Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neustálá regenerace 2.0 HDI


scratcher

Recommended Posts

Zdravím,

mám motor 2.0 HDi 100kw, doteď žádný problém regenerovalo po cca 700-900km. Ale za poslední týden se děje to že jak nastartuji a motor se zahřeje pustí se regenerace (poznám podle toho že cvakne relí vyhřívání zadního skla) a motor se chová jako když probíhá regerenace ale děje se to klidně celou dobu jízdy (takže třeba 30min v kuse) jen když zastavím tak zas relé cvakne (jako že vypne, ale někdy nevypne až když zastavím třeba na semaforu) a po rozjetí se zas regenerace zapne. Diag nic nehlásí a motor není ani v nouzáku, nikdy předtím se toto nedělo. Jediné co se předtím stalo že po natankování další den zahlásilo chybu a bylo to víčkem nádrže to sem vyndal/zandal, chyba zmizela od té doby se už neobjevila. Takže vůbec nevím na co se zaměřit? díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak diagnostiku sem ještě neřešil, display auta nic nehlásí a vyčtení hračkou ELM taky žádnou chybu nemá.

Začalo to vlastně že dne na den. Takže si říkám že to bude snad nějaký čidlo. Jakmile se motor zahřeje cvakne relé a regeneruje. Když zastavím u obchodu, nastartuju tak hned cvak a regenerace...jinak FAP byl čištěn asi před 60tis a ještě byl docela ok, a celou dobu regenerace v pohodě a pravidelně skoro po stejným ujetí km.

Než se začalo dít toto tak se objevilo depolution faulty a vyčtením chyby to bylo víčko nádrže, to sem vyndal a vrátil a chyba zmizela a už se neobjevila. A to sem najel tak 300km, a až potom najednou neustálá regenerace ale žádné příznaky předtím nebyly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem asi blbej ale prostě nikde něco jako počítač motoru nemám. co je tomu podobný je BSI a "pomocný počítač motoru" což je BSM, ale v měřených parametrech není nic kolem motoru - max tak teplota oleje. Neukážou se nějaké položky až po nastartování (což je asi blbost)?

 

edit: verzi lexia mám LEXIA 345.13

Upraveno uživatelem scratcher
edit: lexia
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, připojení je v pohodě, zvolím "diagnostika", "celkový test", proběhnou testy a z toho co je tak podobný jednotce motoru je "BSI" nebo "pomocná jednotka motoru" jinak nic. ale ani v BSI ani "pomocný jednotce.." v meření není něco jako nějaké hodnoty ohledně motoru. 

Upraveno uživatelem scratcher
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...