Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Malá plechová garáž na motorku - zkušenosti


Jirkap

Recommended Posts

V 20. 5. 2020 at 9:56, Vena garážmistr napsal:

Petrové prohlídněte si tu fotku pořádně. Ta motka má přední kolo ve stojanu takže jak píše rychlejší Jarokare zaparkuješ do toho stojanu a pak ji tam zatlačíš kdy rovnováhu drží ten stojan který má nějaké vedení aby neuhnul.

A když koukám na ty stránky tak ta cena není zase tak přemrštěná copak tu konstrukci a opláštění by měl zvládnout každej zámečník ale vtip bude v tom pojedu toho držáku tam by se muselo vymýšlet vymyšlený a na těch fotkách to má vyfocený aby funkčnost byla vidět ale aby se to nedalo oprásknout. 

z 0,55 se delaji veskere plechove garaze...... ja mam vybranou za 21 000 garaz 3,5x4m proto mi to za tuto nunku prijde jako prehnany, asi holt cena za mechanismus na drzeni kola. Nicmene me se ta garaz vyplati koupit, levneji to v bachu neudelam, u tohoto si nejsem jistej......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr když vemeš L profil na půdorYs , plechy na čtyři boky a střechu , dozadu dva větší panty a dopředu madlo , svaříš to , řekneš si @Jirkap o 5-6000,- ,tak na to celkem vyděláš a spokojeni budete oba , co ty na to ? :D 

 

základ je aby Jirka měl prostor pro možnost vyklopení nahoru a na zemi beton desku , nebo zámkovku popř rovný podklad a na tom např kus lina.

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pánové koukám podat prstík a už nemám ruku u samýho ramene😀  @Jirkap zatím nic neslibuju zkusím orientačně spočítat nějaký ten materiál a proberu to s tatíkem protože když potřebuju něco svařovat aby to opravdu za něco stálo tak mi to vaří tatík. Já nejsem svářeč já jsem spíš prskač a tohle by bylo potřeba aby to fakt drželo.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím jsem na to koukal sám. Tatík je nějakej marodnej tak jsem ho s tím neotravoval. Co jsem zjistil tak firma kde beru železo neumí dodat trapézový plech o síle 0,55mm v pozinku umí to jen v aluzinku a to je strašně drahý. Umí pozinkovaný v síle 0,8 mm což by bylo ještě cenově nějak rozumné a  Ty jsi měl obavu aby ta 0,55mm nebyla slabá takže by to mělo silnější stěnu. Ale jak jsem to spočítal tak do té cifry co nastřelil @Pe.Tr nemám šanci se vejít. Co jsem to tak nahrubo spočítal tak reálná cena je někde 13 - 16 000 Kč. Vydrž prosím tak do St/Čt to by měl bejt tatík fit tak to s ním proberu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost drahej je ten plech, protože objednáš ho naformátovanej na potřebné rozměry ale stejně musíš zaplatit a odebrat celé desky.   A podle toho co tam uvádí na těch stránkách je tam spousta spojovacího materiálu aby ty plechy nerezonovaly, a přes 46 metrů jeklu.  Obávám se že udělat to z vinglu kterej jsi navrhoval a je o trochu levnější by nebylo to pravé vingl nemá takové vlastnosti jako jekl. Myslím si že to ten týpek má dobře spočítaný a že nedělá jen jeden ale dělá třeba dva nebo tři naráz aby spotřeboval všechen materiál který se nedá koupit " bez zbytků".  No a jak jsi správně napsal tak práce taky něco stojí.  V týdnu to proberu s tatíkem a uvidím co na to řekne. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš jako udělat jen konstrukci a tu potáhnout kompletně návěsovou plachtou?  To by asi šlo ale by to bylo tak jakože těžce na funkci ale ne na nějakou velkou parádu. Jako ta plechová bouda i když to vypadá jako bouda tak to přeci jen trochu vypadá.  A nejsem si jist jestli by  to pod tou plachtou mělo tu vlastnost kterou tam vyzdvihuje a to že v tej boudě je sucho a že se stěny nerosí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono jasně že dneska jsou plachty asi trochu jiný než pamatuju já když jsem měl plachtu na Avii před 23 roky na vojně ale zas to vem tak že na návěsu na konstrukci plachtu sice napneš ale jak jedeš tak se tam pod to nějaký luft aby se to na korbě nepotilo dostane ale když to bude na jednom místě tak by to mohlo být jiné. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Jirkap Včera jsem nad tím seděl asi dvě hodiny abych zkusil rozpočítat materiál dopodrobna. Abych tatíkovy měl kromě fotek co ukázat když jsem mu to ukázal tak jsme nad tím seděli a přemýšleli jsme kde by se dalo něco materiálu ubrat nebo jak to udělat. I jsem zkoušel jiného dodavatele materiálu ale nikde se nedostanu na rozumnější cenu materiálu než u svého dodavatele protože tady už beru roky a mám nějakou slevu. Spočítal jsem to jako na tu překlápěcí ale to tatík zavrhnul že aby to mělo nějakou pevnost tak by to bylo tak těžký že by to jeden člověk neotevřel a nějakej pomocnej mechanismus na odlehčení otevření by to zase prodražil takže na to co je na těch webovkách a jsem s cenou asi o 1500 Kč níž než na těch webovkách. A to jsem maximálně zjednodušil ty vjezdový vrata takže by tam byla klasická petlice na vysací zámek.  Takže bohužel ale tady nedokážu pomoct. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...