Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

AD BLUE


pegas27

Recommended Posts

Guest Petr 3008
před 58 minutami, BubakGS napsal:

Je to normalni

Hele závodníci mají podstatně vyšší spotřebu 🤣🤣.  Jasně, u nového auta nemáš šanci zjistit kolik tam je. Škoda, že místo té hlášky nepřidali nějakou grafiku stavu v nádrži, bylo by to určitě lepší.

Vloni jsem nevydržel a před dovolenou dotankoval i když mi to ještě nehlásilo. U Globusu v Č.Bud z pistole.. No neměla vypínání, tak jsem si zlil auto jako prase..  Od posledního tankování mám nějakých 7 tis km, tak asi vydržím ať vím kolik ujedu.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...no tak je to asi spravne. Vcera jsem psal email svemu prodejci (Auto Grobar  Decin/Novy Bor - mohu je doporucit) a rano mi volal zpatky, ze auta s EURO 6.2 maji spotrebu AdBlue podle rezimu (a ja hodne jezdim po meste) klidne az 3 - 4 l na 1000 km - zvlast se syrovym motorem. A i kdyz rikal, ze z vyroby by teoreticky melo prijit AdBlue plny, tak to tak nebyva. Navic pry auto varuje opravdu hoooodne dopredu, takze mam zachovat klid a jak to bude hlasit, ze zbyva AdBlue na min jak 1000 km tak to nekde doplnit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že normal je dolít. A neřešit mám 28tkm dvakrát jsem dolyval 10l kanystr. Spotřeba asi podle spotřeby. Já roční průměr cca5.5l/100km. Hlavně 50km trasy. První hláška v 11tkm. Měl jsem tam asi hodně ale od koho výrobce/prodejce to nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som uz dolieval adblue 2x (mam 96kw Automat cca 15k km - priemerka cca 5,2-5.4L ).

Prvykrat 10L kanister Autokelly - vsetko OK, varovanie zmizlo.

Druhykrat tiez 10L Autokelly a varovanie nezmizlo ani po 300 km(viem ze som mal plnu adblue nadrz, ale aj tak palubny pocitac odpocitaval dojazd). Po cca troch tyzdnoch ked som s tym planoval ist do servisu, varovanie adblue samo zmizlo presne v momente ked naskocilo varovanie o nedostatku nafty :D

Tak plna nadrz nafty a odvtedy klud.

Francuzska logika.

M

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..tak jsem včera natankoval na Benzině kromě nafty i AdBlue. Novější Benziny mají teď samostatné stojany na AdBlue i pro osobáky a dá se to udělat jak u bělochů - natankuju naftu, pak AdBlue a zaplatím to pak naráz. Úplně v pohodě, stejně jak naftu do cvaknutí pistole. No, vešlo se tam 14,6 litru té s.r.a.čky.. Takže z výroby to asi nebylo plné - tankoval jsem při 4267 najetých km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Riftera mám nového, 96kw, long, manual... Při 4820km hláška k doplnění že zbývá méně než 2400km.... Čerpačka MOL na D5, pistole oblitá neskutečně, ještě že jsem stál bokem, pistole vycvakla společně s gejzírem toho humusu od plnícího hrdla v rovných 17L... Cena 15,9/l.... Poučení - stát vždy bokem a mít připravené papírové ubrousky na utření toho svinstva.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ja mam jednu kousek od baraku a ta ho rozhodne nema. Nicmene kontrolka a palubni pocitac zacal rikat ze je cas a tak sem hledal. Nedaleka Benzina stojany na adBlue ma!
Dokonce ma na kraji k silnici stojany kde hned na sloupu pise ze tam je Nafta a AdBlue pro TIR .. a o kus vic vevnitr ma stojany pro osobaky a na sloupu je pod zanckou adBlue namalovan osobacek.
A ejhle, pod takovym divnym dlouhym a svislym cernym plastovym krytem se skryvala pistole, ta s tim modrym kornoutkem kolem hubice, tedy ta co je pro osobaky a co by nemela strikat ani camrat kolem. Vytahnout ze stojanu sla dobre a byla i celkem cista. Stojan se hned vynuloval bez jakehokoli cviceni.

Jedine co me trochu zarazilo je ze pistole ma ala ty palivove takovou tu zaklopku aby tankovala sama, ale ta nesla zajistit.
Podle kovoveho krouzku mezi pistoli a hadici je prutok omezen na 10 lit/min .. takze sem tam v predklonu u dveri ridice stal a drzel pistoli rucne.
Dalsi prekvapko bylo ze tankovala zpocatku celekm i svizne ale postupne vyrazne zpomalovala az do stavu ze pribyvala setinka litru za dve vteriny a nakonec se tankovani zastavilo aniz by cokoli cvaklo!.
Je to moje v zivote druhe tankovani adBlue takze sem, ozbvlaste po precteni drive zminovaneho webu o martyriu s cerpanim, daval pozor jaka je to pistole, jak to tece, abych s tim nic nepocyntal a tak.
Cena na te Benzine dnes 15.50 CZK. Ja pumpu nasel tak ze sem na webu https://www.benzina.cz/stanice rozklik paliva a vybral adBlue aby mi to ukazalo vsechny pumpy kde ho maji. Neni jich malo, ale vsechny to nemaji.
Cena na nejblizsim Globusu 19.50 CZK alespon podle webu https://www.globus.cz/praha-zlicin/cerpaci-stanice-a-myci-linka.html#utm_source=mapy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-452432 a overena taky pres iPumpuj appku.
Hadam ze je to uplne to same adBlue.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukam do tabulky co si k tomu vedu a AdBlue tankovani do plna ..
1.    6621 km - tankovano 12.52 lit.
2. 13521 km - tankovano 12.29 lit.

= muj Traveler tedy basti cirka 1,8 lit. / 1000 km (~ 12.5 lit kazdejch 7000)

Jen sem tankoval pred cestou na moravu kdy palubak rikal jeste max 1800 a pak nenastartujes hnupe, no a pak sem na Shell-ce ve Hranicich videl za 12.50 misto 15.50 co sem bral, ale tech radoby usetrenejch 40 kc nema cenu vubec resit. Nejsem kamion co toho bere nasobne vic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

No tak me potkalo druhe tankovani AdBlue ...  ...uz ho dovezli i do Olomouce - pumpa Globus 29,90 Kc / l:

1. tankovani pri 4.267 km do plna -> 14,6 l

2. tankovani pri 10.322 km do plna -> 13,43 l    ( ujetych 6.055 km)

... z toho vyplyva, ze mi Rifter zere  0,221 l AdBlue na 100 km.  Kua, neni to nejak moc (docela maly dojezd)? Servis?

Upraveno uživatelem BubakGS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

No nevím, zdá se mi to dost. U mě je ta spotřeba 0,99 litru na 1000 km. Je fakt, že závodníci mají tu spotřebu vyšší 🤣, těžko to ale bude takový rozdíl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...