Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 5008 na co si dát pozor při koupi ojetiny


Fruktis

Recommended Posts

Jak jsem psal, vybírej v autorizovaném, https://skladovevozy.peugeot.cz/ojete-vozy/vysledky-hledani/peugeot/5008?price_from=129000&price_to=309000&year_from=2010&year_to=2020&kilometers_from=0&kilometers_to=302605

případně si tam udělej známost u prodejce nových vozů - ty opravdu dobré vozy se do inzerátů nedostanou, prodávají se po známosti (stejně jako reality).

S dovozem nemám dobré zkušenosti - pokaždé tam něco nesedělo. Lepší vyhlídnout si auto tady, u seriozního prodejce, podumat nad tím v klidu a pak koupit. Zkus oslovit zdejší členy, kteří mají kontakty v autorizáku, kdy tam přije někdo kupovat nové auto a svoji 5008 dá na protiúčet.

Na "objednaném" dovozu je nejhorší to, že musíš dát zálohu, a když se ti pak auto nelíbí, nemůžeš couvnout. Taky jsem se tak nechal napálit - nakonec mi "dovozce" vnutil jiné auto, s jinými km, a já jsem byl rád, že jsem nepřišel o zálohu.

Jindy jsem dovoz dělal sám, jel jsem vlakem až na švýc. hranice, taxík, hotel, papírování a pak cesta domů. Doma se ukázalo, že Ducato mělo 3,5 t jen podle německých papírů (byla tam žádost o úpravu), ale naši to neuznali a napsali mi jen původních 3,3 t. Takže auto jezdí, ale úplně spokojen jsem nebyl.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Fruktis napsal:

no tak to je jasné, že vývoj jde dopředu...i když ne vždy jde tím správným směrem...

za mě mám 1,6 80 kw a jede to s 307 dobře...co jsem koukal, tak v 5008 jsou 80kw, 82kw a 84kw, ty jsou u těch novějších a dle recenzí je to celkem spolehlivý motor...

pokukuju i po německých autech....a ceny srovnatelné ale vyšší výbava....ale německy umím akorát...Ja...Nein...Ein bier und schnitzel  :P a individuální dovoz cca 23 tis se vším.....je to drahé?

Individuální dovoz - já jsem už přes jednoho člověka nechal dovézt celkem 3 auta (můj brácha, já a teď v lednu i kamarádka) a vždy SUPER jednání a dobrá zkušenost. Více je buď na delší psaní (ale nevím, jestli bych mu nedělal nežádoucí = neplacenou reklamu) nebo na povídání u piva. Ten kluk má práce, že neví co dělat dřív

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@P607Olda oldo no ma najeto víc než moje 307:P a ta je ještě o 6 let starší..takže nevím...Ale o najetých kilometrech to není...

Hledám ale trochu mladší auto...rok výroby 2015, 2016...přeci jen já ty auta nemenim jak ponožky...a deset let by mi melo vydržet...

Bohužel si dělat známosti  neumím...nemám na to povahu...😱

@Vena garážmistr v cene je cesta tam, vyřízení všeho v D včetně kontroly technického stavu...a prověření vozidla ještě pred cestou...prevozove značky a pojištění...

Ale jak říkám...posilhavam tam...

A chápu že to nedělají pro radost...Ale aby se uzivili...To snad děláme každej svoji práci...

No musím tedy pokukovat...a ono se něco objeví... i když 307 byla tehdy první co na mě vypadla ve vyhledavaci🤤😋 a slouží již jedenáctý rok...

@Medvěd tak já nevím jestli by to tu brali jako reklamu...Ale ono asi moc dovozců v berouně nebude ne?:) to ať se kdyžtak vyjádří moderátoři...Ale Díky za tip..zkusím prohledat google..

 A všem děkuji za trpělivost...a cenné rady👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy56 - bohužel se v tom hrubě rozcházíme. Brácha sháněl něco extra - o tom psát nebudu, ale já hledal Galaxii, kámoška S Maxe a to, co jsme v českých bazarech viděli byl jeden velký pru*er. Ten dovozce, co mi auto dovezl, je 

A) odborník, co těch aut tahá mračna a ví kam se dibat

b) jede vybaven technikou (diagnostika, merak laku apod.) 

