Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 a velikost kol


MajCZkl

Recommended Posts

Zdravím všechny, mám pár otázek co se týče kol. 

Mám klasickou krátkou 307 5dv. a budu teď pořizovat nová kola. V tp mám alternativní rozměr 6.5 x 16 ET 31 a pneu 205/55, nicméně mám nabídku na moc pěkné 17ky... ty jsou 7 x 17 ET 25, 225/50... 

Navíc je v plánu snížit podvozek přibližně o 30-40mm, ale obávám se aby pak nebyl problém s kolama, že by mi drhly o blatníky.

Proto by mě zajímalo, jestli s touto variantou má někdo zkušenosti a dokázal by mi poradit, jestli je tam nacpu.

Dále se chci zeptat na takovou menší recenzi 17tek u 307... co se týče jízdních vlastností a tak... 

Díky moc za rady 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, na 307 jsem měl 17ky, gumy 205/50R17, kožený sedadla, který jsou si myslím trochu tvrdší než látkový a úplně v pohodě. Na zimu jsem měl 16ky a nemohl jsem se dočkat, až to zase přehodím, i když je mě jasný, že ty zimáky byly měkčí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasné, máš pravdu, ale pôvodná otázka bola práve na 17stky 225/50, nikdy by ma nenapadlo niečo také tam dávať takže fakt neviem, ale tiež si myslím že rozmerovo by to bol problém.

Ináč keď už tam chcem narvať nejaký nezmysel, tak sa predsa s predávajúcim dohodnem na vyskúšaní na mieste, samozrejme aj s jazdou, inakšie sa to ani kupovať nedá, len tak od internetu, jedna baba povedala... :bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec budou jen 16ky, ale taky pěkný :)

Jinak jsem si radši právě změřil prostor na těch 225/50 a ony by se vešly, za předpokladu, že by nešel podvozek ani o mm níž... nicméně by stačilo trefit nějakou větší díru a dost možná by mi to urvalo blatník :D 

Každopádně nebudu vymýšlet koniny... aspoň nemusim řešit zápis do tp. 

A díky za rady a odpovědi :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Iný rozmer je samozrejme možné dať zapísať do TP, ale nie hociaký aký ťa napadne, iba taký, ktorý schválil výrobca konkrétneho tipu auta, potrebné je potvrdenie od výrobcu, resp. jeho oficiálneho predajcu v štáte, to samozrejme nie je zadarmo. Boli časy keď do TP zapisovali úplne všetky rozmery ktoré je možné na aute použiť, dnes obyčajne dajú iba tie, ktoré sú na aute, a zvyšok je tvoja starosť. Doba biznisová.

Ale pozri sa do TP poriadne, alternatívne rozmery sú zvyčajne písané na konci TP, ako sú výnimky a dodatočné informácie.

Upraveno uživatelem 307rg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naposledy som tak riešil rozmery na Fiat Scudo v SR, ale je pravda, že je to už pár rokov. Možno sa odvtedy niečo zmenilo, no nevidím dôvod aby ti nezapísali napríklad aspoň tie 16 tky,  ktoré sa bežne predávali hlavne ako hliníkové v lepšej výbave. Odporúčam informovať sa na polícii, resp. u nás to má na starosti dopravné oddelenie mestkého úradu, samotný TP potom vydáva polícia. Potvrdenie o možných rozmeroch by mal vydať priamo zástupca peugeotu pre ČR, no určite ho nevypisujú zadarmo ale za poplatok, koľko to bolo už si nepamätám, navyše dnes to môže byť iná suma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...