Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Priatelia chcem Vám napísať o pár vylepšeniach ktoré sú však veľmi citeľné.

Prv ako som sa rozhodol investovať do vylepšení mojej 5008 rok výroby 2015 ( 7 miestna verzia) s motorom 1997 cm. kubických a výkonom 110 kw. som zvážil všetky pre a proti. Len doplním že auto som kupoval úplne nové.

Pri použití nových vecí v aute som mal najazdených 129.000 km. 

1. Prvé vylepšenie je v použití aditíva Atómium tak ako odporúča výrobca teda 1000 km pred výmenou oleja a hneď po výmene oleja použiť druhú dávku. Po aplikácií a najazdení cca. 500 km som pozoroval lepší chod motora. Niežeby motor chodil pred použitím aditíva nepravidelne ale ak máte na aute najazdených 130.000 km tak jednoducho nejaký rozdiel si všimnete. Preto som s Atomium aditívom spokojný. Pozrel som si aj recenzie na toto aditívum a musím potvrdiť že sú pravdivé. Zámerne nepíšem o spotrebe ale to vysvetlím neskôr. Moja skúsenosť je že Atomium použijem aj v ďalšom intervale pri výmene oleja.

2. Druhé a najdôležitejšie vylepšenie je v elektronickom zariadení RaceChip RS. Výrobca deklaruje +24% výkonu na 186 PS a zároveň +23% na 418 Nm. Pri cene zariadenia 269,-€. mi to pripadalo výhodné. Musím podotknúť že zariadenia RaceChip používajú moji kamaráti na rôznych autách VW BMW atď. Najdlhšie používa toto zariadenie kamarát na X5 od roku 2012. Všetci sú maximálne spokojný a ja už viem prečo. Priatelia skutočne sa ťažko opisujú tie rozdiely! Ja som si to sám namontoval bez problémov a keď som prvý krát vyšiel z domu aby som to vyskúšal tak som vôbec nechápal. Ten rozdiel je skutočne obrovský!!! Kamaráti ma upozorňovali na to ale viete ako to je. Naozaj tu platí lepšie raz skúsiť ako 100 krát počuť. Ten rozdiel v reakciách auta na plyn je skutočne neopísateľný. Naozaj je to akoby ste dostali do auta úplne nový a výkonnejší motor. To je však len jedna z výhod. Druhou je že po najazdení cca. 1200 km sa mi skutočne zmenila spotreba. Pred montážou som mal okolo 5,7 - 6,2 podľa toho kde som jazdil. Po namontovaní RaceChipu a použití Atomia mi spotreba klesla a teraz sa pohybuje okolo 4,9 - 5,3. Jazdím stále rovnako. Priložím aj pár fotiek kde som fotil síce stav na počítači ale aby ste videli ako mi to začalo pekne počítať. Samozrejme pre mňa je údaj z počítača len orientačný. Ja sa riadim jednoduchým výpo čtom a to je nájazd od plnej nádrže k plnej nádrže. Teda presne koľko som prešiel km a koľko som musel natankovať do plnej nádrže. Z toho som aj vychádzal pri novej spotrebe. 

3. Nižšie a širšie pneu Continental.  225/45 R 17. po konzultácií v Peugeot  mi povedali že je to povolený rozmer. Prešiel som s ním aj cez STK. Ten komfort jazdy je tiež citeľný. Auto je ako pribité k ceste. Samotné pneumatiky sa vynikajúco správajú v daždi. 

Od prvého dňa kedy som auto kúpil používam do paliva aditívum VIF.

S mojou 5008 som bol spokojný ale teraz ešte viac. Jazdu si neskutočne užívam a teším sa na každé naštartovanie. 

Píšem sem moje skúsenosti preto aby som mohol poradiť a prípadne pomôcť niekomu kto uvažuje podobne.

Na koniec len doplním že všetky veci si veľmi dôkladne premyslím porovnám a zanalyzujem. Pozriem recenzie a prípadne zistím kto z okolia používa danú vec.