C) v DE roky žil, takže německy mluví zcela plynně 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem take shanel a budto je to auto u nas drahe a nebo je to strep. Vybava velmi casto mizerna. A pokud je to auto starsi, tak byva nahlodane korozi. Diesely mi prijde ze tu je zcela bezne, ze ma auto najeto podle tachometru 150.000 a FAP je durch a vyfuk uvnitr cerny. Takze budto to ma casto najeto vice a nebo se jedna o zanedbanou udrzbu. Mozna se netyka aut do 3 let stari, ale takove jsem neshanel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

samozřejmě dva lidé, dva názory :), mám rodinu v A i v D a oba mi tvrdí, že takový bordel v ojetých autech tam nikdy nebyl, ať si koupím ojetinu u dealera doma a mám jistotu co kupuju..., dnes nejde ani tak o mazání kilomentrů, tech. stav atd., ale spíše o leas. podvody, kradená auta..., auto v nejhorším zpojízdníš, ale když ti ho zabaví, je konec :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy56 - jak už jsem psal, mě k rozhodnutí proč si nechat dovézt a proč právě tím, kdo mi auto dovezl, vedlo hned několik aspektů.

Začněme tím, že jsem nějakou dobu sledoval jeho prezentaci práce na netu a auta, co tam ukazoval a jeho přístup k zákazníkovi se mi prostě líbily. Sledoval jsem průběžně i to, co se v mém cenovém segmentu nabízí v ČR inzerci a to fakt nebyla žádná sláva - ono se jinak hledá se 150 000 Kč max nebo s dvojnásobkem, to už člověk může o auto např. těsně po ukončení leasingu ve špičkovém stavu zakopnout (ale furt je to hodně o známostech). To, co jsem viděl já byly ve výše zmíněné ceně fakt spíš vylítaný ludry než slušná auta.
Když brácha projevil zájem o koupi trojkového BMW v kabriu s pevnou střechou a v naftě, bylo jasné, že v ČR mu pšenka moc nepokvete. S prodejcem auto hledali v DE snad půl roku (černý nechci, tohle má sportovní sedačky, z toho by mě bolela záda ... :D ) a nakonec vybrali To, co přikládám na fotce.
S mojí Galaxou to bylo tak, že jsem se nejprve byl fyzicky podívat na auta na které bych reálně dosáhl a všechna ve mě už na první pohled nebudila důvěru (hlavně teda chování bazaristů, z kterých úplně čišela snaha mi auto prostě nadělit). Sám nejsem na auta kovaný odborník a tak bych si musel buď někoho s sebou dovézt (kdo má kdykoli čas, zrovna když já si usmyslíím a kdo se mnou pojede třeba na 10 aut a kolik mě to ve finále asi bude stát ?), takže když jsem zjistil, že pan dovozce počítá prohlídku auta 2000,- Kč (poslední rok podražil a první prohlídka je za 5000,- Kč, každého dalšího jen ty 2000,- Kč), znovu jsem se přes bráchu ujistil jak podrobně auta prohlíželi, rozhodnutí ve mě zrálo jak dobré víno. Jediný, co mě brzdilo, byly jeho řeči o tom, že bych měl ještě šetřit, že MPV v rozumném stavu začínají někde mezi 7 - 8000€ a že pokud budu trvat na autě do 5000€, tak se musím připravit na to, že budeme hledat kompromisy. Každopádně mě hrozně udivilo jeho jednání, když jsem k němu poprvé přijel s mnou vytipovanými auty (auta si hledáš sám na www.mobile.de ), on se na ně podíval a hned viděl detaily:: "To fakt nevidíte, že ten nárazník má jinej odstín?" " Pročpak máme v lednu u auta zelenou trávu?" Následně jsme se domluvili, že mu budu posílat tipy na mail, on se vždy večer podívá a když se něco bude i jemu líbit, zavolá, já předám kačky a on vyrazí. V momentu, kdy udělá prohlídku auta (on nebo jeho zaměstnanec), přijde mi na WatsUp fotodokumentace a oni mi zavolají co o autě zjistili (servisní historie, případné závady) a auto mi buď doporučí nebo ne. První Galaxie měla prý podivně vedenou servisní knížku (nedůvěryhodná), druhá byla uvnitř hodně zrasovaná až ta třetí byla ta moje - cena 5600€ + 14 000,- Kč (dvě prohlídky - třetí se nepočítá, když se auto kupuje + dovoz auta od někud od Frankfurtu).
Netvrdím, že auta v DE jsou éňo - něéňo, ale já bych prostě měl problém si sehnat někoho tady, kdo by se mnou auta objížděl a určitě bych se nevešel do 14 000,- Kč. Za další ten dovozce třeba odmítá jezdit pro auta do bývalé NDR - to říká, že je stejná svloloč jako Maďarsko nebo Polsko. Nemá rád ani Italy, Francouze (neudržovaná auta) a paradoxně ani Rakušáky (prý dost často auta orezlá).
Já sám za sebe jsem s dovozem spokojený a s klidným svědomím jsem ochoten tohoto člověka dopobručovat - jen nevím, jak by to tu bylo s reklamou, tak mluvím nekonkrétně (jak jsem psal, teď si přes něj nechala dovézt S Maxe za 4500€ kamarádka a taky spokojenost).
Kdyby někdo měl potřebu rád se rozpovídám i soukromě

