Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektrická sekačka na trávu


Goldinka

Recommended Posts

@Goldinka Kazdemu podla chuti. osobne by som elektricku nebral ani zadarmo, uz len koli natahovaniu sa s kablom, odkosil som s tym svoje a nikdy viac.
V pripade ze to nemate vela kosit, by som uz uvazoval na robotickou kosackou, cena je vyssia ako ostatne, ale viac sa neriesi.
Nech sluzi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@mmartinkovic tou elektrickou sekačkou sekám na chalupě od mých cca 12 let (což bude letos těch 20 let). Věř mi, že nasekano tim mám dost natolik, abych dokázala posoudit, jestli mi vyhovuje elektrická nebo jestli chci jinou (traktor, robot, benzín, aku...). I když jsem ostatní typy nezkoušela, na tu chalupu mi Aku přijde jako nesmysl, roboticka jako ještě větší nesmysl. Prostě chceme přijet, zapojit do zásuvky a sekat, za hodinu nejdéle hodinu a půl je hotovo. Ne čekat až se po měsíci nepoužívání nabije baterka, a po půl hodině sekání zas čekat až se baterka nabije. Protože nám elektrická vyhovuje, chceme prostě elektrickou sekačku. 

Na barák budeme nejspíš shánět taky sekačku, tam třeba benzínová s pojezdem přichází v úvahu, protože na pozemku se bude muset vyhýbat více věcem, navíc je rozděleny skalkou, tam tahat kabel bude neprakticky. Ale zatím jsme sháněli na chatu, kde se nám odporoucela a kosit kosou nechceme I když je to příjemný relax. Nad aku nebo snad robotickou uvažovat nebudeme ani na barák. 

Nic proti :) prostě když to nevyhovuje tobě, neznamená to, že to nevyhovuje někomu jinému :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těma akumulátorama to není tak že se za měsíc vybijí, ja to po dvou měsících vezmu a sekám nebo stříhám. Zrovna dneska, ruce mam jak urvaný. :D:D  To jen k upřesnění, je jasný že tady se aku nehodí.
Já bych ji asi užil, sekám traktorkem a okolo keřů stromu na dosekání by byla super, navic sekám trávu na dvorku do koše a před domem a to myslim by mi tech 35 minut stačilo až až. Zatím to beru Benzinovu GTM500, která tedy v nouzi ten traktorek umí zastoupit. To jen tak k upřesnění

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek Hurvajz jasně, to bylo trochu do extrému (I když si myslím, že nepouzivanim tomu stejně časem kles e kapacita), věřím tomu, že může být spokojenost s aku sekačkou, mi to na chatu přijde zbytečný... Dovedla bych si představit třeba aku strunovku, u té tahat kabel je na prd, protože ta naše nemá takovou tu protivytrhavaci "pojistku" (když si neposune kabel vyskubne se ze zásuvky strunovky). Na trakturek je zas ta zahrada malá :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo však jsem psal že mam aku strunovku a plotostřih Riwall. Sekačka je zatím jen v uvahách, ale myslim že by se tady užila.

 

Trakturek je super, ale pokud to někdo vyloženě nepotřebuje tak nedoporučuju, je s tím dost starostí.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Goldinka → pročetl jsem vlákno a musím říct, že ti úplně rozumim. Já mám na sekání u baráku fieldmann FZR 2046 . Mám rovinu, asi tak 600-700m2 trávy. Toho Fieldmanna můžu doporučit, za ty prachy je to pracant.

a37115a490a753872543170b1489997b_400.jpg

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3,5 h sekani motorovou a jsem stale pred chalupou, zitra musim na zadni cast. A to jsou jen 3 tydny nesekani, myslim ze aku je v mem pripade uplne k hovnu. Toto je foto na nejvyssi moznost sekani....

IMG_20200703_142429.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na přerostlou trávu mám totok-- motor Honda, když nemůžete kosit pravidelně, bo dovolená, nemoc atd., tak plochu sjedu bubnovkou a jak tráva trochu uschne posbírám ji traktorem, bo i ten se s přerostlou trávou trápí (má jen 16 koní) :super  http://www.profisekacky.cz/archiv-vyrobku-vari/374-sekacka-bubnova-vari-ds-521-liza-60.html

 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch trochu mě děsí, co nás čeká na chalupě :D minule jsme to vzali kosou, ale nejsme zrovna v tomhle umění příliš dobří, takže výška trávníku mohla zůstat nějakých 10 cm. Vyjde nám to teď take na tři týdny nesekani :D (Loni jsme tam nebyli dva měsíce a tráva byla po pás :D jinak než kosou a pak teprve přejet sekačkou, to prostě nešlo )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To znám - není čas, člověk někde trajdá a pak přijde po 3 týdnech s deštěm a trávník roste jak blbý a posekat to normální sekačkou je maso, pořád vynášek koš a čistit zanesený spodek - kosa či spíš křoviňák to sice řeší, ale je s tím hodně práce , pak to ještě hrabat a pak to stejně ještě přejet sekačkou an srovnání neb jsem neumětel a mám v tom hrby...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...