Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klima - chladí / nechladí


oplis

Recommended Posts

Ahoj. Přichází léto a opět začínají problémy s klimatizací. Před dvěma roky jsem vyměnil všechno možné - saharu, chladič, utěsnění. Loni to bylo v pohodě. Letos jsem nechal doplnit, kontrola těsnosti - vše ok. Ale klima si dělá co chce. Po nastartování kompresor sepne, větrák se roztočí, klima chladí - po chvilce se přestane točit - klima vypne. Zkouším manuální zapínání / vypínání - kompresor necvaká. V průběhu jízdy se občas sepne, chladí pak zase vypne - fouká skoro horký vzduch. Mám nastavené LO na obou stranách a stejně se chová jak chce. Vypadá to, jako by blbnulo nějaké čidlo, ale netuším jaké by to mohlo být, nesetkal se s tím někdo?

Zdá se mi, že když je venku chladněji, tak to běží, ale jak vyjedu na slunko, nebo je tepleji tak se po chvilce vypne...už z té klimy u toho auta začínám být na prášky

Je to P 407 SW, 2.0 HDI, 100kW, r.v. 2007, dvouzónová klima

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, když jsi doplňoval chladivo, nechal jsi všechno odsát a znovu naplnit nebo to jen doplnili. Je potřeba alespoň jednou za dva tři roky nechat všechno odsát vyčistit a znovu naplnit. Pokud se to nedělá, tak jsou problémy buď se zamrzáním z důvodu vlhkosti nebo se zadíráním kompresoru z důvodu nečistot a kovových částic v okruhu. Můžeš to mít rovněž přeplněné chladivem. Podle toho co píšeš, tak to zřejmě vypíná presostat z důvodu přetlaku v okruhu.  Takže bych zajel někam kde mají automatickou plničku a nechal projet celý cyklus vyčištění a naplnění, potom teprve něco dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, díky.  Začnu jak jste mi poradili, zajedu do servisu kde mi klimu plnili a zjistím....napojovali to na nějakou mašinu, myslím, že mi říkal že to vysaje, vyčistí a doplní, ale ověřím si to. Náplně podle štítku co mi nalepili do motoru je tam 650g. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...