BMW David.docx Galaxy moje.docx

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, Vena garážmistr napsal:

No záleží na tom co si představit pod tím " se vším" .   Podle mě by se vším bylo odhlášení vozu v tramtárii vyzvednutí vozu tamtéž přeprava do CZ tady nějaká prvotní kontrola + dovozová STK a " postavení " vozu na čísla. To by byl kompletní servis. A pak by podle mě 23 nebylo tak moc. Ale myslím si že nejhorší je na tom to papírování. Jinak by asi nebyl problém si v říši vybrat auto přes e-meil to domluvit(překladač) pak proto dojet ale vyznat se a domluvit se při tom papírování i když pokud by tam byl seriozní bazarník tak by to mohl vyřídit za Tebe nebo s Tebou no a pak to papírování tady ale výhoda že by jsi jim aspoň mohl rozumět co po Tobě chtějí. Takže by to nestálo 23 ale třeba polovinu co si budem i ty dovozci musí být z něčeho živi. 

Jo, po telefonu a emilu se jistě dá dohodnout všelicos, ale pokud nejsi odporník nebo nějakého takového s sebou nemáš, i v tom Německu si můžeš snadno naběhnout

 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovoz auta z třeba Německa vidím dnes takto. Ta možnost levnějšího nákupu už není tak velká , je pravda že se tam dá sehnat více zachovalejších kusů , je tam taky víc aut k prodeji . Ten stejně zachovalej kus se dá sehnat i u nás , bohužel déle na něj čekáš . Lepší stav vozu ? bavíme se o zachovalém kusu , to znamená že cena už nebude tak výhodná . Většina top kusů končí u překupníků ,to znamená že to koupíš ze slušnou přirážkou ( kdo má známého kterej mu to dá za cenu spojenou s náklady , může tvrdit že se to hodně vyplatí ) . Předposlední auto jsem si z Německa dovezl sám , kvůli 508 už jsem to neabsolvoval , čekal jsem dost dlouho , na mobile.de, s.autu , bazoši , autoskont24 ..... a nakonec se dočkal tady u nás.

edit : to předposlední auto jsem dotáhl se všemi náklady (přepis cesta atd....) za 175 000Kč  , auto bylo v plné výbavě . U nás bylo nejlevnější v "základní" výbavě s větším nájezdem za 250 000 kč  , psal se rok 2008 , auto bylo leasingu od nějaký doktorky s plnou servisní historii a fakturama na rozvody .

Upraveno uživatelem Davidak79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, P607Olda napsal:

Tato má moc km? https://www.kopecky.cz/detail/2287/peugeot/5008

Základní dotaz by byl, zda byla u nich prodaná jako nová, případně sdělit VIN. Já jsem moji prodával (přenechával) ve 207 t. km a byla zachovalá...

Osobně bych se automatu s nájezdem přes 200 000 km bál - když se po...., bude oprava stát randál (a těch aut - neříkám konkrétně 5008, ale tak nějak skoro všech - prodávaných za pár peněz dík padlýmu automatu je v inzercích spousty)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Charlie 1 napsal:

Mohu se ti zeptat,švagr prodáva svoji 5008 ,vykoupil ji protiuctem jako 4lete zákazník si bral nového Peugeot a,měl ji jako auto v rodině,nájezd má tuším malý,na servisu nešetří ,když dělal v Peugeotu,akorát je to 2.0Hdi?

Jo - to si myslím, že by mohla být ta nejlepší cesta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 2. 2020 at 21:32, Weri 605 napsal:

 

 

Nevím jestli ti to pomůže, ale asi na řadící páce poznáš nejvíc... 60 - 100.000 nová hlavice = uteč... reálná bude mít lehce odřeno u číselníku... cca 2-3mm proužek... 185.000 vypadá takto 5-7mm:

20200219_213058.jpg

U řadičky a volantu velkou roli hraje i agresivita potu - třeba moje auta mají volant, šaltrpáku i ručku vošmatlanou po roce jako by najela minimálně 100 000 km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na druhou stranu vyssi najezd neznamena horsi auto. Je to vzdy o te peci.... Auto se 120 000 muze vetsi pruser nez auto s dvojnasobnym najezdem. Vzdycky je to dobre zkouknout tak nejak globalne😉

Ja teda zatim kupoval auto 3x.

Tu bramboru co mam v podpisu jsem puvodne chtel taky kupovat pres dovezeni z Nemecka.

Ale po urcitem case mi prislo ze mi dovozce nutil neco co jsem nechtel, a to auto co se mi docela libilo asi po dvou tydnech melo najednou jiny najezd  a trochu jiny popis. Tak jsem nakonec koupil tady.

Tehda jsem to hodne resil a pochopil ze se mam vyhybat autum z NDR a tureckym bazarnikum😎

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...