Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím.mám problém s turbem.když sepne tak to je jak kdybych zapnul vysavač.-)začne to pištět.a asi 3x se mi už stalo,že mi vůbec nezabralo,až po nějaké době,až se zahřál mototr,tak začlo fungovat.jak kdyby tam nešel olej.dík za radu.Peugeot 306 2.0 TD

[upravil dne 15.3.06 seys]

Odesláno
Původně zaslal: seys

zdravím.mám problém s turbem.když sepne tak to je jak kdybych zapnul vysavač.-)začne to pištět.a asi 3x se mi už stalo,že mi vůbec nezabralo,až po nějaké době,až se zahřál mototr,tak začlo fungovat.jak kdyby tam nešel olej.dík za radu.Peugeot 306 2.0 TD

[upravil dne 15.3.06 seys]

Tak mazej do servíce na repas turba, každej další kilomert to bude jen za víc peněz.

http://www.turbodmychadla.cz/cz/flash/

http://www.turbo-cz.cz/

http://www.turboservis.cz/

http://turboberounsky.firmweb.cz/

Odesláno
Původně zaslal: Dave_GTI

Já bych řekl, že turbo zapíná. Od určitých otáček sepne a zabere. Opakem je kompresor, kterej je hnanej furt a tím pádem stále i zabírá.

Jen můj názor :myslim

Turbo ze své podstaty nemůže spínat ani zapínat, nebo? je to turbo, a ne spínač. Turbo (neboli turbodmychadlo) obsahuje dvě lopatková kola (turbínu a dmychadlo) na jednom hřídeli, tak věru netuším, co na tom asi tak mělo spínat nebo zapínat. Ona soustava obou kol na jednom hřídeli se celkem pochopitelně točí stále, když je motor v chodu, protože turbínu roztáčí výfukové plyny, jen v nízkých otáčkách motoru a tedy malém průtoku proudících plynu jsou i otáčky turbíny malé a dmychadlo tedy nedodá žádný tlak. A teprve od určité hodnoty plnícího tlaku čerpadlo (u mechanických typů) či ŘJ (u el. řízených) povolí vstřikovat vetší dávku nafty - to je tedy ten okamžik, kdy se zdá, že turbo \"sepnulo\" a motor citelně zabere, jenže to je dáno právě až tou vyšší dávkou nafty. Tvrzení, že turbo \"spíná\", je tedy hovadina jak noha.

Co se kompresoru týče, tak není ani omylem hnaný furt, ale má podobně jako kompresor klimatizace nějakou spojku, která jej v okamžiku požadavku na max. výkon připne. Samotný kompresor ale taky nijak \"nespíná\", jen je spojkou připojen či odpojen.

Odesláno

Ale nic se neděje, to je hodně rozšířenej omyl. A asi i trochu umocněnej charakteristikou TDI motorů, kde je uměle vytvořen onen pověstný \"turbokopanec\". Ten by tam přitom být nemusel, ten zátah by u dnešních motorů mohl být s klidem mnohem plynulejší, ale holt se to takhle zákazníkům líbí... U dřívějších motorů, kde byla ta mechanická regulace, byl ten přechod dost znát z principu funkce, tam je ta regulace dost strmá a plynulejší by se realizovala hůř, ale v době el. řízení dávky s tím jde cvičit hodně.

Odesláno

lidi cítí turbokopanec a říkaj to auto jede jako kráva. Kámoš dělá v AAA a když tam nějaký auto co za to stojí,tak si ho tam jedu projet. Měli tam Fabii RS. Kopanec jako svině. Pak sem si sjel s 1.8T. Benzin nemá takovej tah. Ale rychlost tam leze o hodně víc. Samozřejmě jen když se to točí. Pak všichni říkaj že Tdi jede jako kráva. Ale když chceš s Tdi závodit tak tě benzíňák předjede vždycky

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Ale nic se neděje, to je hodně rozšířenej omyl. A asi i trochu umocněnej charakteristikou TDI motorů, kde je uměle vytvořen onen pověstný \"turbokopanec\". Ten by tam přitom být nemusel, ten zátah by u dnešních motorů mohl být s klidem mnohem plynulejší, ale holt se to takhle zákazníkům líbí... U dřívějších motorů, kde byla ta mechanická regulace, byl ten přechod dost znát z principu funkce, tam je ta regulace dost strmá a plynulejší by se realizovala hůř, ale v době el. řízení dávky s tím jde cvičit hodně.

Co sem se díval na SW pro řízení motoru, tak řízení turbodmychadla při systému s pevným turbinovým kolem, je nastavení tak, že se povolí turbotmychadlo až při určitých otáčkách. Pak se samozřejmě používá vstřikovací mapa pro konkrétní turbotlak a motor do té doby zcela bez turba udělá ten efekt. S variabilní je to jinak a seriový software jí otevírá WG už při nišších otáčkách. I s tou mojí hrůzou se dá ale nastavit aby se dmychadlo používalo už při nízkých.

Z principu jak říkáš nejde sepnout, ale jde řídit jeho tlak obtokem hnacího kola.

Každopádně ten prudký nástup dost klame, efektivní otáčky jsou dost úzké a když to člověk nevystihne, má jen pocit, že jede a prd. Plynulý nástup turba, který je cítit co nejníž a končí co nejvýš bez klepání z velké dávky paliva je teprve známkou dobrého turbomotoru a ne tlačení do sedátka v krátké křeči... viď Oddie ? :)))

Odesláno

díky za vysvětlení :super

Tata jezdí trasporterem 1.9 té dé íčkem a taky trvdil že to jede jak prase.

Pak když jel s peugeotem, tak mi zkusil tvrdit, že tam zase není takovej rozdíl v tý akceleraci, tak jsem ho prudce vrátil zpátky na zem.

To se přece nemůže srovnávat: 950kg / 2500 kg :xvul

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...