Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot pneumatiky


murdocsvk

Recommended Posts

Zdravim,

rad by som sa informoval ak by niekto vedel poradit ci peugeot daval na 308 r.v. 2016 pneumatiky Continental. Chcem kupit jazdenku a ponukana ma vraj 40 000 km a ma obute letne Continentaly. Mne sa mari ze z vyroby su tam vzdy Michelin pneu, cize vymena pneu pri takom najazde (cca 20-25t km)  ak beriem ze bolo prezuvane na zimne, nedava zmysel.

Mozno som paranoidny, ale nechcem sa popalit s kupov jazdeneho auta :)

Auto je 8/2016 308 vybava allure.

Vopred dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám zkušenost, že ty pneu, které jsou obuté z fabriky, se nějak podezřele rychle sjedou. Krom toho je možné, že si prodávající ponechal litá kola a na prodej tam dal plechy.

Z výroby nemusí být nutně Michelin.

Na tvém místě bych si nechal vyjet servisní historii. Možná v autorizovaném servise, pokud tam máš známé. Anebo si zaplať členství tady na fóru a tady ti zjistí historii. Myslím, že těch 400 Kč by se vyplatilo - možná se dozvíš něco nekalého, a potom si můžeš nechat ověřit historii jiného ojetého auta.

40 t km za 4 roky je dost málo. To je origo prodáno v SK (nebo CZ) do soukromých rukou? Podle serviceboxu je to hatchback, benzín, tak snad je to OK.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli ti v servise potvrdí, že kilometry rovnoměrně přibývaly, tak OK. V takovém případě, zajeď do servisu osobně ještě před prohlídkou, dones flašku šampusu a zjisti si podrobnosti - zda to auto oni prodali, zda tam k nim jezdil, anebo aspoň se podívají do záznamů, zda km přibývaly pravidelně.

Taky tam uvidíš, jaké pneu jsou na prodávaných autech.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jestli by se mělo u takového auta posuzovat věrohodnost nájezdu podle toho jaké jsou na autě pneu. tak to by jsme museli být asi někde jinde a ne na Slovensku nebo Čechách kde je to samý filuta přemýšlející jak vydrbat s kupujícím. A kupující přemýšlející jak vydrbat s prodávajícím. Vezmi v potaz že s autem mohl jezdit někdo kdo má třeba bytostný odpor k Michelinkám pokud teda vůbec byli z fabriky na auto obuté.A mohl to nechat přezout hned za novoty. Druhá věc pokud by měli mít nájezd 20-25t km tak člověk který nemá hluboko do kapsy pneumatiky klidně přezuje a ty svoje dá zlikvidovat . Jako 20-25t km na gumy by v dnešní době byla vcelku dobrá hodnota nájezdu. Nebo ty gumy měli nějaký defekt jak bylo psáno výše. Mě osobně by tohle teda nenapadlo zkoumat před prohlídkou vozu. Však pneumatiky jsou spotřební materiál který má hodně velký vliv na bezpečnost jízdy takže zrovna tak jako jsou blázni který dojíždí pneu dokud z ní nelezou dráty tak jsou lidi který uvědomíc si důležitost pneumatik je vyhodí po 3/4 sezónách jestli mají vzorek 3mm nebo 1,6 mm. Při koupi auta jsou podle mě důležitější věci kterých by jsi si měl hledět než to jestli z fabriky jelo na Michelinkách nebo Tomketech. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Contiky jezdim taky a mam najezd prave tech 20-25tis, ono by sice jeste na suchu potom neco daly, ale jak zacnu pocitovat vetsi nachylnost na aquaplanning (coz je tak kolem 3mm vzorku), jdou z auta a davam novy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, těch 400 za proklepnutí VIN zde na klubu se vyplatí. Protože teď budeš potřebovat prověřit např. 5 aut, a to už je za jedny peníze.

Vlákno je zde, ale pokud nemáš zaplaceno členství, tak se do něj nedostaneš.

 

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pneumatiky na nové vozy Peugeot procházejí poměrně tvrdým výběrovým řízením. Většinou pro každý model vyhraje jiný dodavatel. Nejde vždy o cenu, ale vlastnosti, výdrž apod. Nevzpomenu si přesně, ale na nedávno uváděný nový model od Peugeotu vyhrály pneumatiky Giti. Pokud by s nimi nový majitel byl spokojen, asi by si je koupit znovu...

To že se pneumatiky z výroby sjíždí rychleji je na zváženou, možná platí úměra perfektně drží=rychle se sjíždějí, a možná díky stabilitě na silnici vyhráli...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když mi denně procházelo rukama několik nových Octavií, některé měly obuté Nexen a jiné Michelin. Vcelku zajímavé. Na model RS se zásadně dávaly Continental ContiSportContact.  

Ale třeba takový RCZ-R měl z výroby Goodyear Eagle F1... nebyly tam Micheliny, jak byste si mohly myslet. Na velmi podobné auto, moje 308 GTi, se obouvá Michelin Pilot SuperSport. Hurá.

Gumy nevidím jako rozhodující faktor. Ono se s nima dá i dobře manipulovat. Auto prodávám, ty hezké si sundám a tam sjeté. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...