Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 1.2 PureTech 130 S&S EAT8


AAAAAA

Recommended Posts

Dobrý den a ahoj, 

chtěl bych se Vás zeptat, zda je tento motor pro auto dostačující na ježdění po městě a na výlety o víkendu (případně dvakrát do roka někam dál). Dva dospělí a dvě děti (1 a 3 roky).

Nemáme v plánu v autě závodit.

Děkuji a přeji pěkný den a víkend dle představ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano je. Doporučuji si ho ale předem vyzkoušet (domluvit u prodejce zápůjčku na víkend, nebo alespoň testovací jízdu). Každý řídí jinak a jinak i vnímá výkonnostní parametry. Zkrátka, pro někoho dobré, pro jiného slabé ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za přesunutí dotazu a za odpovědi.

Asi skladovou, co jsem se ptal prodejců, tak by byla nejdřív za 5 měsíců, vyhrožovali i až v prosinci (ptal jsem se na šesti různých místech). Tak dlouho bohužel nemůžeme čekat. :( 

Byli jsme se tím projet asi 20 kilometrů a přišlo nám to fajn.

Budeme mít nájezd tak mezi 10 000 až 15 000 km za rok. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezlob se na mě ale zkušební jízda s autem za který dám xxx set tisíc korun a počítám s tím že bude jako rodinné sloužit xx let. To mi přijde sakra málo. Podle mě nemá průměrný člověk šanci za 20 km jízdy zjistit jak mu auto vyhovuje. A pokud bude auto sloužit jako rodinné a budete se o něj střídat se ženou tak tím spíš. Je potřeba vyzkoušet i takové drobnosti jako jak je snadné nastavení všech věci při výměně řidičů. Znám hodně málo párů kde si navzájem můžou po " sobě " sednout za volant aniž by museli s čímkoliv hýbat.  Zrovna tak píšeš že máte malé děti zkusil jsi jestli se do toho auta dokážete vejít? Zkusil jsi jak snadno se budou děti vázat do sedaček? Píšeš 1a 3 roky takže tam je předpoklad že jednu sedačku budete používat minimálně ještě 6-7 roků a druhou možná 7-9 roků což je třeba plánovaná životnost toho auta. A zkusil jsi to auto napakovat vším co potřebuješ sebou když jedeš na víkend nebo ještě lépe na nějakou dovolenou? Jako jo možná se to někomu zdá trochu moc zkoušení a vymýšlení ale když už budu cpát do auta takovou sumu peněz tak bych si za svoje peníze měl pořídit auto které mi bude vyhovovat na 100% ano dají se udělat určité ústupky ale podle mě všechny věci které jsem vyjmenoval jsou ve kterých bych teda ústupky dělal velmi nerad protože každý ten ústupek se ti bude připomínat pravidelně buď při nakládání bagáže a cestě na dovolenou  nebo při tom samém při cestě na víkend a to nejhorší by bylo když by se to mělo připomínat v každodenním nasazení vozu. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5008 SUV je znatelně větší, než starší 5008. O prostor bych se nebál.

Všeobecně se mi zdá, že auta překročila svůj zenit, a to, co přidávají, jsou už samé zbytečnosti. Např. dóza na voňavku, osvětlení nohou když zastavíš, různé ty ambientní světýlka. Vytrácí se běžné užitečné věci, jako např. není vidět přesný čas a venk. teplota, když telefonuješ (zato vidíš přes celý displej, s kým telefonuješ - pěkná zbytečnost). Je toho hodně, co bych mohl komentovat.

Doporučuji co nejnižší výbavu, možná zvážit koupi Riftera, který je výrazně levnější. Mám 5008 SUV Allure - a toto jsou moje zkušenosti.

Co se týká 1,2 benzín, je tady několik vláken, přečti si. I o touze po čipování.

Co bych doporučil, je automatická převodovka, fakt fajn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za další názory.

Ve městě, kde bydlíme jsme měli půjčenou 5008 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8. S tou jsme zkoušeli sedačky, děti a měli jsme ji delší dobu. 

S 5008 1.2 PureTech 130 S&S EAT8 jsme jeli jen těch 20 km.

Problém je, že u nás (Klatovy) mají jen ten diesel. Auto, které jsme si vybrali je v Ostravě. :)

 

Rifter byl taky jedna z voleb, ale manželce se neřídil tak dobře jako 5008. 

Automat chceme určitě.

