Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor D9B 1.9 - problém


hynekstejkoza

Recommended Posts

Mám neřešitelný problém, stále natlkované hadice, při otevřeném chlaďiči mi jde voda ven. Jedná hadice do topení stále studená, spodní z chladiče k termostatu(slabá s odvzdušněním) také. Když odmontuji víčko termostatu tak tam není voda. Těsnění pod hlavou a hlava jiná, tento problém je už podruhé a než vyletlo těsnění tak jsme najel 20000km i s tímto problémem. Motor D9B 1.9d. Budu rád za tel. radu. Tel. 607574749. Díky za jakoukoliv radu. 

Upraveno uživatelem Béďa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc tomu nerozumím. Zahřátý motor má v chladícím okruhu tlak. Pokud vypnu motor a hned otrvřu expanzku, tak vyletí voda, to je normální. Jestli to netopí, tak může být špatně odvzdušněný systém, termostat nebo ucpaný radiátor topení. Někdy je fakt problém systém dobře odvzdušnit (na tělese termostatu a na vstupu hadic do kabiny jsou ventilky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí když točím motorem a už tvrdou hadice, termostat tam nemám a radiátor topení jsem zkoušel profouknout hubou a šel lehce, bublalo to v motoru. Jinak když to odvzdušňuji tak u termostatu na ventilů mi jde stále vzduch. Nejde mi do hlavy proč je studená stále hadice z topení, když jedna je horká a druhá ne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavu jsem dělal já, mně už taky napadá jen ta pumpa ale zase by to nehazelo vodu ven z chladiče hned za studena. Voda pod autem taky není,nebo pod pumpou. Už jsem z toho na prášky. Stalo se to tak že mi vyletlo těsnění pod hlavou a v tu dobu auto i topilo a dobře. Od té doby co jsem to vyměnil tak netopilo, jen v tahu, a najel jsem cca 10000km a zas se mi to stalo na tom samém místě. Vyměnil jsem těsněni i hlavu a po 10000 opět,a to se nechá jezdit i když to tlakuje. Jediné co jsem nedělal je ta pumpa. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...