Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektrická sekačka na trávu


Goldinka

Recommended Posts

@Namor74 Však v komentech píšu, rovinatý terén. Terénní vlny nejsou, pozemek se před mnoha lety vyrovnával. Doposud jsme fungovali s elektrickou sekačkou, proto bychom rádi vybrali nějakou novou, také elektrickou, protože víme, že se obejdeme bez pojezdu, a že se to s elektrickou zvládnout dá. Ten jeden strom u plotu, studnu uprostřed pozemku, čtvercové pískoviště ani nepočítám, protože se to dá bez problémů objet, kabel na to máme dost dlouhý. Dočištění okolo překážek dělám růčo, protože na strunovku nám útočí pes :D a ono toho přes léto pak stejně není moc, protože to sežehne slunce.
Právě proto chci nějakou elektrickou spíš než benzín. Nad aku ani neuvažujeme, nechceme řešit, že přijedeme na chatu a než se dostaneme k sekání budeme muset čekat na nabití baterky (a v průběhu sekání také, protože 35 minut, jak psal Hurvajz, že vydrží ta 6Ah, by nám nestačilo). Benzínovou nechci já, protože mi to na to sekání jednou max dvakrát měsíčně přijde prostě zbytečné (řešit benzín, olej, jasně koupí se kanystr, olej stojí pár kaček, ale proč, když elektrickou píchneme do elektriky a jedem...). 

pro představu, ta co nám dala sbohem je tato (a šířka střihu není 51 ale 46 cm, což je už "drobnost"):

sekacka-elektricka-al-ko-classic-46e-900

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co tak pouvazovat nad niecim takymto :
https://makita.sk/produkty/271_akumulatorove-naradie-zahrada/kosacky/kosacky-2x18v/2319_dlm380pt2-akumulatorova-kosacka

Nie je to najlacnejsie, ale netreba tahat ziadne kable, nabit baterky a frčať.....
Pokial uz mate nejake naradie, mozno inej znacky, netreba uvazovat nad novou nabijackou, len baterky a rovnaka voltaz, a je to

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím jsme vybrali kandidáta Hecht https://cz.hecht.cz/hecht-1844-elektricka-sekacka

já se v prvním příspěvku domnívala, že záběr je 51 cm, ale konkrétně jsem dohledala u té naší, že jde o sekačku se záběrem 46cm (51 cm byl možná průměr toho plechovýho krytu?). Ta Hechtka má 42, tak to snad nebude o tolik velký rozdíl... Co myslíte? Máte s ní někdo třeba i zkušenost? Nečekám, za ty peníze, že vydrží 20 let, ale přijde mi to jako slušný kompromis... Ta naše uměla mulčovat trávu, tahle to neumí, což snad nebude vadit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konkretně proti tyhle sekačce nic nemám, ale mame od Hechtu dva stroje, Mot. Pilu a Elektrickou vyvětvovací pilu na tyči, oboje bylo už dvakrát v servisu, přístup strašnej, nevyřešili nic, nakonec jsem si musel poradit sám.
Mot. Pila hned po koupi nejela, tak ji seřidili a stejně nejala tak jak má, nakonec ji seřidil maník v mistním servisu protože v Hechtu mi tvridili že jsem ji rozladil já, Vyvětvovací pila se ucpává a díky tomu se zničil kryt, reklamace neuznána, prý se pila použivala v rozporu s manuálem, opět uprava krytu svépomocí tak aby to fungovalo.

Tak nevím ale HECHT už nikdy, nejen že se sype, ale hlavně kvuli přístupu. U toho Riwallu kterýho mám vice strojů se mi nic podobnýho nestalo a ani to nebylo potřeba.