Prajem všetkým veľa šťastných km na našich Peugeotíkoch

M

IMG_1731.jpg

Odesláno

S tím chipem je to zajímavé. Já měl kdysi nějakou levnější variantu z Aukra na BMW, brácha před 15 lety PowerBox na Octavii. Na tom BMW byl opravdu brutální odpich, ale všimnul jsem si, že maximálka v mém oblíbeném kopci je stejná. Takže asi jen oblbnutí snímače průtoku vzduchu, aby to tam pralo víc nafty. Nejdřív byl očouzený zadní nárazník, pak problém s EGR i hadicí, pak odešla automatická převodovka (stálo mě to 75 tisíc) a nakonec auto málem shořelo. Takže na čipy už jsem opatrný. Ale za ty prachy to snad už podvod nebude. Občas někdo umí i přímo upravit řídící jednotku...

Držím palce!

Odesláno

landys_cz ja som naozaj veľa času venoval konkrétnemu výrobku ktorý som si aj kúpil. Peugeot vyrába jedny z najlepších motorov a preto som veľmi dobre rozmýšľal či vôbec riešiť vylepšenie motora. Presvedčili ma kamaráti ktorí tento racechip používajú už niekoľko rokov. Vždy keď som sa s nimi stretol tak som sa zaujímal ako im to funguje. No a teraz môžem len potvrdiť ich skúsenosti. Samozrejme kombinácia viacerých vylepšení ako som napísal zásadne ovplyvňuje celkový výsledok. Stále sledujem všetky údaje ako sa auto správa a trošku sa zamýšľam prečo ak takéto vylepšenie sa dajú spraviť neurobí výrobca priamo. Ešte keď sú relatívne lacné. Naozaj ak by ste vyskúšali jazdu na mojom aute a porovnali s vašimi bol by to obrovský rozdiel. Ešte stále existuje možnosť vylepšiť  systém s filtrami. To by tiež pomohlo motoru ak sa nemýlim hlavne značky ktoré sa na túto problematiku zameriavajú deklarujú lepšie hodnoty.

Odesláno (upraveno)

No vidíš, já jsem to celkově přehodnotil jinak.

1. Jezdit s dvoulitrem pod 6 litrů nebo 5.5 - to sice umím, ale je to kochačka (domove líbezný...). Takže jezdím v průměru za 6,5, je to tak 40% dálnice, 30% město, 30% okresky. Pokud jedu po okreskách a přejíždím města s minimem dálnice, pak jedu za 5,5 - 6. Ale to tak 2x za rok
  2. Aditivum do oleje dávám co tři výměny oleje tedy cca 50tkm. používám Liqui Moly CERATEC. Taky na něj nedám dopustit. Dle mne atomium funguje, jasně že jo, ale ta druhá polovina ceny je marketing. 
  3. Aditivu do paliva (VIF) jsem přestal dávat, když se mi začaly zkracovat časy mezi regeneracemi. Dávám pouze naftu bez biosložek a motor přede jak kotě, regenerace běžná. Aditiva tedy pouze v zimě, jeli riziko zamrznutí. Letos jsem je dával snad na jednu nádrž. Raději než VIF použiji TDA. VIF je komplexnější, ale mám pocit, že s Eolysem se moc nemusí. Jednou za 50tkm použiji Delphi Diesel Plus na pročištění palivové a spalovací soustavy (teď jsem malinko prodloužil interval, tak jsem dal dvě nádrže po sobě, jako očistu :D a motor si zase přede jak novej. Jinak pokaždé, když dáš aditiva (obzvláště dobrá), tak se to prostě projeví.
  4. Filtry měním všechny na každé servisní prohlídce (tedy nad rámec doporučení, tuším, že palivový má 40tkm a vzduchový snad 60tkm nebo obrácené, já mění vždy s olejovým.
  5. Pneu jen schválené (225/45R17 to nejsou), kdyby je Peugeot povoloval, daly by se zapsat do TP, ale to nelze. To že projdeš STK se stát může, někdo si prostě nevšiml. Rozdíl mezi 215/55R17 a 225/45R17 je asi 3 mm ve výšce bočnice pneu, nějak si nedokážu představit rozdíl v komfortu 😄. Předpokládám, že při tom nájezdu máš druhou letní sadu a původní Micheliny byly poslední rok opravdu hnus (to tu poslední sezonu bývají každé).

