Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klakson


matvejson

Recommended Posts

Witajte priatelia, nenasiel som tu nic podobne, tak skusim takto. Stirace stiraji, ale truba netrubi. Nemate s tym niekto skusenost, ze kde byva najcastejsie pes zakopany, zeby som nemusel vsetko rozoberat a hladat chybu v kazdim kuse na vedeni? Dakujem za rady, mam p-807 2006 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Priatelia, ako rozoberiem volant, zeby som skontroloval vypinac klaksonu schovamy v nom? Pozeral som aj knihy a nejak to tam neriesili..  Poistkyvsuvok, truby trubia, tak uz len ten vypinac mi zostava ako neznama bohuzial

Upraveno uživatelem matvejson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pravděpodobně ti odešel COM modul pod volantem ;) nedávno jsem jeden řešil a nový je cca 16 tisíc.

Musíš odpojit baterku, a pak ze zadu volantu jsou dvě díry.. vrazíš tam šroubovák a odjistíš airbag na jedné a poté na druhé straně. a pak hlavně ať ti nespadne na zem, nebo urveš i kontakty k airbagům. Jde to docela z tuha, ale za 20 minut to máš dole.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Většinou odejde páskový (přelomí se) vodič v COM modulu-je to taková plochá spirála co vede proud z COM do volantu aby s ním šlo točit.Nesvítí tě také kontrolka airbagu?Většinou odejde také.Oficiálně je COM nerozebiratelný,takže jak píše ChouLu,jen výměna za nový kus.Jinak rozebrat se ale dá,není to tak složité.Pak je možné páskový vodič proměřit.Někdo už tu na foru opravu řešil zkrácením vodiče a přeletováním,taky se dá objednat komplet nový z ali.Jenom bacha,je třeba vědět co děláš,jsou v tom vodiče jak ke klaksonu,tak k airbagu!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viem o co ide, na starej 406 som to mal porozoberane. Ziadna kontrolka kiboraveze nesvieti, len netrubi autobus a uz ma to hneva ze som za skusneho vodica kedze nikdy nikoho nevytrubim😁 a za dalsie blizi sa stk... Ten flexi pasik nebude ko, to som mal na 406 a toto je ine, rozmyslal som este spinac klaksonu ci nie je ko a ten premerat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud nikdy COMy nerozdělával, tak pravděpodobně první co mu praskne bude právě ta aretace toho pásku a pak pásek samotný, zvláště pokud je nalomený :( Nejlevnější řešení je to nechat zrepasovat u Honzy Kolba (bydlí u Prahy) a páčky se mu dají poslat :) 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...