Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P 406 spínač spojky


Freedy

Recommended Posts

Zdravím

řeším problém s tempomatem, domontoval jsem druhý spínač na brzdu a seřídil aby správně spínal, ale teď řeším problém se spínačem spojky, spínač normálně funguje, napětí po zapnutí klíčku na něm je, proměřil jsem kabel  až do konektoru motorový jednotky vše v pořádku, ale diagnostika občas vypisuje chyba spojkovýho spínače závada trvalá, ale jde smazat, pokud zkusím v diagnostice zkontrolovat spínače tak ten spojkový nereaguje, pouze oba na brzdě.  Zkusil jsem dát i jiný spínač na spojku a vše stejný, musí se ještě někde něco aktivovat?  už nevím co bych udělal nesetkal jste se stím někdo? Ještě doplním jedná se o 2,0 HDi 79 kw 2001 s multiplexem. Děkuju. 

Upraveno uživatelem Freedy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, podle jedný diagnostiky (delphi)je chyba hlášena jako spínač spojky je, a dle pp2000  vypisuje chyba spojkového spínače trvalá, bez upřesnění. Ani v jedný diag ovšem  při sešlápnutí se nemění stav, když zkouším test, jako u obou brzdových spínačů ty reagují pěkně postupně, spojkový má stále stav jako uvolněný nebo bez reakce.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spínač reaguje dobře, zkoušel jsem ho i ručně, dokonce jsem dal i novej a zkoušel ho měřit až na konektoru u motorový jednotky pin E3 hned vedle druhýho spínače brzdy, při sešlápnutí pěkně rozpíná. Bohužel jednotka vůbec dle diag nevidí asi žádnou reakci. Napětí na něm po zapnutí klíčku taky je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dnes celé projel a našel menu pro spínač spojky, je nastaven jako přítomen. Při zkoušení a kontrole chyb mi vyhazuje BSI, trvalou chybu - spínač spojky. Koukal jsem do různých schémat, ale nevidím odkud jde napájení do snímače, vidím pouze výstup a ten by měl být do motorový jednotky a tam jde  v pořádku, nemáte někdo prosím schéma kabeláže? Děkuju.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spínač spojky by měl být povolený v motorové jednotce, v BSI by se nic takového povolovat nemělo ani by tam ta možnost snad být neměla. V BSI se povoluje jenom přítomnost tempomatu, spolu s jednotkou motoru- tam se tempomat taky povoluje. V jaké části BSI a jak se jmenuje ta položka, kterou jsi našel v souvislosti se spojkovým spínačem? Shema ti dohledám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píšeš to dobře, jenom mě nesedělo to, že chyba je v BSI a ne v motorové jednotce. Ještě mě zaráží, že chyba se neindikuje při celkovém testu (dle screenu). Ale to není podstatný.

Tohle bych v BSI odkódoval (spínač spojky) a pak šel do jednotky motoru (počítač motoru) a tam v kódování se podíval na přítomnost spínače spojky. Protože ,podle schema BSI nemá nic společného se spínačem spojky a vodič jde přímo do jednotky motoru. Pak by se vysvětlovalo, že spínač spojky vyhazuje chybu, když není zapojený do BSI a ty ho nakoduješ jako přítomný. Měl by být nakodovany jen v jednotce motoru (ne v BSI a její podkategorii- motorový prostor). V motorove jednotce se koduje tempomat a spinač spojky. V bsi se jen povolí tempomat, ale ne spínač spojky.

Schema máš v SZ. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřešil jsem to dál, v bsi zůstala, ale ničemu to už nevadí. Počítám, že mám nakopnutý soft v bsi jelikož vypadá, že ho někdo rozpáral, nejspíš  stočený km, už v německu odkud jsem ho dotáhnul. Vzpomněl jsem si na odpojení baterky, kdy mi to pomohlo, když jsem si nastavil zadní stěrač a uzamykání auta po rozjezdu, taky to začalo fungovat až po odpojení baterky.

Upraveno uživatelem Freedy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...