Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Já ti nevim, měl jsem sekačku s plynovou páčkou, ale s tou nikdo za 15 let ani nepohnul, prostě nastartovala a jela, pořád plnej plyn. Takže, dělěj to stejně, nastartuj a sekej, víc neřeš!

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Mám mnoholeté Al-ko s elektrostarem a motorem Briggs & STratton. Tam se otáčky také nenastavují,  je tam jen navíc regulace pro rozběh.

Nicméně umím si představit, že vyměníš plíšek držící pružinu regulace otáček (otáčky nastavuješ jeho ohýbáním) za jakýsi forichtung, který toto nahradí.

Nedávno jsem řešil ztracenou pružinu tohoto regulátoru a než přišla, ladil jsem otáčky pomocí gumiček do vlasů 🙂 a zjistil jsem při nízkých otáčkách 3 problémy: 1. celé se to dost třese, takže bys tam musel dát něco, co se nerozklepe po pár hodinách. 2. po startu to budeš muset nechat běžet na "volnoběh" bez zátěže, protože bude chybět výkon. 3. při nižších otáčkách to špatně háže trávu do koše.

Moje prehistorická sekačka Al-ko (dnes již mnoho let v sekačkovém nebi) regulaci otáček měla a stejně jezdila "na plný kotel" kromě přejezdu přes chodníčky apod.

Odesláno

však píšu , že účel je pouze pro zahřátí motoru , max přejetí z pozemku na pozemek kde to nechci pořád chcípat a startovat . Dnes jsem to ladil sundáním pružin a ručně upravil volnoběh , vrčí hladce bez chvění , zítra dojde páčka tak jí namontuju a jen doladím max a min otáčky.

Odesláno

co sem měl a mám sekačky, tak měly vždy páčku --poloha Start (se sytičem),  uprostřed Sekání a třetí Volnoběh,  sekačky Husqarna (B&S), Honda,       furt mě udivuje, jak málo žerou benzínu  👍

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...