Taky jsem spokojený, navíc narozdíl od kolegů s německým koncernem nebo tím "američanem" od F řeším opravdu jen mechanické drobnost (tyčka stabilizátorů, ložisko, čep) nebo prasklou kloubovou hadičku ostřikovačů, nebo solí prožranej kryt výfuku, kolegové řeší trochu jiné vady a při daleko menších nájezdech. Jo ještě jsem zapomněl, že měním olej v převodovce co 80tkm.

Jo a k čipu nemám důvod, dvoulitr má na toto auto dostatek momentu i výkonu pro jakoukoliv jízdu. První kdo to odnese je spojka s dvouhmotou, nevidím důvod je zatěžovat ještě víc, než jsou, Tedy jediné co bych vylepšil je audio a dnes bych si pořídil i přední senzory, případně kamery, čumák u tohodle auta je fakt pekelně nízko. No a elektricky otevíranej kufr. 

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Vďaka Pacho69 za tvoj príspevok. V podstate pristupuješ k autu podobne ako ja. Čo sa týka aditíva dnes sa do nafty pri výrobe pridáva Biozložka ( pri slove BIO sa mi ježia všetky chlpy).

Aditívum hlavne VIF dokáže celkom účinne túto zložku odbúravať. Dobre je to vidieť pri benzíne E10 (95 oktánové) čo je už fakt hrozné palivo a bez aditíva je lepšie použiť radšej 98 oktánový benzín. Súhlasím že cena za Atomium je aj marketingová ale pokiaľ tým pomôžem motoru tak neni čo riešiť.

Filtre mením presne ako Ty 🙂

Pneu mi v Peugeot-e (Final-CD) označili za rozmer ktorý sa môže používať a v iných krajinách sa bežne používa Francúzko Nemecko Holandsko atď. Keď vraj požiadam tak za nejaký poplatok vedia vystaviť certifikát a dá sa to zapísať aj do TP. No a ten rozdiel v jazde je fakt veľmi citeľný. V zákrute je to najviac cítiť. Len pozor lebo má to aj svoje negatívum. Sú trošku tvrdšie a preto počítam že to bude mať aj nejaké odozvy na podvozku minimálne na tyčkách stabilizátora.

Ohľadom chipu je to tak že ak by som jazdil ostro tak by ta spojka mohla trpieť samozrejme to nespochybňujem. Ja však jazdím normálne a preto si nemyslím že to bude mať na spojku väčší tlak ale čas ukáže. Jedno je ale fakt že spolu s vylepšeniami som znížil spotrebu skoro o liter čo pri mojom ročnom nájazde nieje nezanedbateľné. Pritom jazda je oveľa lepšia a to som ešte neskúsil ísť tzv. "pane doktore vy ste se zas kochal"

Samozrejme Peugeot považujem za synonymum kvality vo výrobe dieselových motorov! 

Sledujem aj ako po úprave bude potrebné dolievať olej lebo pred úpravou som dolieval medzi intervalmi maximálne jeden krát cca. pol litra.

Odesláno

Pacho69 ešte doplním že ja mám auto v skoro v kompletke teda aj senzory a kamera plus GBL audio systém xenón plus ťažné na bicykle atď. a som veľmi rád že som si to všetko nakonfiguroval. No a v bielej metalíze je to cukríček. Inak elektrické otváranie kufra nebolo v ponuke 🙂 a asi by som ho ani nechcel.

Odesláno

No já mám 2012, tam zadní kamera nebyla ještě v nabídce a přední senzory jsem si říkal, že nepotřebuju (dnes bych je dodal). Elektrické otvírání kufru je až u 5008 SUV, já bych ho chtěl. Vždycky když vidím, jak holky s kufrem zápasí, hned si vzpomenu... JBL jsem nedával, nechtěl jsem navi a bez něj to nešlo. Vždy, když sednu, vyndám sluchátka a pustím rádio, je to docela tristní.  Rozmýšlím vyměnit repro ve dveřích, budu muset prostudovat, jestli by k tomu zesíku nešly zapojit třeba i komponentní. Až bude někdy čas 😄 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...