Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 2008 1.2 2013


Langbda

Recommended Posts

Ahoj,jsem tu nový. Jen dotaz. Chci se zbavit milovaného Golfa 4 tdi a za něj po zesnulém členovi rodiny Peugeot 2008 1.2 bez turba 2013 taková naka základnější výbava...klima,vepředu okna... Najeto 80.000 pět let nějaký chlapík a dva roky to víceméně stalo jen v garáži stav velmi dobrý cena výhodná v rodině 150.000kc. může to být rodinné jediné auto? Nejsem žádný závodník 95% město nákupy doktoři,občas někde do jiného města třeba 30 km klidná nesportovní jízda.rocni nájezd jen kolem 8.000 km. Moc se mi líbí a cena je lákavá jen mám strach z trivalce a malého výkonu na takové auto větší. Co si o tom myslíte? Za rok by mě stejnak čekal kup nového auta...a todle je výhodná nabidka.jen nestřídam auta a rád bych s ním ještě třeba 100.000 a třeba 8-10 let zase projezdil myslíte že to ten tříválec dá?Děkuji za každou radu mockrát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, koukni tady do ,,Modelů'' a klikni na 2008, jsou tam všelijaké informace o 2008..., a už jsi v tom jel--řídil?  bez turba je ten nejslabší motor, ale do města myslím OK, taky počítej prostoru oproti Golfu bude méně, 200 tisíc to najede bez problémů, toho bych se vůbec nebál při solidním servisu (olej, filtry atd.), spotřeba kolem 5 (benzínu)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za brzkou reakci. Heled právě že neřídil no jen jsem v tom seděl a vycouval před garáž a prošel celé auto a motorový prostor. Prostorově mi to přijde vevnitř možná i lepší než ctyrkovy golf 4 hatchback možná o trochu menší kufr ale vyšší posed oproti golfu kde jsem byl zapadlej....jen mám strach z toho trivalce a aby to nebyla fakt nějaká úplná zdechlina...ale říkám malý roční nájezd převážně město a meziměstský provoz případně s vlekem kolem zahrady lehké náklady mulčovací kůra,prořezané stromy...to je teda motor bez turba 1.2 VTI ? Nebo puretech? Kód motoru je něco jako EB2 či co....já bych si to auto asi sám nevybral ale koupě mě čekala...kdo ví na co bych narazil s rozpočtem 150 nějakou vylagrovanou starou mechu a todle je opravdu v cajku...i v místním servisu se podivovali proč to rodinnému příslušníkovi někdo prodával když auto je jak nové....kupováno v Peugeotu v auto kvaltu jako pět let staré auto a v rodině pak stalo 2 roky téměř nevyužívané v garáži ( náhlá nemoc)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozvody se tam tak brzy určitě nemění :myslim, jo je to VTi, Puretech je o něco modernější, udělal bych ty kapaliny atd., jak píšeš, není na škodu používat do benzínu nějaké aditivum, tady je dost chválený VIF (benzín), stojí cca 200 a vydrží určitě na těch 8000 km, ohledně tří válců nemám vůbec strach, nakonec ho mám taky, jsou sice kolem toho někdy pitomé kecy, ale zpravidla od lidí, co v tom nikdy nejeli, když je pak svezeš, tak hledí jak vrány, v podstatě je to u pežotu-citroenu nejprodávanější motor a po internetu, nebo od majitelů není slyšet na motor nic špatného..., ale pitomec co má 20 let shnitého bavoráka s V8 stejnak nic nepochopí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný. Díky mockrát. Je vidět že se vyznas. Volal jsem na to klukovi co jezdí se staryma peugeotama nějaký rally závody tahá sem peugeoty a dělá i spousty dílů Peugeot. Říkal to samý bezproblémový ,nejprodávanější motory. Plus jsem nastudoval fóra tady u 2008 a i díky tvé odpovědí jsem se rozhodl. Jdu do toho. Každý tvrdil tuším u téma vlastnosti 2008 že ta vti jede na tříválec a 1.2 docela slušně a to mě bude dostačovat když to nebude jak 120 škodovka 🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56charizma velkých motorů, zvouček, pohoda...ano, spotřeba byla velká, ale...jo, V8 je obecně porno a ikdyž tomu ujede kdejaký 4vál, podstata toho všeho je úplně jinde. Nebere to zle, musel jsem :papa

Jezdím 4 válcem, mažu olejem... :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vagi  jezdím v pohodě i s malým tříválcem, nemám z toho kopřivku  :)

ale všiml jsem si, že dost lidí co básní o V6 nebo V8, tak je nemají 😯, 99% z nich jezdí se čtyřválcem kolem 2 litrů :myslim, což mi nejde do kebule v dnešní době, kdy je takových aut jako máku a celkem za hubičku, neryju--jen konstatuju :)

 já si vyzkoušel a vlastnil spoustu aut, ale max. do 2.5 litru, prostě zatím nemám potřebu mít nějaký velký a silný motor, ale když to na mě skočí (může se stát), určitě se pochlubím 🤠

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele já bych to nazval podle informací které jsem vyčetl ze Tvých příspěvků takovým trochu sňatkem z rozumu ale proč ne.  Píšeš že by jsi stejně v brzké době pořizoval nástupce za to golfiště že rozpočet by bylo podobný té ceně na kolik má přijít ta 2008 a pokud to aspoň trochu splňuje Tvoje očekávání tak proč ne máš u toho aspoň nějakým způsobem jistou historii což je věc která se cení. A na ten nájezd co píšeš si myslím že to bude vyhovující povoz.  Pravdou je že dnes je sázkou do loterie každé nové auto a když se víc rozhlídneš tak zjistíš že 2008 jsou  jedny o kterých těch problémů není popsáno tolik jako u jiných modelů. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak,díky za názor garážmistře. Je to opravdu tak. Jde o sňatek z rozumu. Ten nájezd je malej po meste, nákupy rodina semtam nějaký výlet ani to moc ne.do práce za roh na kole a dálnice ? Tam jsem jel párkrát v životě... Právě jsme dostavěli barák takže s rodinou na zahradě pod pergolou a tak není důvod někde vymetat. Myslím že todle by bylo kolem nebo lehce přes 200.000 a já ho mám za 150 a to auto je fakt jak nový.... Golfika 1.9 TDI se 750.000 a původním motorem vesnicím jak kocourek si asi stejně nechám má tažný tak na naky práce vozejk atd...a todle do města a takové to lepší kochaci ježdění. Já nějak nejsem náročný na auta ale to pohodlí v ty 2008 vyšší posed jak jde vše lehounce a vše funguje no to je paráda 😍👍 jen by mě zajímala taková nějaká průměrná spotřeba s tím 1.2 vti doufám že se výletu aspoň do 7 litrů.diky moc kluci za názory a i rady..jste suprový 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...