 

Jsme zvyklí na benzín, ale platit za 1.6 PureTech 180 S&S EAT8 se mi už moc nechce. :D

Tím neříkám, že nafta je špatná, nebo "nějak" jiná než benzín. Je to spíš na zvyku a pocitu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na takové to domácí ježdění + výlety si myslím,že je 1,2 úplně v poho.Předjíždět se s tím dá a v dnešní době radarů a úsekových měření na každém rohu,mám i problém s dodržováním rychlosti.Takže za mě cajk.Toť můj názor.Sám nejlíp víš jak jezdíš a co vozíš.Jinak platí to co je psáno výše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 1.2 puretech eat8. Sice sem se tady ptal na možnost Chiptuningu,ale jinak výkon absolutně dostačující hlavně s tím automatem super 🙂 spotřeba při klidné jízdě Jihlava- České Budějovice 5,1 litrů ( dva dospělí dítě, pes. Dálnice při 130 6.8litru a hlavně levnější pojistka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc všem za vaše postřehy.

 

Ještě bych se zeptal, jakou zkušenost máte s navigací. Řeším dilema jestli vzít auto s navigací a bez bezklíčkového přístupu a nebo naopak. Dokáže auto bez navigace (jen Peugeot connect radio) zobrazit navigaci z mobilu i na displeji nad volantem?

U skladových vozů je to většinou buď jedno, nebo druhé, nebo je cena tak vysoká, že tolik nechci dát. :)

 

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme děti 2 a 4 roky a bez problému. Auto je parádně variabilní, sedačky se dají posouvat dle potřeby a tak si upravovat prostor pro nohy vs. prostor v kufru.

Motor mám právě 1.6 puretech a užívám si to. Skvěle to jede. Testoval jsem ještě tu 1.5 BlueHDI a tam mi např. při předjíždění ten výkon chyběl. Teď na to prostě šlápnu a auto pěkně vystřelí. Když je naloženo a do kopce, tak by to už chtělo něco většího na bezpečné předjetí. Dlouhodobý průměr mám zatím 7.8L po necelých 8 tisísích km. Převodovka je super, o dost lepší jak DSG.

Já upřednostnil právě navigaci před keyless a nějak moc nelituji. Navigace je slušná, ale dá se určitě žít i s tou přes telefon. Ten elektrický kufr může být fajn, jelikož obyčejný jde dost ztuha zavřít a člověk, pokud nechce sahat zvenčí na víko, musí s tím pořádně švihnout. Ale dá se to natrénovat. Manželka to taky zvládá a nemá se moc co pokazit. Co mám trvale vypnuto je lane assist, nejezdím tolik dálnice. Zase adaptivní tempomat super, škoda že neumí stop and go. Grip control jsem zatím nevyužil, ale mám ho. Trochu lituji, že jsem nenašel někde finance na Focal audio, dost poslouchám v lossless kvalitě a obyč. audio někdy nestačí.

Taky si ověřte velikost pneu, dost se to tady řešilo. Někdo měl ve velkém TP víc, někdo jenom jedny. Já měl jenom jedny a dostat tam druhé menší dalo dost práce

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně bych doporučil pořídit rádio s DAB já jej nemám a docela toho lituji. Předpokládám, že auto nekupuješ na 3 roky a už se začínají množit články na netu jak se bude digitalizovat i toto rádiové vysílání. Je pravda, že v současné době u nás moc stanic v DAB nevysílá (snad jen ČRo + něco málo soukromých), ale až vypnou analog tak auto bude bez rádia.  U nové 2008, na kterou díky COVID čekám už od ledna jsem tuto chybu s DAB již neudělal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávám se, že na tuto otázku ti nikdo přesnou odpověď nedá. Já mám objednanou 2008 od ledna s tím, že měla být v dubnu. Nyní mám příslib, že by snad, možná, asi mohla být v červenci, ale to bez záruky. Jednak jsou problémy s tím, že automobilky ještě nejedou na všechny směny, vázne dodávka dílů a PSA také oznámila, že výrobu nerozběhne naplno dokud nebude mít zaručený odbyt..tj. na sklad výrábět nebudou. Taktéž v neposlední řadě do toho může zasáhnout další vlna COVID nebo jen lokální ohnisko viz. Darkov. 

Takže osobně se domnívám, že jakékoliv datum dodání ti dají, tak je to s velkým otazníkem a spíše to datum budou tlačit někde na prosinec a víc, tak aby si tě objednávkou zavázali a ty jsi měl svázané ruce. Já už je tedy svázané nemám, protože termín dodání překročili a mohl bych požadovat zpět zálohu, ovšem 2008 se mi moc libí tak trpělivě čekám a doufám, že už opravdu v červenci bude. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...