Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot Expert 2.0 HDi TePee r.v. 2010.


jasmin

Recommended Posts

Dobrý den, mám k Vám velikou prosbu. Chci pomoci svému kamarádu z práce s  vyřešením problému na jeho autě. (viz název vlákna). Problém se týká stěračů a senzoru deště.

Po aktivaci senzoru deště se sice na displeji zobrazí, že je automat aktivní ,ale vůbec nereaguje  na hustotu deště. Stírá pořád stejně ( cca jednou za 4-5 sekund).  

Situace se nezmění ani když odpojím dešťový senzor  od konektoru. Proto mám pocit,že někdo úplně  obešel ten senzor.  Auto totiž koupil z druhé ruky a už s touto závadou. Nemáte prosím někdo schéma k tomuto auto (aspoň část se stěrači. Jsem elektronik, ale beze schématu nemá smysl do auta zasahovat. Zbytečně bych od-plastovával věci, které nemusím.

 

 

Předem velice děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na rovinu nejdřív bych zkusil zajet na diagnostiku aby to zkouknul někdo kdo umí s diagnostikou co to ukáže protože je dost dobře možný že jsi správně odhadl že někdo obešel ten snímač který řídí stěrače ale to může mít víc důvodů buď je snímač porouchaný a jeho výměna byla pro bývalého majitele ekonomicky nevýhodná vůči tomu jaký komfort to poskytuje nebo se na autě měnilo okno a ten senzor někdo zapomněl zapojit  nebo ho zapojil špatně tohle všechno by měla diagnostika ukázat. Protože správně píšeš že je zbytečné odplastovávat věci které s tím nemusí souviset protože pokud to doteď všude pasovalo a nic nikde nevrzalo tak po rozborce plastů to klidně vrzat bude.  Schéma by Ti kluci mohli poskytnout ze servis boxu ale rozumy z něj mohou bohužel čerpat jen řádní (platící) členové viz.: 

 Nevím teda jak na tomhle autě ale na mojí 807 je ten senzor taky ale vůbec to nepoužívám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On ten senzor na vícero Peugeotech stojí za prd. Dycky mi řekli, že si mám koupit nové stěrače za 1000 a více. Když ne, tak jsem lakomý. Když jsem je jednou koupil, tak senzor stejně fungoval blbě. Je moc citlivý, i špatně setřené sklo bere jako hustý déšť a stírá na max. rychlost.

I origo verze intervalového spínače, kdy interval se mění s rychlostí, je dost nanic - stírá moc často.

Pokud máš možnost si vyvést kontakt a ten ovládat, tak doporučuju nějaký intervalový spínač s ručním nastavením 3 časů. Anebo spínač z Favorita s pamětí. Z hlediska uživatele takový malý zázrak: sepneš, vypneš, a pak když sepneš podruhé, tak už si pamatuje ten aktuální interval.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně toto se mi stalo na mé bývalé 306 po výměně čelního skla, kdy mechanik špatně nasadil gelovou podložku mezi snímač a sklo. Senzor pak nesenzoroval a stal se z něho vlastně cyklovač. 

Nebylo zde též měněno čelní sklo?

Zde se to řešilo u 307

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na 406 z roku 97 čidlo fungovalo perfektně. Byl to vodorovný obdélník. A později už na žádném autě (406, 307, 607, 4007, 5008 atd.)

U tvého případu je to asi opravdu odpojené anebo špatně instalované. Já jenom upozorňuju, že i když vyvineš velkou snahu a dáš to do pořádku, výsledek nemusí být uspokojivý.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...