Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kufr - nefunguje otevírání kopem při zamčeném vozidle - snad vyřešeno


P607Olda

Recommended Posts

Zdravím,

na mém vozidle (dodáno 11.11.2019, VIN VF3MCYHZRKS434593) nefunguje otevření kufru kopnutím, když bylo vozidlo zamčeno a uspáno.

Jinými slovy, zamknu vozidlo, odejdu na min. 15 minut, potom přijdu, kopnu pod nárazník. Vozidlo by se mělo odemknout a kufr otevřít. Ve skutečnosti se po kopnutí vozidlo odemkne, blinkry bliknou jenom trošku, ale kufr se neotevře a ani zrcátka se neodklopí.

Když to provedu dříve, než za 15 minut, tak vše funguje správně.

Prodejce závadu uznal, snaží se řešit, zatím přehrál část softwaru, ale závada přetrvává.

Máte někdo zkušenosti, nebo informace, ohledně této závady?

Díky předem.

PS: jako starý návrhář elektronických systémů mám dojem, že uspaná řídící jednotka nedostane napájení včas, takže nezareaguje.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu dobře, že když příjdu k nové 5008 co čerstvě zaparkovala u Lidlu a majitel zmizel ve vnitř, stačí kopnout pod nárazníkem a auto se odemkne a ještě se mi otevře kufr, abych si bez otisku prstů mohl odnést co je uvnitř??? :aut

Edit - Jasný chápu - je potřeba přítomnost klíče v dosahu vozu... :D

Upraveno uživatelem pavelu96
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. Přesně tak se to chová. Prosím, zjisti ještě, zda:

- do asi 10 minut se to chová správně

- zda po delší době to vždy nefunguje

Jaký máš rok a měsíc výroby?

Je to zřejmě systémová závada, když budeme reklamovat všichni, možná s tím něco udělají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak dnes jsem měl trochu času ten kufr vyzkoušet a zjistil jsem toto :

  • auto vyrobeno 27.12.2019
  • pokud přijdu k uzamčenému autu, nikdy neotevřu kufr nohou napoprvé, když se mi daří, tak napoprvé kopnu a probliknou blinkry a nic se nestane, napodruhé bliknou blinkry a kufr se otevře. Někdy je ovšem předtím i jeden kop na prázdno. Netuším na čem to záleží.
  • pokud otvírám kufr u odemčeného auta, není problém ho otevřít napoprvé, pokud je zamčené krátce (max do 2 min) tak ho taky otevřu napoprvé (ne vždy, ale to může být má chyba)
  • taky se mi už dvakrát stalo, že auto nešlo zamknout přiložením prstu na kliku, netuším čím se to stane, musím pak zamknout dálkačem
  • v nastavení mám, že se kufr odemyká samostatně, nezávisle na dveřích
  • zkusil jsem přijít k zamčenému autu a postát u kufru s klíčem cca 10 vteřin, abych vyloučil, že nestihne načíst klíč. Nemělo to žádný význam, první kop blinkry, druhý kufr...

Tak tolik k mému výzkumu, snad ti to k něčemu bude... 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju moc.

Prodejce se k tomu staví čelem, mám tam auto nechat, budou zkoumat. Upozornil jsem je i na tvůj případ (... někdo psal...), řekli, že jakmile vyřeší ten můj, tak to pak může být aplikováno i na tvůj. Dám vědět asi za dva týdny.

I ostatní prosím - ještě někdo má takový problém?

edit 26.3. auto jsem nedal do servisu, čekám, až se zdravotní situace uklidní.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...

Průběžné info:

- zkusili podle písemných instrukcí z fabriky provést některé zásahy, výměny, bez úspěchu. Pak zjistili, že stejný jev je i na ostatních vozidlech z fabriky z podobného data (skladové vozy, neprodané). Žádají fabriku o řešení. Mně půjčili jiné auto, takže jsem spokojen.

- bylo by velmi vhodné, abyste všichni, kdo máte stejný jev ( @Mayki), reklamovali u svých prodejců, aby byl větší tlak na fabriku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Auto stojí v servise, dali mi náhradní.

Postupovali podle písemných instrukcí výrobce, vyměnili zadní zámek, zkontrolovali kabeláž. Začátkem června vyměnili BSI. Bez výsledku.

Informoval jsem i zastoupení, aby sdělili do Francie, že vyrobili celou serii aut s konstrukční vadou. Sdělili mi zdvořile, že už si to ve Francii uvědomili a hledají řešení.

Jsme domluveni, že auto nechávám v servise k dispozici, aby v případě potřeby mohli okamžitě reagovat na akci z Francie, tedy pravděpodobně dálkové připojení diagnostiky a zásahy on-line.

