Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Skupina PSA přispěla v roce 2019...


Béďa

Recommended Posts

Skupina PSA přispěla v roce 2019 k francouzské obchodní bilanci částkou +4,4 miliard EUR

 

  • Již více než pět let pozitivní příspěvek
  • 1/3 vývozu francouzského automobilového průmyslu zajišťuje skupina PSA
  • Francie je největším výrobcem vozů skupiny PSA na světě
  • Ve Francii se vyrábí 15 vozů včetně modelů s vysokou přidanou hodnotou

 

„Skupina PSA je ve Francii zakořeněná a jsme hrdí, že můžeme opět pozitivně přispět k francouzské obchodní bilanci, za posledních 5 let činí náš příspěvek celkem 25 miliard EUR. Jde o výsledek práce týmů, které denně vytrvale pracují na vytváření atraktivních vozů a na tom, aby francouzské výrobní závody byly v náročném ekonomickém prostředí konkurenceschopné a zároveň přispívaly k přechodu na nové zdroje energií,“ uvedl Carlos Tavares, předseda představenstva skupiny PSA.

Skupina PSA vyrobila v roce 2019 ve Francii 36 % své celosvětové produkce, tj. 1 226 000 automobilů. Výsledkem je přebytek[1] obchodu 379 000 vyvezených vozů, tedy o 5 % více než v předchozím roce, což představuje pozitivní příspěvek skupiny PSA k francouzské obchodní bilanci ve výši 4,4[2] miliardy EUR. Příspěvek automobilového odvětví je naopak od roku 2008 negativní a v roce 2019 navíc klesl na –15,3 miliardy EUR.

V pěti továrnách ve Francii se vyrábělo 15 modelů skupiny[3] – od segmentu B po užitková vozidla – určených pro francouzský trh (33 %), nebo na export do jiných evropských zemí či do dalších zemí (67 %)[4]. Skupina PSA vyrábí ve francouzských továrnách vozy s vysokou přidanou hodnotou: DS 3 Crossback a DS 7 Crossback v Poissy a Mulhouse, Peugeot 3008 a 5008 v Sochaux a Citroën C5 Aircross a Peugeot 5008 v Rennes.

Skupina PSA krom toho investuje do svých strojírenských závodů ve Francii, aby podpořila přechod na nové zdroje energií, například do výroby elektrických motorů v Trémery, reduktorů pro elektrický pohon ve Valenciennes či do budoucí výroby elektrifikovaných převodovek v Metách. Skupina PSA také se svým partnerem Total/Saft realizuje projekt výroby baterií ve Francii.

Skupina PSA je pevně zakotvena na francouzském území (regiony Auvergne Rhône-Alpes, Bretagne, Ile de France, Hauts-de-France, Grand Est, Bourgogne Franche-Comté), kde zaměstnává celkem 51 000 pracovníků (automobilová divize, mimo společnost Faurecie), tj. 44 % své celosvětové pracovní síly.

 

[1] Rozdíl mezi počtem vyvezených a dovezených automobilů

[2] Nové vozy, jednotlivé části a náhradní díly

[3] Peugeot 5008 a Citroen C5 Aircross se vyrábí v Rennes (departement Ille-et-Vilaine); DS 3 Crossback v Poissy (Yvelines); Peugeot 508, 2008 et DS 7 Crossback v Mulhouse (Haut-Rhin); Peugeot 308, Peugeot 3008, 5008 a Grandland X v Sochaux (Doubs); Peugeot Expert a Traveller, Citroën Jumpy a SpaceTourer, Vivaro v Hordainu (Nord)

[4] Tři největší trhy jsou Velká Británie, Itálie a Španělsko

Media_PR_Trade_Balance_France.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...