Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Peugeot 3008 Hybrid4 - Závada hybridního systému


Zoro1060

Recommended Posts

 

Auto zase chvíli jezdí a náhle při předjíždění (akceleraci) mi palubka nahlásila ::: Hybrid system" speed restrikted repair nedeed.....

 

Je třeba opravit hybridní systém ...

V servisu si s tím neví rady na diagnostice se neukáže žádná chyba.

Jen trakční baterie s kapacitou lítá jako na houpačce.

Den před tím jsem najednou jel na baterii 2,2 Km!!! ( Rovinka přes obec 55km).. nádhera. Až se baterie úplně vybila .. Zpětně se nabila na 70% více za žádnou cenu... večer..

Ráno je na nule a začíná se nabíjet na doraz vše bylo OK nabito na 50% . Zastavil jsem vypnul zapalování (koupil kafe) Nastartuji a  baterie na nule rozjíždím se na naftu... Velmi pomalu nabíjíme, ujedu 6.Km při odbočování  chci přidat a hodilo mi to tuhle hlášku  (Hybrid system" speed restrikted repair nedeed.....) a trakční baterie je nabita naplno.!!!

Diagnostika je bez závad:::: 

Ví někdo co s tím....  auto je pojízdné ...

IMG_20200222_141926.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím Tě neuraž se ale co to je celkem dobrá diagnostika? Ty se vyznáš v diagnostikování ? Vyznáš se v tom jaká diagnostika co umí? Asi ne protože jinak by jsi se neptal. Já netvrdím že jsem nějaký expert na diagnostikování tím spíš těhle supermoderních systémů. Ale od začátku co se zabývám opravováním aut vím že univerzální diagnostika a může být sebelepší a od uznávaného výrobce se nedokáže dostat a diagnostikovat příp. konfigurovat všechno ve všech autech. Na to aby se diagnostika uměla dostat všude musí být určená na tu kterou značku a hlavně taky s ní musí pracovat člověk který ji dokonale ovládá což je druhá část úspěšného provedení diagnostiky závady. Takže navštiv autorizovaný servis kde mají dobrého diagnostika a originální PSA diagnostiku resp. se poptej kdo z koncesionářů umí dělat tyhle vozy resp. hybridní systém, protože se obávám že ne u všech koncesionářů to budou umět na nějakém vyšším levelu než je nějaký základ. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

po D7 to máš nejblíž k nám na Veleslavín (AVCAR) ;)  dobrá diagnostika není origo diagnostika... takže o některých chybách a především o deníku závad si můžeš nechat jen znát.. A mechanici co dělají všechny značky naráz nemají šanci tak dobře diagnostikovat vozy PSA... fungují trochu jinak než např VW...  Nedávno se semnou např hádal kluk z většího servisu kde dělají všechny značky, že není možné aby bylo v autě Adblue a Eolys najednou.. že to prostě nejde :D no co na to říct.. lepší je se otočit a jít pryč :) 

Kontakt na nás najdeš na www.avcar.cz tak se objednej a doraž ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci jen jedno aby auto jezdilo... a  neurážím se jen si připadám jako blbec protože od začátku jezdím do značkového servisu Peuegot, (záměrně  neuvádím kam abych jim nešlápnul  na kuří oko ) kde mi odborníci servisují auto. Kdybych auto polil benzínem a zapálil tak bych podle  nich určitě ušetřil....

Už mně to nebaví  zkoušet jestli se po osmi letech co to auto je ho umí spravovat...

Jen slyším že mi máme odborníky , jsme proškoleni to děláme běžně..... 

Jen spoustu keců a skutek utek. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterie hybridního systému má svou řídící jednotku a na tyhle libůstky se i ty lepší univerzální diagnostiky většinou nepřipojí a jak psal @ChouLu v deníku závad by to mělo být. Není tu někdo z klubáků s diagnostikou v tvém okolí?

Upraveno uživatelem Agrafik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ráno jedu do servisu a uvidím co mi řeknou asi mne pošlou do Prahy...

Mám jen univerzální diagnostikou a o tom hybridním okně vím ale nedostanu se tam. S originální se tam dostanou ale podle všeho všechno posílají do Prahy v okolí tomu moc nehovi a to je škoda. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...