Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Voda v podtlakové regulaci - poruchy regulace turba


aldave

Recommended Posts

Zdravím všechny pežotáky.

Mám 307 SW motor RHR.  rok výroby 2004. již pět let řeším poruchy regulace turba. Vždy to byl potenciometr turba tedy snímač polohy turba. Nyní jsme vyměnili v servisu podtlakový ventil i se snímačem. Ale z demontovaného podtlakového ventilu kapala voda a po demontáži voda byla i v potenciometru. Takže je voda někde v celém podtlaku. Kudy se tam může dostat a jak ji odstranit. Co může být prvotní příčinou. Tahle sranda mě stála už hodně přes 10 t. Kč. Nechci za půl roku zase něco řešit. Auto jezdí v pohodě jen tohle mně zlobí.

Aleš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo ale kde to bude netěsný už se vyměnily spojkové hadičky u ventilů na řízení turba a klapek. Pomocí vakuo pumpy změřená těsnost podtlaku a nic. Co dál výměny pumpy nebo posilovače brzd? Nebo všechny hadice? To je hledání jehly v kupce sena. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to být solenoidem, který ovládá podtlak k turbu. Na solenoidu bývá přepouštěcí větev zakryta takovým molitanovým filtrem a kloboučkem, tak jestli to někdo neurazil a neteče tam voda kdyz jedes v desti. Tahle přepouštěcí větev u jiných typů vede i do filtru, aby se tomuhle předcházelo. Tak jdi po hadičce od aktuátoru turba až k solenoidu a podívej se na něj. Pokud má dve hadicky, má přepouštěcí větev bez vyvedení do filtru a je to timhle. Pokud by byl solenoid dobrej, neposkozenej, tak by pripadalo v uvahu ho odstinit od mozneho vniku vody zvrchu a z boku- nějakým krytem s dírou ve dně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...