Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

servis


rages129

Recommended Posts

ahojte bol som dnes v autorizovanom servise prezuť a spraviť jarnú obhliadku
boli zistené nasledovné nedostatky :

predné a zadné kotúče (aj platničky) - povedali mi že zadné kotúče sú z dákym ložiskom a sú drahé, na kompletku chceli 340 eur nie je to veľa? čo stoja tie zadné kotúče? nebolo by lacnejšie keby si ich sám objednám?

kompresor klimatizácie že je zlá cievka na nom, za repasovaný chceli 600 eur čo sa mi zdalo strašne moc keďže nové na internete vidím od 100-200 eur, vedeli by ste mi poradiť aký ńa moje auto podľa vin? nedá sa iba ta cievka dáko vymeniť?

podfukovanie vstreku - zistili že jeden podfukuje, sa mi aj zdalo že v poslednej dobe počujem taký "šuchavý zvuk piskajúci zvuk" pri pridávaní  ale v okolí vstrekovačov nie je žiadny bordel že by tiekol alebo čo za pretesnenie chcú 150 eur je to primeraná cena?

unik oleja, - že mi trošku presakuje olej z vane aj olejové čerpadla že by to chceli pretesnit cena cca 350-400 eur, únik oleja môže byť trošku mam mastný kryt ale podľa mna to nie je nič kritické, od výmeny k výmeny nedolievam ani kvapku a ani viditeľné neubúda na mierke treba to riešiť?

a posledná vec žhaviče - že vraj jeden nie je dobrý podľa hodnôt, ale auto mi štartuje aj cez zimu aj teraz na brnk nikdy žiadny problém treba to riešiť pokiaľ sú  s nimi nie sú žiadne problémy zatiaľ? vymeniť by chceli všetky

ďakujem za info a trpezlivosť
auto - peugeot 307 1.6hdi 80kw 16v 2005 predfacelift vin - VF33C9HZC84006548

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud není auto v záruce, vrazil bych to nějakýmu šikovnýmu garážníkovi. Nebo bych si to udělal sám pokud máš možnost a nejsi gramlavý, zrovna tohle nejsou složité úkony. Až na ten vstřik, tam se to může nepěkně pokazit, ale tak to by mohl udělat servis.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

307 v záruce nebude a kdyby tomu rozumněl, udělá si většinu sám :myslim

když ti v autoriz. servisu řekli ceny,  je jedno, jestli se ti zdají vysoké nebo nee, prostě to za tolik udělají, takže máš teď seznam závad a postupně je můžeš nechat odstranit i v jiném servisu--pokud možno tam, kde opravují francouzská auta, budou určitě levnější, než ten autorizák..., asi začni těma brzdama a pak bych řešil motor,  auto jezdí i bez klimatizace :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě proto, že má v popisu 206 jsem si nebyl jist co má, kolikrát daj lidi špatné auto do špatného tématu. Ale jo, jsem slepej, dole má napsaný 307 1.6 hdi  :D A kolikrát si lidi na takový věci netroufnou protože se bojí, proto píšu, že je to opravdu snadné a zvládne to i amatér, který ví co s rukama.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...