opět nastartoval, ale dál už jsem ho nezkoušel.

ráno podám info, co vlastně vše udělali a co jim to hlásilo a co mají za diagnostiku.

ještě jednou díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi dloubnu do vosího hnízda ale v první řadě bych asi koukal po jiném servisu. A hlavně po servisu kde mají člověka kterej umí s diagnostikou a je schopnej přijít na závadu diagnostikou systému ve voze a né postupnou výměnou komponentů o kterých je známo že občas zlobí. Ono jo ten borec si za diagnostiku může říct stovky korun ale může ti tím ušetřit tisíce za zbytečně měněný komponenty. A obávám se že servisy kde jsi to doteď měl budou spíš ty výměnáři. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, jsem dopadl zase stejně, tentokrat po 20km, byl jsem upozorněn , že prostě neví , co by to mohlo být a že jestli chci budou měnit další díly..než to pojede, protože nemají čas a lidi na to aby to pořádně vyzkoušeli. Nebudu psát o koho se jedná, ale za opravu jsem zatím nic neplatil, s tím že zaplatím až na to přijdou..ale už se mi nechce travit čas odtahy. Mohli by jste mi poradit na koho se obrátit, kdo by to zvládl, nejlépe v jižních Čechách. Sám už nevím jestli to nevzdat a koupit něco jiného, v ostatních servisech v okolí mi každý řekl že Francouze nedělají nemají diagnostiku a tak podobně..dík za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, 

jak jsem říkal zůstalo mi to stát ve Strážkovicích, zkusím to zítra nastartovat a popojed co nejblíž a pak zkusím sehnat na zbytek cesty odtah. Nova Bystřice je mezi Třeboní a J.Hradcem. a ty by jsi mi to mohl pak i opravit? Pošli kdyžtak tel. ráno bych brnknul, dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry, jseš tu novej. Je to soukromá zpráva. Teď mě ještě napadlo, takto se často chová vadná BSM, to je pojistková skříňka v motorovém prostoru. Je v ní mimo jiné hlavní relé motoru a pokud je vadné, tak dochází k výpadkům napájení řídící jednotky motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rád bych touto cestou poděkoval Honzovi, nejen za opravdu poctivou diagnostiku, díky které jsme vyloučili drtivou většinu příčin , která byla doposud řešena výměnou dílů ( některých jsme zjistili, že zřejmě špatný za horší..). Za další jsem obdržel přesnou dokumentaci k problémům , které jsme z technických důvodů nemohli ověřit . Zkrátka smekám...

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Co to tedy nakonec bylo?

Mám podobný problém.Partner 2007 1.6Hdi 55kw občas nejde nastartovat. Nezáleží na teplotě motoru ani okolí. Je jedno jestli motor běžel před 5minutama nebo 5ti dny. Točí jako kdyby neměl naftu třeba 5minut vkuse. Nechám 5minut odpočinout,potom zkusim a naskočí jako by nic... Nedávno se rozsvítila oranžová kontrolka motoru. Na diagnostice na nic nepřišli. Ale těžko říct, jak byla diagnostika dělaná... Chybu smazali a začala zase svítit....

děkuji za případné nápady.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...