Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kamiony, strážci zúžení


Rikic339

Recommended Posts

Přečetl jsi si ten příspěvek o tom moudru pořádně?  Já jsem tam přiznal že v tomto ohledu jsem  zaujatý a taky tam píšu že je pár jedinců který kazí pověst všem.  Taky přiznám že ne všichni řidiči osobáků jsou tak omezený že jsou schopný na křižovatce zprava podjet náklaďák při odbočení doleva. Ale výš co když bych měl jako autor toho videa takhle reagovat na každý ústrk na silnici za svojí dvacetiletou kariéru tak už dávno sedím na Borech nebo v Beřkovicích a minimálně bych měl hlavu jako koleno protože z toho stresu by mi slezli vlasy. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Rikic339 napsal:

stejně tak vím že se před ně bohužel cpou při zipu.

S tímto jsem se zatím neměl tu čest setkat, ani řešit.... Jak má vypadat praxe? Je na to nějaká vyhláška, nebo nařízení? Nebo jen doporučení, či nepsané pravidlo? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nedivím se kamionákům jak jezdí, prostě je k tomu nutí každodenní praxe...,samozřejmě jsou i mezi nima hovada, ale podle mých zkušeností z každodenních jízd je jich mezi řidičema osobáků o dost více, vždyť to musíte sami vidět--mladí machírci v rychlých autech, co musejí být všude první, předpisy mají na háku, protože peníze je za všech průserů dostanou..., o kontrolách na cestách se roky jen kecá, policajti kafíčkují na pumpách, končím, to nemá smysl, eště mě klepne pepka 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Hafity Tak to já to už viděl mockrát.. Místo klasického zipu jsou to dvě a více OA mezi dva kamiony.. Ale tak zip je celkově problém bohužel :) 

Jinak souhlasím že mezi osobákama je ta koncentrace hovad mnohem větší, protože jich je prostě celkově víc :D Třeba jako když mi včera princezna nedala přednost a já o ní málem rozflákal nový nárazník - ještě se tvářila jako by to byla moje vina.. Ale to už je mimo téma :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo takhle, už chápu, co bylo myšleno.... No ono to není moc příjemné mít kamion těsně před a těsně za, když nevíš, jak zkušení jsou ti profíci a v jaké jsou momentálně kondici a rozpoložení.... Nehledě na to, že některé MPZ působí jako výstraha (jsem z JV Evropy, dávej si na mně majzla....)....

Upraveno uživatelem Hafity
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Rikic339 pišeš, že nechápeš proč máš trpět. No ono je to jednoduche, tim, že chceš jet a jedeš rychleji, musí jet kamion opatrneji a pomaleji. Buď budeš trpět ty nebo on. Spravedlive je, ze pojedou všichni stejně a zároveň. Tim ze někdo blokne levy se to skoro podaří.

PS:kamionem fakt nejezdím, jezdim dodávkou a většinou levým. Ale jak píšu, umím pochopit jejich bezmoc a občas snahu vzít spravedlnost do svých rukou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Rikic339 to je právě to. Ty vidíš aktuální problém přímo před tebou. Ale ten hlavní problém je treba o kilometr dál, kde v pravem stoji třeba porucha no a kamiony to nemůžou objet, protože z levého jezdí další a další osobaky a oni ty kamiony nepustí. Většinou maji v kamionech vysílačky a i ten vzadu ví co se před nim děje. A stoji mu to za pár ukazanych fakáčů, protože si ušetří třeba půl hodiny. A to casto může byt rozdil mezi tim ze stihne dojet domů a nebo bude spát 50km od baráku na prochcanym parkovišti

Edit: neber to osobně, na tvůj vyrok o trápení se se dalo dobre reagovat, v naprosté většině se stebou shodnu

 

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, David 106s16 napsal:

@Rikic339 to je právě to. Ty vidíš aktuální problém přímo před tebou. Ale ten hlavní problém je treba o kilometr dál, kde v pravem stoji třeba porucha no a kamiony to nemůžou objet, protože z levého jezdí další a další osobaky a oni ty kamiony nepustí.

