Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dovoz auta z Polska


ONDER138

Recommended Posts

Jak je to s koupi auta v Polsku. Přesněji jde o Polský bazar, který to auto dotáhnul z Německa, ale na Polských značkách přihlášené není. Je to tak, že polákovi zaplatím, on mi dá neměcké papíry a tím vynecháme Polskou byrokracii a v Čr v pohodě přihlásím ? Nebo je tam trochu jiný postup ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Medvěd to je sice pravda, a hezky jsi vyjádřil na to svůj názor což ti neberu ale nevím zda je to zrovna odpověď na otázku kterou položil.

@ONDER138 matně si vzpomínám že to tu už někdo resil, zkus pohledat :)

Edit: tak jsem to asi Našel

Upraveno uživatelem brixtr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Medvěd v Německu to stejné auto může stát více než v Polsku s polskou přirážkou. Jednak je poláků po světě všude plno, v Německu samozřejmě taky. Poláci tam žijící se určitě dostanou k autům za cenu, na kterou se prostě čech hledající na mobile.de nikdy nedostane. No a za druhé, oni často i z autosalonů mnohem raději prodají protiúčtové auta levně nějakému překupníkovi, který si to vezme bez záruky a vyveze to pryč.

Takže nějakou zásadní nelogičnost bych v tom nehledal. Na druhou stranu, je třeba být extrémně opatrný, s polákama se jedná dobře, ale pokud je tam nějaký ojeb, rozhodně ho nepřiznají. Pokaždé, když na nějakém kupovaném vehiklu objevím nějakou "chybku", tak odpověď je vždy stejná "ja juž tak kupilem" a dělají překvapené.Pak přichází čas na cenotvorbu a většinou to jde dolů o dost.

Ale já s nima mám za ty roky v globále dobré zkušenosti, rozhodně na ně nenadávám.Osobně bych raději kupoval v Polsku než v ČR.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ONDER138 musíš mit velky a malý  německý TP. Kupní smlouvu nikdy nepotřebuju, ale pokud snad jo, tak i s Polákem máš přece platnou smlouvu. Oni v Polsku musí mít ještě zaplacenou daň, tzv. "akcyzja",  ale to tě nemusí zajímat. Cele je to prakticky to stejné jako kdyby jsi to koupil přímo v NDR. Ale fakt si to vsechno zkontroluj, hlavně VIN, štítek, když najdeš typ motoru, tak taky. Pokud se ti neco nebude zdát, tak uteč. Já proto ani nikdy nejedu dal než 250, max 300km, ať me to pak netlačí ze už jsem jel tak daleko, tak to risknu. No a netvář se u toho nadšeně, spíš jako ze to vlastně ani nepotřebujes a zatlač na cenu, nestyď se. Někdy i odjedu, promyslim si to, za půl hodky zavolám, jestli slevi tolik co jsem chtěl. Celkove bez emocí, racionální usudek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...