 

Já bych volil tady mezi těma dvěma
https://www.garland.cz/e-obchod/rem-4218-travni-sekacka-s-elektrickym-motorem-2-v-1-EM18A1901036B
https://www.garland.cz/e-obchod/optima-42-e-travni-sekacka-s-elektrickym-motorem

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hecht mi nesmí do baráku získaná zkušenost soused přes ulici si vloni pořídil benzínovou sekačku po dvojím sekání přestala startovat v servisu skoro celou sezonu a letos ji po prvním sekání vezl do servisu znova ale někam jinam a tam mu to maník seřídil na počkání. Koupil si tam taky elektrickou řetezovku a raději si ji nechal složit u nich na prodejně aby předešel tomu že budou tvrdit že něco složil špatně než dojel domů tak se pila pochcala vytek z ní všechen olej na mazání řetězu a to ten střelec na prodejně jen zkusmo říznul jedno prkno od nějaké palety a když to šel reklamovat tak mu řekli že ji po práci špatně vyčistil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pravdu díš že čína vládne všude ale i v tom čínském zboží jsou rozdíly nebožtík švára jezdil s kamionem pro jednoho číňana který obchodoval v Sapě a ten tvrdil že číňan vyrobí zboží tak kvalitní jak kvalitní si ho zaplatí ten co objednává a že mnohdy je lepší koupit čínskou kopii než " originál " protože držitel originální značky není ochotný zaplatit za kvalitní výrobek takže číňan to zkopíruje a dělá to kvalitnější než originál aby toho originála na.ral. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ta plechová původní Alko bude lepší než ten plasťák od Hechtu. Stím stačí vzít pár šutrů a je ohnutá hřídel. Tyhle elektrické sekačky co se dneska dělají jsou s těma co se vyráběli kdysi nesrovnatelné. Měli jsme na zahradě elektrickou sekačku asi 15let ale špatně sbírala do koše holt tenkrát to neměli ještě moc vymakané. Tak se koupila plastová Gardena a za 2roky bylo po ní prostě se kousl motor, koupila se plastová hecht po 2letech ohnutá hřídel. Nakonec už několik let slouží benzínová sekačka, na těch naštěstí ješte na materiálu nešetří. Tyhle elektrické jsou tak na posekání před garáží a ne na nějaké velké pozemky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Péťa @sitler ani sam nema jasno co chce, aj tak sa cudujem ze este vyrabaju elektricke na kabel, koli bezpecnosti, atd....
mimo to nie je, nakolko si relativne neobmedzovany kablom, a je to na elektriku, cize tiche a jednoduche, bez spalovacieho motoru, to by sa Radovanek tesil.
Az na tie naklady na nakup, je to cenovo inde. klasicka kosacka MTD PB 46, motor Brigss & Stratton, a je po probleme. Jednoduche a bezproblemove startovanie, lacne diely, motor beru skoro vsetci vyrobcovia kosaciek, vratane Stihl,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc díky všem za rady :) zkusíme tu Hecht, co jsem posílala, děkuji za doporučení na @Milan+ nakonec nevyuzijeme (respektive ne teď :) ). Sehnali jsme přes kamarádku, už ji máme u ní takže jen vyzvednout. Ondra se pokusí tu starou opravit, ale na chatě se sekat musí, tak snad chvilku vydrží tahle (nepředpokládám, že se dozije 10 let, ale třeba překvapí...). Budeme řešit nejspíš za pár týdnů další sekačku na barák, a tam budeme chtít něco kvalitního (jakože ne sekačka za 2-3k, bude se tam sekat častěji), takže bych se případně obrátila už s konkrétním výběrem :) 

@mmartinkovic myslím, že vím přesně co chci, jen jsem nevěděla, po jaké konkrétní značce sáhnout a proto jsem se taky ptala. Od počátku jsem psala, že chci elektrickou sekačku I jsem dospecifikovala, co by měla zvládnout. ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkusil bych u Milana cenu na tuhle sekacku.

https://www.garland.cz/e-obchod/rem-4218-travni-sekacka-s-elektrickym-motorem-2-v-1-EM18A1901036B

jinak muj pozemek znas, takze ja ted jedu na aku vyzinac z LIDLu (dneska prijde 4 Ah baterie a motorovou sekacku z garlandu https://www.garland.cz/e-obchod/gtm-500-sp1-sc-h-travni-sekacka-s-benzinovym-motorem-a-pojezdem

tobe staci elektricka

co se tyka HECHTu, tak mam od nich tedka motorovou pilu asi za 3500 a slape jak hodinky a nemam jediny problem.

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...