 

Od toho je na dalnici PCR a mobilni znaceni. Na to fakt neni samozvanej ochrance pruhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@David 106s16 A kde na videu je ta překážka? Opět zdůrazňuji, že se bavím o situaci na videu - kdyby tam ten problém byl o kterém řidič kamionu ví, mohl to autorovi říct ne? Jenže tady žádný problém na silnici nebyl, řidič kamionu se očividně řídil heslem "nejedu já tak nepojedeš ani ty", už podle toho jak arogantně mluví a rychle se snaží vyrazit autorovi z ruky telefon.. 

Osobně to samozřejmě neberu :) 

@sitler máš pravdu, od toho je PČR - to že dělá velký kulový je samozřejmě věc druhá.. 

Ok, poznámka o citování upravena, musím si to pročíst znovu a lépe :) 

Upraveno uživatelem Rikic339
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 hodinami, Rikic339 napsal:

 "nejedu já tak nepojedeš ani ty

@sitler máš pravdu, od toho je PČR - to že dělá velký kulový je samozřejmě věc druhá.. 

tak přesně tohle je na silnici špatně a je to věc kterou nesnáším. Kdyby tam potřebovali projet hasiči, tak může nastat problé, je to jako idioti co vám nedají přednost v levém, protože přeci jedou 130......

proto mám prostě v autě kameru, a až nějakýho takovýho potkám, tak to prostě na ty policajty donesu.....

jeden takovy jel před brnem v zákazu v levém pro NA a pak se potřeboval zařadit a stály oba pruhy. A to dost minut než se mu podařilo  odcukat trochu do pravého. Kdyby vepředu hořelo auto a v něm třeba uhořeli lidi, tak bych toho  *neumím psát slušně* nechal upálit zaživa.... a né že dostane pokutu za přestupek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch  jako zní to dost srdceryvně, to jo, lidi upálení kvůli ***ovi vlevo a pak toho ***a nechat upálit, to je tak na Barrandov Musilovi.....

 

Jenže pokud by se něco takového stalo v zúžení, tak by hasiči přijeli z druhé strany, najeli by protisměrně. V tom zúžení by neprojeli ani mezi dvěma osobákama natožpak mezi náklaďákem a osobákem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@David 106s16 zní to stejně srdceryvně jako tvá trapná obhajoba blokování levého pruhu......... prostě tam nemá co dělat ani dodávka, natož kamion. To že jsou kamioNáci kolikrát blbci a místo rozjezdu čumí na televizi, nebo hrají playstation, je věc druhá. Tatík kamionem pár let jezdil, ale že by dělal a obhajoval takovýto způsob chování, to fakt nedělá....... Navíc nevím co to meleš s kolonama, já na videu žádnou nevidím....... 

Navíc já mluvím o zákazu NA v levém před Brnem z Prahy, který je tam instalován na pevno a místní spěchač s nakládkou dřeva si to chtěl urychlit a když potřeboval sjet, tak smůla protože tam stála tlupa podobných debilů s podobnými povozy, co nejsou schopný ani udělat mezeru na odbočení do odbočovacího pruhu. A tím končím, obhajuj si je jak chceš. Ale jsou to jen tvé osobní domněnky, vyhláška a dopravní značky, říkají něco jiného.

Ona stačí i spěchající sanitka s pacientem.....

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 5. 2020 at 15:22, David 106s16 napsal:

.......

 

Jenže pokud by se něco takového stalo v zúžení, tak by hasiči přijeli z druhé strany, najeli by protisměrně. V tom zúžení by neprojeli ani mezi dvěma osobákama natožpak mezi náklaďákem a osobákem.

To jsme měli všichni možnost vidět v prosinci 2018 na Vysočině, když tam kamioňáci stojící ve všech pruzích před zúžením i ve zúžení a pro jistotu v obou směrech tu dálnici zazdili tak, že se kompletně rozjela až po nádherných 24 hodinách. To, že si tam někteří trubci "ustlali" a odmítali se pohnout i když je k tomu vyzývali celníci společně s cajtama, to je skoro na Darwina.
Vím o čom píšu, páč tu středu odpoledne se mi ještě úsekem Jihlava - Humpolec povedlo OA projet (trvalo to asi 2 hodiny, ale projel jsem). Následně jsem ve čtvrtek musel ráno do České Lípy a odtud pro něco do Polné a když jsem ve čtvrtek lehce po poledni najel na D1 směr Praha, až někam k Želivu ještě stále byly ve směru na Brno stojící kamiony v různě velkých skupinách (naštěstí už aspoň v jednom pruhu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...