Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zasekle zadni kolo


ricik13

Recommended Posts

Prosim o radu nebo figl.při pomale jizde me něco luplo ze zadni casti auta a uplne se zablokovalo leve zadni kolo.mam podezreni ze se zasekly pakny rucni brzdy. Jak nejlepe sundat buben v domacich podminkach?s tim kolem nehnu .děkuji za radu nebo figl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

buben drží dva šroubky na torx (tuším T30), takže sundáš kolo, spustíš auto na něco stabilnějšího než zvedák( podpěra, špalek), odšroubuješ šroubky a buben může dolů, je na něm hrana, takže mu můžeš pomoct kladívkem. Můžeš sundat i druhou stranu, ať máš představu, jak je to poskládaný ( já jsem to při výměně paken, taky tak udělal)

To je pro klasický buben, pokud máš kotouč ( respektive kotouč-buben), tak první vytáhneš destičky a odšroubuješ třmeny, pak už je to stejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

66kw má bubny, podle toho co píše tazatel, buben tak lehce dolů nepůjde--něco se tam šprajclo, asi odlepené obložení, nebo bůhvíco, ale když má to kolo zablokované, se shozením bubnu si užije :myslim, k demontáži bude třeba i nespisovných výrazů...😜

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, na ty nespisovné výrazy jsem zapomněl:-)ale ptal se na postup a ten tu má. Že ta kousnutá strana bude držet je doufám jasné, ale třeba po menším násilí povolí uchycení paken k zadnímu štítu. Uvidíme, jestli se ozve s nějakým výsledkem:-)

A @ozzy56diky za objasnění, já mám zkušenost jenom s benzínem na dvou autech a na jednom jsou bubny (LFY) a na druhém kotouče (RFV). Říkal jsem si, že by kotouče určitě zmínil, kdyby je měl, ale takhle je  to napsané aspoň rovnou u sebe:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj chlapi .tak kolo je opravene.ale byl to zazitek.v zadu mam buben s kotoucem.takze stahovak co jsem sehnal byl k nicemu byl maly.takze hruba sila.a nejaky ty neslusny slova k tomu.dva plochy majzliky a pacit buben dolu.bylo z obou paken odlepene oblozeni.parada.rychle objednat nove jelikoz na vesnici jste bez auta v prd.... a pak montaz.ou.kdyz nevite presne postup jak na ty pruzinky nic moc.povedlo se.zkusebni jizda.dobrý.zatahnu za rucku a lup.? Nefunguje.takze znova rozborka.vypadle lanko z toho mechanismu. No a pak uz to slo rychleji.díky za rady. Je to hotove a funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...