Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rifter obytná úprava


Kpetr

Recommended Posts

Ahoj,

až současné virové šílenství pomine, a ve zdraví to přežijem, rád bych v létě vyrazil někam kamkoliv a tam přespal 2-3 noci v autě a měl tam zázemí. Řešil to někdo z Vás? Já osobně vyrábím po večerech "šuplíkovou vestavbu"- po vzoru NEST EGOE a dalších, ještě jsem na vážkách jak budu řešit spaní, jestli je v lidských silách spát v autě typu Rifter ve dvou dospělých a 2r dítě.? Anebo pošilhávám po střešním stanu.. Anebo, má někdo na Rifteru zvedací střechu?

Má někdo podobné plány, pochlubte se 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, přesně z tohoto důvodu jsme Riftera kupovali, sice jsme dva ale vzhledem k prostoru bych se nebál cestování ve 3-4. Když se sklopí přední sedačka je zas o něco víc místa, případně existují/lze udělat, matrace na přední sedačky a dokonce sem někde narazil že jak jsou oka pro vnitřní síť tak tam natáhli malou houpací síť do který dali na noc dítě 😄

Profi vestavby jsou pěkné krom nest egoe se mi líbí i Visu sitka...ale ty ceny 😄

Já šel procesem zjednodušováním. Hlavní parametry jsme si určili variabilita a nenápadnost. No a celkově sem si od velkých konstrukcí přes moduly s šuplíky atd prošel cestou k tomu že mám v autě euro přepravky které na centimetr vyplní celý kufr.

Na ně příjdou udělat víka ze smrkovek z hornbachu a na to časem matrace (pravděpodobně ikea, rozřezat a zašít na menší díly) Bohužel vzhledem k aktuální situaci se finalizace odkládá ale doufám že tak za měsíc už vyrazíme někam do přírody. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já už matraci mám, koupil jsem v Číně latexovou cca 5cm a protože mě tloušťka zklamala tak ještě 3cm molitan a nechal jsem si ušít obal takže je to kompaktní a docela funkční. Celkové rozměry jsou 200x120cm. No, kdybych se nakonec rozhoupal pro ten stan, možná že by ta matrace byla k mání, byl by eventuálně zájem? A manželka by aspoň nekafrala co teď s tou matrací 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To my jsme dva a  Riftra jsme kupovali záměrně na cestování. Máme k němu stan a teď jenom čekáme na konec karantény a pěkné počasí. Vnitřek už mám v hlavě, jenom to doladit a zrealizovat pomocí truhláře. Snad se nám to povede tento rok.😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Pro zájemce - chtěl bych toto téma aktualizovat tím, co jsem zatím vyrobil.. Vlevo průtokový ohřívač vody, ve středním segmentu zabudované čerpadlo a prostor na nějakou kuchyňskou výbavu, gril, vpravo šuplík na kempingovou lednici. Zbývá dodělat spaní ale pořád koketuju s tím střešním stanem. Stejně tak zbývá vychytat pár much.

Mimochodem, při zapnutém zapalování se mi auto přepne odhadem do deseti minut do nějakýho eko režimu a vypne rádio a zásuvky.. Při opětovném vypnutí a zapnutí zapalování to moc nepomůže, po pár vteřinách se zas zapne ten eko-mód... Nevíte co s tím?

 

 

IMG_2950.jpg

IMG_2951.jpg

IMG_2952.jpg

IMG_2953.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je normální stav to že se auto přepne do eko modu . To je ochrana proti vybití baterky zjednodušeně řečeno. Udělat se s tím nedá nic. Vlastně dá musel by jsi tu vestavbu honit přes samostatnou baterku a od tu co má auto používat jen pro auto. Ale jinak teda vypadá to vcelku zajímavě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zásuvku si můžeš dozadu namontovat jinou--třeba hned vedle té původní, elektriku vem z baterky (přes pojistku), ale musíš počítat s tím, že ráno třeba nenastartuješ (podle toho, jak vycucáš baterku přes noc), nebo ti autoelektrikář udělá prodlužku od pojistkové skřínky dozadu 3 metry a je to...

rádio vyřešíš koupí jiného přenosného radia (mám malý Philips i s CD za 700 kč)

osobně bych nějaké velké úpravy el. instalace v autě nedělal (aby hrálo rádio furt plus zásuvka)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

No já v 5008MPV taky používal spací úpravu, sice jen nafukovací matraci, zavazadla přesunuta dopředu. Co mi vadí nejvíc, že ráno jsou zevnitř zarosená až mokrá okna (a to i když nechám přiotevřená okna (otevřené si je netroufám nechat). No a pokud je trochu chladněji, není to nic moc. Jednou jsem měl i zarosené panorama. Prostě přestal jsem to takto využívat, jen jako nouzovka, bez vyřešeného větrání na spaní to moc není ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...