Mně to až tak nevadí, spíše jako vývojář jsem v pozici sportovního fanouška, který sleduje, jak si vede jeho (zatím neúspěšný) favorit.

@Mayki klidně to taky reklamuj, když bude větší tlak na výrobce, možná uspíší práce na odstranění problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zdravim, bohuzel jsem majitelem vozidla 5008 vyrobeneho v temze mesici, mam stejnou zavadu a bohuzel mam navic "tresnicku" – kufr se nekdy neotevre vubec. Ted v servise menili motor uvnitr dveri, prehravali software a take nic. Vozidlo bylo u  Domansky, nahradni vuz sice byl, ale ne s dostatecnou kapacitou pro nase deti. Podarilo se jiz najit "recept" na opravu? V peugeotu pry o zavade nevedi a zadnou takovou podobnou neresili, takze by me zajimalo, zda to Vas servis resi (ktery to prip. je?) Dekuji a preji brzke dobre zpravy o nalezeni reseni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj "řeší" ARTCOM Olomouc (Bystrovany). Servis projevuje veškerou snahu i zdvořilost, ale s tím nehne, protože auto bylo vyrobeno s touto konstrukční chybou.

Snažil jsem se kontaktovat - upozornit výrobce, který evidentně o problému vůbec neví a proto posílá písemné instrukce k výměně motorku a podobné cypoviny. Mně už měnili i BSI, samozřejmě bezvýsledně.

Už jsem ztratil trpělivost i naději, proto už budu psát natvrdo:

- kontaktoval jsem zastoupení v Praze, ať laskavě zvedne telefon, a někomu ve Francii řekne, že vyrobili a vyrábějí zmetky. 

Odpověděl mi pan

Ondřej Vlach

Oddělení vztahů se zákazníky
Peugeot/Citroën/DS/Opel

 

 

P Automobil Import s.r.o.
CITY TOWER Building, 20th floor
Hvězdova 1716/2b
140 78 Praha 4

napsal spoustu zdvořilých slov, ale řešení neposunul. Po dvou týdnech mi už na urgenci neodpověděl. Asi to 20. poschodí způsobuje, že je nad věcí.

Minulý týden jsem psal do Francie panu Pierre-Olivier Salmon, vedoucí tiskového oddělení PSA ('psa-presse@mpsa.com' je jediná adresa na webu na PSA, krom finančních skupin). Neodpověděl.

Dvakrát jsem psal na zákaznickou adresu PSA. První dotaz byl k nalezení jen jeden den, pak ho smazali. Tak jsem psal podruhé (registrace, VIN, atd.) ale žádná odpověď.

Dosti jsem na Peugeot zanevřel. Chtěli za něj dost velké peníze a prodali zmetek.

Budu to řešit svépomocí, přidám nějaký pomocný vypínač.

Příští týden to bude 8 týdnů, co auto stojí marně v servise.

 

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uf, no to jste mne nepotesil... kazdopadne budu tedy taky zrejme tvrdsi. Popravde bych i presel fakt, ze se kufr machnutim otevre az napodruhe, ale to ze se obcas neotevre vubec nezkousnu... 

My meli objednany novy vuz, mel byl vyroben 2020 duben, ale vzhledem ke koronaviru me prodejce presvedcil at jdeme do skladoveho vozidla (vuz jsme potrebovali mit zacatkem cervence, coz ohledne na koronavirus nebylo realne), proto jsme koupili tento a bohuzel s takovou zavadou... je to nas prvni peugeote (predtim audi, vw), jsem dost rozladeny...

Dekuji, budeme v kontaktu, zkusim procist francouzska fora, jestli nekdo neco podobneho nevypatral...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Kafes33 napsal:

V peugeotu pry o zavade nevedi a zadnou takovou podobnou neresili,

A v tom je ten problém. Já jsem to hlásil už v únoru, pak přehrávali software, atd, jak jsem psal výše. Pan Kuba z ARTCOMU to posílal "nahoru" (on musí služebním postupem přes Prahu) a tam o tom nevědí?

Kdyby ten pan Vlach zašel za svým francouzským nadřízeným, hele, Pierre, zavolej do Francie Paulovi, co s tím. Ale oni raději prohlásí, že nikdo nic nehlásil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

smutné čtení, utvrzuje mě v tom, že čím více elektroniky = cypovin v autě, tím hůř , ale mít auto dva měsíce v autorizáku bez vyřešení problému je špatně, hodně špatně :(

pokud by se to stalo mně, byl by to poslední LEV :roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...